BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vasastan

Rådmansgatan 84, 1,5tr

  • 3 rum och kök
  • 65 kvm
  • 6.800.000 kr /Bud

Beskrivning

I eftersökta kvarter och i välskött fastighet återfinns denna synnerligen väldisponerade och genomgående sekelskiftestrea om 65 kvm med balkong. Lägenheten karaktäriseras av generös takhöjd (3,32 m), stora fönster med speglade nischer, stuckatur, fiskbensparkett , höga golvsocklar samt speglade dörrar. Fantastisk balkong som blickar ut mot vackra träd och grönska. Trivsamt och maskinellt fullutrustat kök med gott om arbetsytor. Vardagsrummet bjuder på ytor där det ryms såväl soffgrupp som matbord för större sällskap.Två bra sovrum mot tyst grönskande innergård och från det ena nås även balkongen.

Lägenheten har ett insynsskyddat läge då Adolf Fredriks Musikskola ligger mittemot och åt andra hållet återfinns en öppen innergård som löper längsmed hela kvarteret. Varmt välkomna till denna effektiva och trivsamma lägenhet rik på karaktär och funktion och med en atmosfär utöver det vanliga!

Hall
Välkomnade hall med parkettgolv, målade väggar och goda avhängningsmöjligheter. Säkerhetsdörr.

Kök
Trivsamt kök som helrenoverades 2016. Fiskbensparkett, ljust målade väggar och ett högrest fönster med speglade  nischer. God förvaring och bra med arbetsytor. Matplats för 3-4 personer.

Vardagsrum
Ett härligt vardagsrum med fiskbensparkett, höga golvsocklar, ljust målade väggar, stuckatur och högrest fönster med speglade nischer. Här finns gott om utrymme för soffgrupp och matbord med plats för större sällskap. 
Inre hall med fiskbensparkett och rymlig inbyggd klädkammare. Detta rum disponeras med fördel som arbetsrum och kan också ses som en förlängning av vardagsrummet alternativt gott med utrymme för förvaring för den som önskar.

Masterbedroom
Mot den tysta och välvårdade innergården. Fiskbensparkett, målade väggar samt generös takhöjd. Utgång till bostadens rymliga balkong. Garderobsvägg och inbyggd klädkammare med speglad dörr. Gott om plats för dubbelsäng, byrå samt spjälsäng om så önskas. Från detta rum nås en härligt balkong med gott om plats för balkongmöbler och odlingar.

Sovrum
Sovrum med fiskbensparkett, målade väggar och högrest fönster med speglade nischer mot gård. Rymlig inbyggd klädkammare med överskåp. Här finner ni även en platsbyggd hylla.

Badrum
Badrum med klinkergolv samt kaklade väggar. Infällda spotlights samt handdukstork.  Dusch, handfat med kommod och WC. Tvättmaskin.


- Sekelskiftes
- Balkong mot innergård
- Renoverat kök
- Välplanerad trea
-  Vackra golv, dörrar och stuckatur
- Populärt område
- Närhet till komunnikation så som pendeltåg, tunnelbana, bussar mm.
- Ca 10 minuters promenad till T-centralen

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök . Våningsplan 1/4, hiss finns. Lägenhetsnummer 1104. Föreningen Brf Kikaren 8.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 6.800.000 kr /Bud. Månadsavgift 2 494 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband ingår. Obligatorisk balkongavgift tillkommer om 76kr/mån ingår ej).

Driftskostnad

Totalt 750 kr/mån (9 000 kr/år) varav el 542 kr/mån, försäkring 208 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Brf Kikaren 8 är en äkta förening och förvärvade fastigheten 1995. Föreningen har mycket god ekonomi och innefattar 31 st lägenheter varav 29 bostadsrätter samt två hyresrätter. Från och med Oktober 2020 ingår bredband i avgiften (OBE Network)

Byggår
1889

Genomförda större arbeten:
2020 Bredband ingår i avgiften
2019 Dränering av husgrund
2018 OVK
2018 Renoverade fasaden mot gården
2017 Spolning av avloppsstammar.
2016 Målning av fönster mot gården, vindsvåningarnas fönster bytts ut, målning av trapphuset Rådmansgatan 84 samt byte av mattor i hissarna. Förbättring av ventilationen av tvättstugan för att underlätta torkskåpetsfunktion. Byte av värmeväxlare.
2015 Målning av fönster mot gatan
2014 Installation av säkerhetsdörrar
2012 Renovering av tvättstugan, nya maskiner, spolning av avloppsstammar.
2011 OVK
2010 Målning av yttertak
2009 Renoverades gården
2005 Exploaterades vindarna
2004 Renovering av trapphus samt nya portar installerades, samt hissarna målades.
Omdragning av el, tre-fas indraget i alla lägenheter.
1995-1996 Byte av elstigare
1995 Byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum. Balkonger byggs. Fasadrenovering. Fönsterrenovering. Taket lades om.

TV/bredband
Kabel-TV & Internet: Fastigheten är ansluten till OBE Network bredband och basutbudet för TV ingår i månadsavgiften.
ComHem och bredbandsbolaget finns också i fastigheten.

Gemensamma utrymmen
Gemensamhetsutrymme
Till lägenheten hör ett källarförråd. Vidare finns en välvårdad och grönskande innergård med vackert träd utanför.  Utemöbler och grillmöjligheter. Cyckeluppställning på gården. Barnvagnar kan låsas fast i passagen från entrén Västmannagatan 25 vilken även leder in till innergården (inga trappor). Det finns tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktummlare och en kallmangel

Områdesbeskrivning

Drömläge i city med närhet till såväl härliga grönområden såsom Tegnérlunden, Vasaparken, Observatorielunden som stadens puls. Här erbjuds möjlighet att njuta av det bästa av såväl Norrmalm, Vasastan, Östermalm som city har att erbjuda inom bekvämt gångavstånd. Här finner ni ett stort utbud av populära barer och restauranger!

I närheten finner du även paradgator som Drottninggatan, Odengatan och Sveavägen med dess breda utbud av shopping. Efter en kort promenad bort når du Stureplan, Hötorget, Gamla stan och Odenplan.

Utmärkta kommunikationer finns i form av bussar, tunnelbana, pendeltåg, flygbussar från Odenplan (ett stenkast bort från Rådmansgata 84) och Arlanda tåg/bussen. Via en kort promenad på ca 10 minuter kommer ni till T-centralen där går alla tunnelbanelinjer, regionaltåg, fjärrtåg, pendeltåg,bussar mm.