BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Östermalm / City

Snickarbacken 7, 1,5tr

  • 3 rum och kök
  • 117 kvm
  • Såld

Beskrivning

Unikt tillfälle med noll-avgift och toppenläge finner ni på attraktiva Snickarbacken och denna unika sekelskifteslägenhet från 1898 om välutnyttjade 117 kvm i avgiftsfri och Brf med genomtänkta lösningar. Det är svårt att hitta något motsvarande, mitt city med närhet till det bästa stan kan erbjuda direkt utanför porten. Här har ni ett boende som skänker glädje under en väldigt lång tid framöver och som passar både familjen som paret. Fastigheten Vätan 22 ritades av arkitekten Isak Gustaf Clason som bland annat också ritat Nordiska museet och Östermalms Saluhall.

Redan när ni kliver in i hallen känner ni att detta är något utöver det vanliga. Här får ni genomgående ljusa ytskikt och ett hem som är redo att flytta in direkt i. Med samtliga fönster mot den lugna innergården gör att lägenheten är otroligt tyst med den trevliga gemensamma innergården som grönskar under sommarhalvåret direkt utanför. Det man slås av direkt är den generösa takhöjden om strax under 4 m vilket skapar en fantastisk rymd. Belysningen består delvis av infällda dimmbara spotlights i taket samt vid trappan som ger ett väldigt behagligt ljus.

Vidare får ni en välkomnande hall i en öppen och social planlösning där de stora pampiga rummen och höga fönsterpartier i original släpper in gott om ljus och ger lägenheten en fin och inbjudande atmosfär. Lägenheten som renoverades för några år sedan har genomgående ljus färgskala på både vägg och golv, som harmoniserar fint i samtliga rum. Här finns även gott om bevarade originaldetaljer från byggåret som skänker charm. 

Köket är rymligt och har gott om arbetsytor som inbjuder till matlagning och social samvaro. Gott om plats för matbord för större sällskap. Samtliga vitvaror och kyl- och frys i fullhöjd samt gott om förvaring. Vardagsrummet är i pampigt utförande även det med gott om plats för soffgrupp och mediamöbel. Via vardagsrummet når ni det rymliga större sovrummet. Här har ni gott om plats för både dubbelsäng och förvaring i flera garderobslösningar. Här finns även utrymme för arbetsplats.

Det mindre sovrummet inrymmer även det dubbelsäng samt garderobslösning. Badrum med ingång från hallen som är i ett generöst utförande, helkaklat i ljusa harmoniska färger. Skön komfort såsom golvvärme och separat duschhörna med takdusch med duschväggar i klarglas. Både tvättmaskin och torktumlare finns på plats med praktisk arbetsbänk ovan och skåpsförvaring och stilren kommod med dubbla tvättställ.

Ovanför badrummet via den häftiga smidestrappa med infälld belysning leder er upp till loftet som bildar ett extra rum att nyttja efter behov, platsbyggt för att inrymma både sängmadrass och gott om förvaring. I hallen har ni även en gäst-wc som även den är helkaklad i samma färgskala, utrustad med wc och handfat. Lägenheten är även försedd med gallergrind och ett tillhörande rymligt förrådsutrymme som nås via innergården.

Här bor du i ett mycket centralt och attraktivt område mellan Birger Jarlsgatan och Regeringsgatan med det bästa som både City och Östermalm kan erbjuda. Runt hörnet finns ett stort utbud av restauranger, caféer, butiker och ett flertal gym som bland annat SATS Spårvagnshallarna. Ett stenkast från Stureplans puls och Humlegårdens rofyllda promenadstråk för rekreation. Shopping har ni på bekvämt gångavstånd till både MOOD Gallerian och NK via Regeringsgatan likväl som till Åhléns City. Mycket bra kommunikationer med flertalet busslinjer direkt utanför porten samt närmsta tunnelbana vid Hötorget, Stureplan och Centralstationen har ni på räckhåll. Ett område som är lätt att trivas i och med hela Stockholms utbud utanför porten.

Välkommen på visningarna av detta unika och inflyttningsklara drömboende!

- Bo med Noll-avgift mitt i city - ett unikt tillfälle!
- Tyst och lugnt då samtliga fönster vetter mot den lugna och grönskande innergården.
- Pampiga rum och ytor som passar både familjen och paret med högt ställda krav.
- Stilrent kök med gott om arbetsytor utrustad med komplett maskinpark.
- Generös takhöjd om som skapar en otrolig rymd i hela lägenheten.
- Öppen och social planlösning med höga fönsterpartier som släpper in gott om ljus.
- Lyxigt stort badrum med golvvärme, dusch, badkar samt både tvättmaskin och torktumlare.
- Rymliga sovrum med plats för både dubbelsäng och gott om förvaringsmöjligheter i garderober.
- Brf med extremt god ekonomi, nästintill skuldfri och avgiftsfri som genomgått alla stora renoveringar.
- Norrmalms bästa läge på klassisk adress med närhet till citypulsen och goda kommunikationer i direkt närhet.