BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen / Kungsklippan

Kungsklippan 11, 6tr

  • 2 rum och kök
  • 42 kvm
  • Såld
  • 7265
  • 4584
  • 8469
Värdera din bostad

Beskrivning

BOSTHLM presenterar stolt denna livsbejakande, arkitektritade och unika taklägenhet som känns som en lyxig hotellsvit med en stor, insynsskyddad takterrass i rakt söderläge med milsvid utsikt. Med sitt höga läge och hänförande utsikt över Kungsholmens takåsar och ner mot Norr Mälarstrand och Riddarfjärden är det svårt och hitta något motsvarande.

Välkommen in i denna ikoniska byggnad, som från början var kollektivhuset "Kvinnornas hus", med sina gula tegelfasader indelade av burspråk i glas och koppar, uppförd 1937–1938 av byggmästaren Olle Engkvist efter ritningar av arkitekterna Backström & Reinius. Ta en av de två hissarna högst upp till våning 6 där ni redan vid hissen möts av den slående utsikten och mot föreningens trevliga och grönskande innergård.

Väl inne möts ni av 42 kvadratmeter av maximerade ytor och ytskikt som harmoniserar fint som en röd tråd genom hela lägenheten med en genomgående hög standard! Rymlig hall med gott om plats för avhängning. Här har ni ett praktiskt klinkergolv i hallen och ljusa väggar. Det stora fönsterpartierna i fil gör att hela lägenheten flödar av ljus och en milsvid, storslagen utsikt från samtliga rum. Med vyer över Stadshuset, Kungsholms kyrka, Globen, Södermalm, DN-skrapan, Västerbron, Essingeöarna samt ända bort mot Ekerös slalombacke för att bara nämna några.

Nuvarande ägare har smakfullt totalrenoverat hela lägenheten under 2015 / 2016 med fokus på fina detaljer och funktionalitet. Golv av oljade ektiljor samt målade väggar i ljusa kulörer. Behaglig dimmbar belysning genomgående. Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr samt en extra innerdörr i massivt trä och ligger i lugn del av fastigheten.

Vidare finner ni vardagsrum och kök i öppen och luftig planlösning som inbjuder till socialt umgänge. Stilrent renoverat kök med köksbänkar i massiv, oljad valnöt som möter vita skåpsluckor i fullhöjd och gott om förvaring. Köket är platsbyggt och utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Gott om plats för matlagning och ytor för att kunna socialisera kring köksön som blir en naturlig samlingsplats samt en djup fönsterbänk i sitthöjd. Här finns även plats för matbord för 4-6 personer.

Vardagsrumsdelen inrymmer både soffgrupp och mysig arbetshörna som även kan användas som mediahörna för den som hellre önskar det. Härifrån når ni den insynsskyddade terrassen som ligger i ett härligt och inbjudande söderläge vilket ger sol från morgon till kväll tack vare det fria läget.

På terrassen finns två stora, enfärgade markiser i ljust beige kulör och en specialsydd båtväv på hela terrassräcket i samma kulör för att skapa insyns- och vindskydd samt infravärmare för att förlänga säsongen och möjlighet att grilla. Tyst och ostört mot den lugna gröna innergård rakt nedanför. Tack vare den generös ytan om ca 15 kvm kan ni enkelt möblera upp med både loungegrupp och matbord för att njuta av sommarens soliga dagar och kvällar! Underbar stads- och sjöutsikt över takåsarna med nedre Kungsholmen i förgrunden.

Ett trappsteg upp från vardagsrummet ligger det ombonade sovrummet som nås från två ingångar. Vacker kalkstensbänk med spröjsat fönsterparti skiljer sovrum från vardagsrum. Här får ni plats för dubbelsäng (180 cm) och gott om förvaring i platsbyggd garderob med fast garderobsvägg som har praktiska vikjalusidörrar i oljad valnöt. Det är inte alla lägenheter som har utsikt från sängen mot Stadshuset, Kungsholms kyrka och Globen.

Badrummet är rymligt och totalrenoverat även det i ett stilrent och helkaklat exklusivt utförande med spotlights i tak med dimmerfunktion och golvvärme. Utrustat med kommod, handfat, väggskåp, WC, dusch samt vikbara duschväggar i klarglas. Här finns även inbyggd tvättmaskin samt arbetsbänk ovan i Carraramarmor och massiv eksida.

Förvaringen är utomordentligt bra med en rymlig walk in closet, som ligger i anslutning till köket, som är inredd med heltäckningsmatta och garderobsinredning. Nuvarande ägare disponerar även två förråd, varav ett i direkt utanför och ett vid entréplan. I fastigheten har ni även en gemensam tvättstuga, cykelförråd och innergård med tillgång till sittgrupp och grill om sommaren. Här bor ni i en solid förening med god likviditet och låg belåningsgrad i väl underhållen fastighet.

Omåttligt populära Kungsklippan är en oas mitt i storstadsmyllret, vackert och ostört belägen invid vattnet. Med bara några minuters promenad ned till Kungsholmstorg med samtliga affärer, service och kommunikationer in till city med tunnelbaneuppgång direkt utanför porten! Bekvämligheten med att det bara är 10 minuter att gå från Centralen när man kommer hem från resan och att kunna strosa hem på kvällarna förbi Stadshuset längs med Norr Mälarstrand, en skön och kort promenad upp till Kungsklippan.

Lägenheten är inflyttningsklar där tillträde kan ske omgående och passar såväl singeln som paret med högt ställda krav på bekvämlighet! Fira in det nya årtiondet på första parkett, välkommen att bli förälskad!

- Inflyttningsklar 2a som passar både paret och singeln med högt ställda krav på komfort!
- Stor terrass om ca 15 kvm med sol hela dagen och en milsvid fri utsikt över Riddarfjärden - oslagbart!
- Otroligt välplanerad, generös takhöjd och stora fönsterpartier som släpper in ett fantastiskt ljus
- Topprenoverat kök, sovrum med plats för dubbelsäng, renoverat helkaklat badrum med tvättmaskin
-Solid förening med extremt god ekonomi i välskött fastighet och trevlig gemensam innergård
-Utmärkta kommunikationsmöjligheter med gångavstånd till Centralen och t-bana utanför porten
-Attraktiv adress på Kungsholmen med närhet till både vatten och citypuls!