BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Centrala Sundbyberg

Vintergatan 3B, 1tr

  • 3 rum och kök
  • 70 kvm
  • 4.795.000 kr / BUD
  • 13611
  • 994
  • 3990
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till ett exklusivt boende i ett av centrala Sundbybergs modernaste byggnader på attraktiva Vintergatan. Lägenheten kännetecknas av exklusiva och påkostade materialval och ytskikt utöver det vanliga. Tillsammans med stora fönsterpartier och en stor hörnbalkong i två väderstreck blir detta till ett ytterst trivsamt och unikt boende. Här bor ni i en modern fastighet från 2016 med eget garage, gemensam takterrass, festlokal och övernattningslägenhet.

Väl inne i lägenheten möts du av en underbart luftig och inbjudande känsla tack vare en öppna och sociala planlösningen och det fantastiska ljusinsläppet från det stora fönsterpartierna i fil. Här erbjuds nyproduktionens alla bekvämligheter med en genomgående hög standard, exklusiva ytskikt som ger som en röd tråd genom hela lägenheten från både badrum till kök. Genomgående breda golvtiljor i vitpigmenterad ek och målade väggar i sobra färger.

Vidare finner du ett toppfräscht och modernt kök i öppen planlösning med vardagsrum och perfekt utrymme för stor matplats och goda sällskapsytor samt två rogivande sovrum. Master bedroom har egen walk in closet som även kan disponeras som arbetsrum. Mycket bra förvaringsmöjligheter genom flera integrerade garderober samt förråd som tillhör.
Köket har bra arbetsytor och skåpförvaring med bänk- och stänkskiva i grå terrazzo, blandare från Tapwell, specialdesignat vitrinskåp, överskåp i alm och infälld diskho. Moderna integrerade vitvaror från Siemens i form av kyl/frys, diskmaskin samt induktionshäll, varmluftsugn. 

Den generösa balkongen nås via två utgångar i vardagsrummet/köket. Kliv ut till det extra rum som här bildas under sommarhalvåret. Här får ni generösa ytor med trätrall som erbjuder plats för både matgrupp och loungedel och sol under delar av dagen.
Stilrent och lyxigt stort badrum i hotellutförande med duschhörna med glasvägg, stor spegelvägg, tvättställ och wc från Duravit, blandare och takdusch  från Tapwell och stengolv i grå terrazzo samt golvvärme. Specialtillverkad armaturer och en avskild förvaringsyta med hyllor samt utrustat med både tvättmaskin och torktumlare för samtlig komfort. Hallen är även den rymlig och här får ni plats med både avhängning samt förvaring i flera inbyggda garderober.

Här bor ni centralt med närhet till både stadens kärna och sköna grönområden. Utanför fastigheten når ni enkelt  Sturegatan, Sundbyberg C och nybyggda Signalfabriken med dess affärer, restauranger och uteliv. Solid äkta brf med välskött fastighet och tillhörande garagemöjligheter. Mycket goda kommunikationer i form av tunnelbana, pendeltåg, bussar och tvärbana. Här bor du omgiven av småstadspuls och grönska, samtidigt som du har Stockholm city bara några minuter bort!

- Exklusivt boende med hotellkänsla, påkostade materialval och stor hörnbalkong!
- Öppen och social planlösning med gott om integrerade förvaringsutrymmen
- Stilrena materialval genomgående och stora fönsterpartier i fil som släpper in ljus
- Drömkök med fina detaljer och ett stort lyxigt badrum med tvättmaskin och torktumlare
- Utmärkta kommunikationer och närhet till city och närhet till Lötsjön och dess fina naturområde
- Källarförråd, garage, gemensam takterrass, festlokal och övernattningslägenhet
- Sturegatan i direkt närhet med all tänkbar service, restauranger, kommunikationer m.m.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 99-2753-1-1103-2. Föreningen Brf Idared Sundbyberg.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.795.000 kr / BUD. Månadsavgift 3 365 kr (Värme, Kallvatten ingår. Obligatorisk avgift om 81 kr/mån tillkommer för kabel-TV. El och varmvatten mäts och debiteras enskilt. ingår ej). Andel i föreningen är 1.19112 %.

