BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Mariagränd 1

  • 3 rum och kök
  • 77 kvm
  • Såld
  • 591
  • 3901
  • 16157
Värdera din bostad

Beskrivning

Intill den livliga Götgatan i Södermalms mest historiska kvarter hittar du denna unika pärla till gårdshus med byggår 1642. De 77 kvadratmeterna fördelas på välplanerade 3 rum och kök, och trots den idylliska utsidan påminner insidan stilmässigt om en modern villa i stan.

Den fridfulla gården och gårdshusets privata entré välkomnar dig och skapar en intim känsla redan innan du kliver in. Här finns utemöbler och grill som inbjuder till privata tillställningar.

Det rymliga köket är husets hjärta med plats för stort socialt umgänge kring middagsbordet. Köket har generösa arbetsytor och gott om utrymme i lådor och skåp till taket. Smakfulla vitlackerade luckor som harmoniserar med den längsgående stänkskivan i marmor. Inbyggda maskiner och nedsänkt diskho förstärker det stilrena intrycket. en fin detalj är det bevarade skafferiet som rymmer mer än man kan ana.

De vackra trätiljorna leder vidare till sällskapsrummet vägg i vägg. En inbyggd bokhylla täcker ena väggen och ger ett ombonat intryck. Rummet har plats för en soffgrupp och arbetshörna.

Till vänster om hallen ligger husets luftiga master bedroom med stort ljusinsläpp genom det vackert spröjsade dubbelfönstret. Här finns gott om plats för personligt vald inredning. I anslutning till sovrummet finns en härlig walk-in-closet med förvaring upp till taket och plats för allt du kan önska dig. Rum nummer tre är ett mindre sovrum alternativt arbetsrum med stort ljusinsläpp genom det höga fönstret.

Badrummet ligger i anslutning till hallen och är smakfullt inrett med marmorgolv och helkaklade väggar. Här finns såväl badkar som tvättmaskin.

Gårdshuset har två rymliga förrådsutrymmen till förfogande i föreningens källare. I föreningen finns gemensam tvättstuga och ett cykelförråd.

Ovanför bostaden finns en oinredd råvind om ca 54kvm potentiell boarea med hela 3m i takhöjd vid nock. Föreningen ställer sig positiv till en eventuell försäljning av detta utrymme.