BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vasastan

Dalagatan 38A, 1 tr över gård

  • 2 rum och kök
  • 34 kvm
  • Såld
  • 13073
  • 7615
  • 5929
Värdera din bostad

Beskrivning

Drömlägenhet anno 1885 med balkong invid Vasaparken!

Varmt välkommen till en av Vasastans bästa mini-tvåor! Här bor du i en vacker sekelskiftestvåa om 34 kvm med perfekt planlösning och flera välbevarade detaljer. Tidstypiska fönster, originalgolv, speglade dörrar, takrosetter samt ca 3 meter i takhöjd. Huset är beläget mitt emot Vasaparken, på en av stans mest eftertraktade adresser. Rymlig balkong som vetter i västerläge, mot föreningens lugna innergård.

Lägenheten är mycket ljus tack vare den generösa takhöjden samt stora fönster i två väderstreck. Här finner vi även flertalet välbevarade originaldetaljer så som plankgolv i kök och sovrum samt fiskbensparkett i vardagsrum. Golvet är slipat och vitbehandlat i samband med att större delar av lägenheten renoverades 2018.

Köket är smart placerat innanför entrén och erbjuder gott om arbetsytor på köksbänkarna i Carerramarmor samt förvaringsmöjigheter bakom gröna skåpluckor. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, kolfilterfläkt, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Allt är mycket välplanerat och renoverades 2018.

Vidare in i lägenheten finner vi vardagsrummet som erbjuder gott om plats för soffa med tillhörande soffmöbler, samt en matplats som utan problem rymmer 6 personer. Här finns ljusinsläpp från två väderstreck, dels ett stort fönster som vetter åt norr samt balkongen i västerläge som är pricken över i! Här har du utsikt mot föreningens lugna innergård. Hela lägenheten är målad i en smakfull grå färg som fint bryter av mot tak och snickerier i vitt. 

Från vardagsrummet nås sovrummet som är väl tilltaget och utan problem rymmer en större säng (i dagsläget står här en 1.60-säng). Ett fönster mot innergården ger ljusinsläpp och en stor garderob med skjutdörrar erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. På golvet ligger plankgolv liksom i köket.

Badrummet nås från vardagsrummet och är i ett fräscht utförande med klinker på golvet och vitt kakel som klär väggarna. Här inne återfinns dusch, handfat, ovanhängande spegelskåp, extra förvaring på flertalet hyllplan samt wc.

Lägenheten har tillgång till en vackert belägen innergård som erbjuder cykelställ och sommartid erbjuder goda grillmöjligheter. Paviljongen är ett separat gårdhus som går att hyra för övernattning.

Bf Tallen u.p.a är en mycket stabil och välskött förening som äger marken. Föreningen har god ekonomi med låg belåningsgrad, endast 1419 kr/kvm (enligt årsredovisning år 2018) samt två hyreslokaler som genererar intäkter.

Här bor du i en av Vasastans bäst planerade mini-tvåor på toppläge invid Vasaparken! En lägenhet som passar lika bra för såväl en person som för ett par.

Kontakta mäklaren för information om slutpris.