BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Skogalund

Hammarénsvägen 26

  • 6 rum och kök
  • 95 kvm
  • Såld
  • 4702
  • 6135
Värdera din bostad

Beskrivning

I en vacker och plan äppelträdgård finner ni detta trevliga hem på totalt 188 kvm. Huset är i ett plan med delvis inredd källare. Huset är från 1939 och de senaste åren har många av de tunga investeringarna gjorts; som som installation av bergvärme och nytt tak. Samtidigt är detta ett gyllene tillfälle att själv påverka sitt boende då insidan har lite behov av uppdatering av kök och ytskikt. Ljusen är rymliga och ljusa. Vardagsrummet har en öppen eldstad och stora fönster och en altandörr mot söder. Utanför finns en upphöjd altan med utsikt över den stora trädgården och sex äppelträden av sorterna Oranier, Gul Rikard, James Grieve, Cox Pomona, Stor Klar Astrakan och Ribston. På detta plan finns vidare två till tre sovrum, ett badrum med dusch och ett väl tilltaget kök. 

En trappa ner når man källarplan med sina rymliga rum.  Här är det tidigare garaget inrett som en verkstad/förråd och det finns en tvättstuga och en mycket uppskattad matkällare. Ett stort allrum används som hobbyrum och extra sovrum och detta rum har ett vanligt fönster mot trädgården i söder. Slutligen finns i källarplan ett väl fungerande med lite provisoriskt inrättat badrum. Något för nästa ägare att bygga vidare på.

Vinden har en bra trappa upp och är mycket rymlig, men ej full ståhöjd i nock. Här, liksom i boden invid uppfarten, erbjuds massor av förvaringsutrymme.

Detaljplanen för denna fastighet är mycket generös: Den medger både att man bygger ut villan (max 182 kvm) och att man bygger på ett helt plan. Det tillåts även en garagebyggnad på 40 kvm. Se gärna bifogad plan.

Läget i Skoglund är extremt centralt men ändå bor man i en lummig villaidyll. Då når elljusspåret runt Långsjön på en minut, men är nästan lika snabbt vid ICA Maxi och på ett par minuter till vid Nacka Forum. På en halv kilometers radie finns hela fyra fina förskolor att välja mellan. Det bästa av alla världar, med andra ord.