BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vikingshill / Kummelnäs - Saltsjö-Boo

Fösabacken 12B

  • 3 rum och kök
  • 95.2 kvm
  • Såld
Värdera din bostad

Beskrivning

Våning med villakänsla i tornvilla anno 1891. Detta hem har ett fantastiskt sjöläge med underbar utsikt och egen bryggplats. Ett enastående tillfälle att förvärva en sekelskiftesdröm i Fridtorps tornvilla! 

Detta unika skärgårdsboende invid Rörsundsvikens vatten i Vikingshill är del av den fina bostadsrättsföreningen Fridtorp med åtta lägenheter fördelat över tre vackra och välskötta gamla hus och en fantastisk ekonomi. De boende här njuter av den egna bryggan med båtplatser, en vedeldad bastu, en parkliknande trädgård, festlokal, tillgång till tre gästrum, snickeriverkstad, hönshus och mycket, mycket mer.  Här är det livskvalitet att bo i en anrik miljö med vågor och naturen precis utanför!

Våningen är fördelad på två plan och har egen ingång och en stor stensatt uteplats. Genom bostadens vackra, slipade fönster i tornrummet och i sovrummet ser man båtarna passera förbi ute på Höggarnsfjärden. Bostaden har en unik charm och karaktär med många bevarade vackra detaljer. 

BRF Fridtorp är en äldre, välskött och i princip skuldfri bostadsrättsförening med fantastiskt god ekonomi och otroliga tillgångar, bland annat i form av en stor obebyggd tomt. Här får man inte bara ett unikt boende utan en hel miljö på köpet; i den stora trädgården finns bland annat gästrum, snickeriverkstad, en magisk festlokal och brygghus med vedeldad bastu. Allt gratis att nyttja för de boende. 

Området Vikingshill är idylliskt med gammal bebyggelse som varvas med nya fina villor. Många barnfamiljer väljer att flytta till Vikingshill då man uppskattar närheten till hav, båtar och naturen men ändå vill ha ett praktiskt och enkelt liv nära city och med bra skolor, förskolor och all service på kort avstånd. Här bor man invid Rörsundsviken intill Höggarnsfjärden och med omedelbar närhet till Velamsunds naturreseravat. Där liggen även ett 2,5 km långt elljusspår och Nacka Ridskola med tillhörande hagar. Längst in i Velamsundsviken, blott 20 minuters promenad från denna villa, ligger Långa Raden som är en trevlig restaurang vid båtbryggorna och där man sommarkvällar kan njuta livemusik.

Waxholmsbåten lägger till vid Risets brygga på endast några minuters promenad från Fösabacken. Många boende båtpendlar året runt till arbete i city. Till Slussen och Strömkajen vid Grand Hotel kommer man på 36- 46 min beroende på turen och det går bra att åka på SL-kortet. Vissa båtar stannar även vid Nacka Strand. Täta turer går även ut mot skärgården och varför inte ta båten till Waxholm, Grinda eller Sandhamn över dagen?

Närmaste skola är den populära Backeboskolan med årskurs 0-6 som ligger blott ett stenkast bort - även den med vacker sjöutsikt i kulturmiljö. Även en Waldorf-förskola, Kummelnäs Förskola och Regnbågens Förskola nås på kort avstånd. Närmaste kommunal grundskola är Sågtorpsskolan, åk 1-6. För årskurs 7-9 flyttar man sedan till Myresjöskolan - en skola känd för sin höga kvalitet och små klasser i högstadiet.

I det närbelägna centrumet uträttar man alla sina ärenden på en gång. Här finns flera mataffärer, Lindebergs bageri, florist, bibliotek, apotek, Systembolag, vårdcentral med närakut, barnavårdcentral samt flera restauranger och butiker.

Till Orminge kommer man med bil på fem minuter eller med buss 421. Från Orminge går sedan tät busstrafik mot staden med direktbussar till Slussen och T-centralen på ca 20 minuter. Där finns även stora infartsparkeringar.

Vikingshillsvägen, en närbelägen huvudgata, kommer att breddas, få separat cykel och gångväg och bättre belysning. Allt för att förbättra infrastrukturen. Det arbetet är redan påbörjat.