BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Huddinge - Segeltorp

Bergsvägen 71

  • 8 rum och kök
  • 246 kvm
  • Såld
  • 6070
  • 2046
  • 17005
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till en högt belägen stor sk byggmästarvilla som skiljer sig från mängden och som bör tilltala den som söker det lilla extra. Byggmästarvilla brukar man kalla en villa där den som byggde satsade på de bästa materialen och där ingen kostnad sparades. Villan ligger på en lugn återvändsgata på en attraktiv adress i Segeltorp. Villans mörka tegel gör sig fint mot naturtomten med tallar och de vackra planteringarna runt huset.
Villan har en boarea om hela 246 kvm, 8 rum och kök varav bl a stort vardagsrum, fyra bra sovrum och ett övre plan med riktigt stora sällskapsytor. Här finns också ett härligt pool-område och en garagebyggnad innehållande garageplats för en bil, liten komplett lägenhet, rum/förråd, pool-anläggning, bergvärmepump och hobbyrum-/verkstadsrum.

Den rymliga hallen är fantastisk med det stora burspråksfönstret med utsikt över grönskan. Stenmosaikgolvet ger ett gediget intryck. En annan fin detalj är det blyinfattade fönstret mot köket. Här finns också bra förvaringsmöjlighet för ytterkläder och skor i en stor platsbyggd garderob med spegelskjutdörrar.

Vardagsrummet är väl tilltaget i storlek och bjuder in till umgänge. Även här finns stora fina fönsterpartier med utsikt över grönskan utanför. Här finns gott om plats för både matsalsmöbler och soffgrupp. För den som är i behov av ytterligare ett rum finns det möjlighet att dela av vardagsrummet.

Köket ligger i anslutning till vardagsrummet. Här finns gott om skåpförvaring och bänkyta. Intill fönsterpartiet finns det plats för ett matbord för 6-8 personer.

På entréplanet finns fyra bra sovrum varav två med stora platsbyggda garderober med spegelskjutdörrar samt ytterligare ett rum som idag nyttjas som en klädkammare men mycket väl kan vara ett arbetsrum eller varför inte ett litet gästrum.

Gästtoaletten ligger i anslutning till hallen och tvättstugan med tvättpelare och handfat mellan köket och hallen.

Stort badrum med fönsterparti. Här finns dubbelhandfat, dusch, wc och dessutom en bastu som uppskattas extra mycket under vinterhalvåret.

Från den inre hallen nås utgången till poolområdet som är helt fantastiskt. Att få ta ett svalkande dopp i poolen när det är som varmast ute uppskattas av hela familjen. Det här blir till den perfekta samlingsplatsen. Här finns plats för att duka upp ett långbord när det vankas grillmiddagar, midsommarfirande eller andra kalas. Poolen är gjuten i betong och klädd med kakel vilket ger ett exklusivt intryck.

Det övre planet är ett eldorado för de som gillar stora sällskapsytor där man kan umgås många vänner och bekanta. Direkt till höger när ni kommer upp från trappan finns ett rymligt och ljust biljardrum med utsikt mot poolområdet. Till vänster om trappan finner ni ett riktigt stort sällskapsrum med en läcker bar. I baren finns kylskåp med frysfack, rinnande kallt och varmt vatten samt en diskho. I förrådet bakom baren finns gott om plats för ”nödvändiga” förnödenheter och ytterligare ett kylskåp. Lite längre in i sällskapsrummet finns gott om plats för soffgrupp och en braskamin för mysiga stunder. Längst in i sällskapsrummet finner ni dessutom en rymlig inbyggd balkong.

Garagebyggnaden är en ca 90 kvm fristående byggnad om ett plan plus souterrängplan i anslutning till en asfalterad parkeringsplats som rymmer 3 – 4 bilar. Dispositionen på övre plan är från början ett dubbelgarage. Nu är det ombyggt till garageplats för en bil samt en komplett liten lägenhet som lämpar sig till uthyrning eller till familjens junior. Lägenheten är i behov av renovering. Ner till souterräng plan kommer ni via en spiraltrappa. På souterrängplanet finner ni ett möblerbart rum som också kan användas till förråd, ett rum där bl a bergvärmeanläggningen och poolanläggningen står samt ytterligare ett rum som nuvarande ägare har till hobby-/verkstadsrum. Ni kan också nå souterrängplan via en ytterdörr.

Tomten ligger väldigt lugnt på en återvändsgata utan genomfartstrafik. Den är högt belägen och mestadels en charmig lättskött naturtomt om hela 1 599 kvm. Ner mot husets entré finns en snygg stenlagd gång med vackra lummiga buskar och läckert krossad sten i fina färger på var sida. Kvällstid lyses gången upp av trevliga lampor på lyktstolpar. Övriga delar av tomten har naturen tagit hand om med varsam hand. Under sommarhalvåret blir trädgården till en grön och privat oas.

Övrigt: Ägaren har köpt in 3-glasfönster till de mindre fönstren på entréplan förutom det som finns mellan bastu och dusch. Dessa kommer att lämnas kvar till nästa ägare.