BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Sofia

Bjurholmsplan 23, 6 tr

  • 1 rum och kök
  • 20 kvm
  • Såld
  • 6945
  • 6197
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna charmiga söderpärla med en bedårande balkong om hela 5 kvm i soligt söderläge. Här bor man högt upp i huset precis under takfoten i vackert 20-talshus med ett ypperligt läge på Södermalm. Från lägenheten har man underbar utsikt över gemytliga Bjurholmsplan med dess fina park. Bostaden är optimalt planerad och har flertalet bevarade attribut från byggåret som spröjsade fönster med klassiska spanjoletter, fiskbensmönstrade parkettgolv i ek och spegeldörrar. Ett boende att trivas i året runt!

Generellt om lägenheten

Vardagsrum
Fint vardagsrum med högt till tak och access till lägenhetens balkong. Balkongen nås via två tjusiga balkongdörrar med spanjolett och spröjsade fönsterpartier. Här skådas solnedgången och den rosafärgade himlen de dagar det bjuds. Rummet har bra möblerbarhet där man får plats för såväl säng, soffa, matbord som övrigt möblemang.

Kungsbalkong - 5 kvm i bästa solläge
Här har man sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö. På den soliga balkongen som vetter mot söder blickar man ut över Bjurholmsplan och dess park som omgärdas av klassisk 20-talsbebyggelse. På balkongen finns gott om plats för bord, stolar, solstolar och mer därtill. Här har man ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av solen och sommaren.

Kök - Väldisponerat
Mycket väldisponerat kök med vita skåpluckor och vitt kakel ovan bänkytor. Köksutrustningen består kyl med frysfack, micro, spis och spisfläkt. väggar är målade i vitt och på golvet ligger fint ekparkett.

Badrum - Stilrent
Badrum med helkaklade väggar i vitt och grafitgrått klinkergolv med golvvärme. Badrumsutrustningen består av dusch med takdusch, toalett, handfat med kommod, spegel och handdukstork.

Förråd
Till lägenheten hör ett mycket bra källarförråd om ca 3 kvm.

Huset & Lägenheterna
Detta snart hundraåriga hus renoverades varsamt år 2012 med hjälp av HAG Arkitekter. Målsättningen för arkitekterna var att förfina, bevara och förstärka det som definierar både husets och lägenheternas speciella 20-tals karaktär i kombination med modern minimalism. Detta avspeglas tydligt i såväl trapphusen som lägenheterna.

Övrigt
Lägenheten är 20 kvm enligt uppmätning och 21 kvm enligt föreningens lägenhetsförteckning.