BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Finntorp

Finntorpsvägen 3

  • 2 rum och kök
  • 40 kvm
  • 21705
  • 1390
  • 8696
Värdera din bostad

Beskrivning

Vacker bostad i toppskick med påkostade materialval och en egen terrass om hela 34 kvm. Måste upplevas på plats!

Välkomna till denna mycket trevliga tvåa. Lägenheten har snygga materialval med vitmålade väggar, genomgående ekparkett förutom i hall och badrum där det har lagts klinkers. Köket är trendigt med en härlig blandning av trä, vitt och marmor. Här bor ni med ett perfekt läge nära till kommunikationer och gångavstånd till Sickla och granne med det populära konditoriet Papa Lee. 

Vardagsrummet är stort med plats för vardagsrums inredning och matbord. Från rummet tar man sig ut till den underbara terrassen som är väl tilltagen på ca 34 kvm där du får plats med det mesta såsom, matbord, grill, lounge möbler, hängmatta, växter och varför inte ett spabad? Här njuter du av solen från lunch till kväll. Köket är modernt med snygg inredning och gott om förvaring. Köket är utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, kyl/frys, inbyggd mikrovågsugn, nedfälld diskho samt integrerad diskmaskin. Arbetsytan är av Carrerarmarmor, likaså stänkskyddet. Sovrummet ligger intill och är rymligt med plats för dubbelsäng och nattduksbord. Längs väggen finns ett flertal platsbyggda garderober. Hallen har säkerhetsdörr, grått klinkergolv och plats för avhängning av ytterkläder samt två stycken platsbyggda garderober. Badrummet är stort och modernt med helkaklade väggar, klinkergolv med golvvärme samt spotlights i tak. Badrummet är inrett med WC, handfat, vägghängt spegelskåp, handdukstork samt dusch med svängbara dörrar. Det finns också en tvättmaskin och förberett för torktumlare om man vill.

Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan Entréplan, hiss finns. Lägenhetsnummer 271. Föreningen Brf Bergängen i Nacka.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 118 kr (Värme, vatten, källarförråd, tv-kanaler genom Comhem, bredband genom Bredbandsbolaget. ingår). Andel i föreningen är 0.25877 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 100 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

473 kr

Pantsättningsavgift

1 183 kr.

Byggnadsår
1951.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Utförda renoveringar
Stambyte Finntorpsvägen 3 - 2004
Stambyte Fredrik Jahns gränd 4-14 - 2005/2006
Stambyte Finntorpsvägen 7, 8 och 9 - 2008
Stambyte Setterwalls Väg 4 - 2007
Stamrenovering kök Setterwalls väg 4 - 2001/2002
Elen byttes ut Setterwalls väg 4 - 2007
Byte av fönster - 2006
Lokal blev bostäder - 2015

Kommande renoveringar
Vindsvåning ska byggas på Fredrik Jahns gränd 10. Ny tvättstuga på finntorpsvägen 9. 

Föreningen
Brf Bergängen registrerades 1955 och omfattar idag totalt 10 byggnader på adresserna Fredrik Jahns gränd 4-14, Gamla Värmdövägen 5, Finntorpsvägen 1,3,6,7,8 och 9 samt Setterwalls väg 2-4. Föreningen har totalt 266 bostadsrätter, 2 hyresrätter och 30 lokaler med hyresrätt.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har 3 st tvättstugor, några cykelförråd samt barnvagnsrum i vissa av fastigheterna. Det finns även en gemensam bastu.

TV- och internetanslutning
Föreningen har tecknat ett gruppavtal med ComHem som leverantör av kabel-TV till våra medlemmar. Avtalet ger 149:-/ i rabatt.
Alla lägenheter har en fiberanslutning till Bredbandsbolaget installerad, vilket ingår i avgiften. Dock krävs att du tecknar eget avtal med Bredbandsbolaget/Telenor för att få anslutning.

Bilplats
Det finns ett garage med garageplatser som kostar mellan 550 kr och 800 kr per månad om du är medlem. För icke medlem tillkommer moms. Det finns även parkeringsplatser som kostar 250 kr per månad.

Ägande
Föreningen tillåter delat ägande.

Överlåtelseavgift
1163 kr.

Pantsättningsavgift
465 kr.

Områdesbeskrivning

I Finntorp bor du i ett naturnära område med ett optimalt och stadsnära läge. Utmärkta kommunikationer dygnet runt med bl a Saltsjöbanan som tar dig till City på ca 7 minuter eller buss till Slussen på ca 10 min. Tvärbanan är gångavstånd från bostaden och kan ta dig hela vägen till Solna Station. Med bil når du enkelt Södra länken och parkeringsmöjligheterna utanför huset är suveräna.

I Finntorps centrum finns bl.a. ett flertal restauranger, caféer, tobaksaffärer, frisör, blomsterbutik samt ett gym som är tänkt att etableras inom kort. På gångavstånd finns expansiva Sickla Köpkvarter med ett stort utbud av butiker och service. Här finns bl.a. livsmedelsbutiker, saluhall, modeaffärer, inredningsbutiker, restauranger, caféer, träningslokaler, bowlinghall samt lokala konsthantverkare.

I Nacka finns natur- och friluftsliv utöver det vanliga och i direkt närhet till denna bostad finns promenad- och motionsstråk längs Svindersvik. Det är dessutom nära till Hammarby slalombacke, Nackareservatet med motionsslingor och badmöjligheter, golfbanor, Sicklasjön och Järlasjön där det vintertid går att njuta av både långfärdsskridskor och längdskidor.

Här bor du i ett oslagbart möte mellan storstad och natur!