BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm / Mariaberget

Tavastgatan 5, 3tr

  • 2 rum och kök
  • 43 kvm
  • 3.940.000 kr / Såld

Beskrivning

Nu ges tillfälle att förvärva en ljus och välplanerad 2a i pittoreska kulturkvarter på omåttligt populära Mariaberget med fantastiska vyer över Gamla Stans takåsar och Tyska Kyrkan! Ett hem fyllt av välbevarade tidstypiska detaljer och ett härligt ljusinsläpp. Genomgående renoverad under de senaste åren till ett inflyttningsklart skick som passar både singeln som paret med högt ställda krav på läge och bekvämlighet. Detta är ett älskvärt hem i fantastiska kvarter på söder - välkommen och bli förälskad!

Här kommer ni bo i en välplanerad bostad i en fastighet med hiss från 1939 och med en härlig atmosfär. Lägenheten ligger tyst och ostört högt upp på våning 3. Här får ni tidiga inslag av funktionalism, med platsbyggd förvaring, speglade dörrar och fönsterpartier i original med spanjoletter som släpper in gott om ljus, är några exempel på detaljer som understryker bostadens charm. Kliv in i en välplanerad hall med gott om plats för avhängning samt förvaring i djupa platsbyggda garderober i original. Plats för mindre skrivbord eller skåp finns här. Ljust och stort vardagsrum som inrymmer gott om plats för matbord för 4-6 personer.

Köket är charmigt delvis bevarat originalkök med Reda-hyllor och djupa originalskåp i fullhöjd. Ljusa skåpsluckor och gott om arbetsytor med praktiskt rostfri diskbänk. Här får ni även samtliga vitvaror och gott om plats för matlagning. Ett fint ljusinsläpp får i från sovrummet tack vare fönsterparti. Det går även att öppna upp mot vardagsrummet för en mer öppen planlösning. Badrummet är renoverat sedan tidigare och helkaklat med både golvvärme och utrymme för tvättmaskin samt vikbara duschväggar i klarglas för högsta komfort. Till lägenheten hör även ett vindsförråd.

Läget och dess omgivning ger inte mer att önska, här bor man intill Ivar Los Park och Monteliusvägen med makalös vy över stan samtidigt som man bor granne med Mariatorget. Under sommaren är detta en grönskande oas och under vintern erbjuds en fantastisk vy över Riddarfjärdens vatten och stadens alla takåsar. Stabil förening med samtliga större renoveringar utförda och lokaler som ger goda intäkter.

Varmt välkommen på visning - denna vill du inte missa!

-       Bästa adress i lugna kulturkvarter på Mariaberget
-       Optimal planlösning - passar både singeln och paret
-       Ljusa ytskikt genomgående och stora fönsterpartier
-       Gott om förvaringsmöjligheter i platsbyggda garderober
-       Fräscht badrum i toppskick med möjlighet till tvättmaskin
-       Välskött fastighet anno 1939 med samtliga stora renoveringar utförda
-       Mariatorget runt hörnet samt Monteliusvägens utsiktsplatser över Riddarfjärden och Ivar Lo´s Park
-       I direkt närhet till restauranger, mysiga caféer, pubar och trendiga butiker
-       Goda kommunikationer i form av T-bana Mariatorget och Slussen samt en rad innestadsbussar