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav El 350 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 183 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

473 kr.

Föreningen
Brf Idaren registrerades 2014 och äger fastigheten Sundbyberg Sprängaren 5. Föreningen omfattar 91 st lägenheter med bostadsrätt. Föreningens adresser är Vintergatan 1, 3 A och 3 B.

Gemensamhetsutrymmen
- Cykelförråd (med möjlighet för tvätt och mek) – Garaget
- Takterrass & Orangeri – Vintergatan 3B
- Festlokal, Ateljén – Vintergatan 3A
- Samlingslokal, Ateljén – Vintergatan 3A
- Tvättstuga – i Garaget, Tvättstugan är utrustad med tvättmaskiner, torkskåp, mangel och grovtvättmaskin.
- Övernattningslägenhet, Hotellet – Vintergatan 3A
- Miljöstuga – utanför Vintergatan 1
- Nuvarande ägare disponerar ett förråd.

Kommande avgiftsförändringar
Det finns inga planer på avgiftsförändringar.

Kommande renoveringar
Då byggnadsåret är 2016 finns inga större reparationer eller ombyggnader planerade.

Kabel-TV / Bredband
Föreningen är ansluten till Sundbybergs stadsnät för leverans av tv/bredband via fiber. En obligatorisk kostnad om 81kr/mån debiteras utöver månadsavgiften.

El och Vatten
Föreningen har ett avtal för el och vatten för samtliga lägenheter och respektive lägenhetsinnehavare betalar för sin egen förbrukning. Debiteras schablonmässigt varje månad och avstämning sker i efterhand. Debitering sker på samma avi som månadsavgiften.

Bilplats
Föreningen har 91 garageplatser, varav ca 51 st platser är tillgängliga för föreningens medlemmar, ca 1250kr/mån. Garaget administreras av Garagebolaget i SBG AB som ägs av Tobin Properties. Frågor om garageplats besvaras av Garagebolaget.

Övrigt
Juridisk person kan godkännas. Delat ägande godkänns. Läs mer information på föreningens hemsida, http://vintergatan3.se/.

Områdesbeskrivning

Här erbjuds en lugn boendemiljö med charmig småstadskänsla nära centrum och sköna grönområden. Sundbybergs centrum finns direkt utanför porten med stort utbud av shoppingmöjligheter, cafeér och restauranger samt mysiga Sturegatan. I närheten finns även Sundbybergs nya mötesplats, det populära kvarteret Signalfabriken som inrymmer bostäder, hotell, restauranger så som The Public och Phil's Burger, bibliotek, gym m.m. Även promenadavstånd till nyupprustade Tuletorget med nyöppnade restauranger, matbutik, café och gym.

Inom promenadavstånd ligger grön- och naturområden som Golfängarna, Lötsjön och Råstasjön samt Ursviks motionsområde. I området finns även flera parker bl.a. Marabouparken med grönska, utställningar, konsthall och nyupprustade och omtyckta Tornparken. Utmärkta kommunikationer inom gångavstånd till både tunnelbana, pendeltåg, tvärbana, bussar. En ca 20 min promenad till Mall of Scandinavia där ni har ett stort utbud av restauranger och affärer i en klass för sig. Dit går även tvärbanan.

Ni kan idag ta buss direkt till Odenplan idag (går via Solna station) där nya Citybanan har öppnat med en pendeltågsstation. Sundbyberg/Solna ingår i Sunfleets verksamhetsområde. Kommunikationerna till och från Sundbyberg är många och erbjuder både pendeltåg, buss, tvärbana och tunnelbana. Ett hem i en friare miljö - i staden!