BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Mariefred- Gamla stadskärnan

Munkhagsgatan 2B

  • 5 rum och kök
  • 122 kvm
  • Såld
  • 3493
  • 10583
Värdera din bostad

Beskrivning

Accepterad pris!

Unik möjlighet att bo i Mariefreds charmigaste hus!
Nu har du möjligheten att bo mitt i Mariefreds charmiga och äldsta stadskärna där sällan hus som detta blir till salu. Här bor du granne med Gripsholms slott, Mälarens vackra vatten, Wärdshuset och den äldre stadskärnan. Bakom vackra grindar möter man en grönskande och gömd oas mitt inne i stan. En helt otroligt vacker innergård med växter, träd och blommor som blommar under de olika årstiderna. Njuta av denna hemliga trädgård från din stora veranda/porch som går att nyttja alla delar av året. Här bor du i ett modernt boende fast samtidigt i en äldre vacker miljön bland historiska byggnader. En riktig "Barnen i i Bullerbyn" känsla fast mitt i den gamla delen av Mariefreds stad. Faciliteter såsom skola, restaurang, systembolaget, mataffär, apotek precis runt hörnet. Huset är ett parhus och utgör ena längan av den gömda innergården. Kvarteret består av 8 friköpa fastigheter. Egen parkeringsplats! 

Veranda
Mot den vackra och gemensamma trädgården som man delar med samfälligheten, finns denna otroliga veranda där man kan sitta över 10 personer och äta middag om man så önskar. Verandan blir som en förlängning av vardagsrummet på sommarhalvåret. Utöver att man också kan nyttja den stora trädgården som man delar ansvaret över så finns ett separat förråd som tillhör huset. 

Nedervåning

Hall
Välkomnande och praktisk hall med plats för avhängning. Klinker på golv och vitmålade väggar. Direkt till vänster når man nedervåningens badrum. Hallen öppnar upp sig mot den stora sociala ytan som utgör vardagsrum och matsal. 

Vardagsrum & Matsal
Planlösningen är optimal tack vare den öppna och sociala ytan. Vardagsrummet är ett hörnrum med fönster i två väderstreck vilket gör rummet härligt ljust och luftigt. Vackert trägolv och väggar målade i grå harmonisk ton. 
Den backar kakelugnen som fungerar ramar in matsalsplatsen på ett naturligt sätt. Rummet rymmer både större matbord och stor soffgrupp. 

Kök
Köksön som inte bara ger extra avställningsyta ger också extra förvaring och delar av köket från vardagsrummet. Köket är yteffektivt och välplanerat in i minsta detalj. Kyl, frys, micro, ugn, spis och diskmaskin samt mycket förvaring. Trevligt med fönster som vetter ut mot verandan och trädgården. Svart klinker på golv, vitt kakel på väggarna nedanför de frostade överskåpen. 

Badrum & Tvättstuga
Stort badrum med svart klinker på golv och vitt kakel på väggar. Badkar på tassar och vitt handfat med kommod undertill. Bakom tygskynken har man tvättpelare med både hängare, tvättmaskin och torktumlare. 

Övervåning
Övervåningen har genomgående vackra vitaliserade golv. Från övervåningens hall når man vinden. 

Master Bedroom
Mot den lugna trädgården och med utsikt över Mariefred backar kyrktorn har man rummet som idag används som Master Bedroom. Gott om plats för större dubbelsäng. En hel garderobsvägg pryder ena kortsidan och rymmer mycket kläder. Grön rogivande ro på väggar blir fin kontrast till de vitaliserade trägolven. 

Sovrum 2
Stort sovrum med garderober som idag används som barnrum. Rosa vacker ton på väggar och vitaliserade golv. Från sovrum 2 och 3 har man utsikt över Gripsholms slott.

Sovrum 3
Även detta mysiga sovrum har utsikt mot Gripsholms Slott. Sovrummet används idag som barnrum och rymmer gott och väl både förvaring, säng, skrivbord och andra möbler. Vitlaserade väggar och mörkgrå ton på väggarna. 

Sovrum 4 
Detta rum med sagolik utsikt mot kyrkan och takåsarna används idag som ett kontor och gästrum.  

Badrum 
Stort och helkaklat badrum med vitt klinker och kakel. Stort handfat med kommod samt dusch med vikväggar i glas. Trevligt med fönster med frostat glas.