BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Katarina

Hallandsgatan 26, 2 tr

  • 2.5 rum och kök
  • 61 kvm
  • 5.250.000 kr / Såld

Beskrivning

Välkommen till en mycket charmig bostad med tidstypiska detaljer Anno 1929. Vackra trägolv, spegeldörrar, serveringsskåp, generös takhöjd och spröjsade fönster. Exceptionellt bra planlösning möjliggör ett boende utöver det vanliga med delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt två sovrum. Mycket bra förening med låg belåningsgrad. Mysigt kvarter med närhet till Rosenlundsparken, stadspuls och kommunikationer.

Hall - perfekt att välkomna gäster i
Då du kliver över tröskeln till lägenheten möts du av en yteffektiv hall. Stämningsfullt och mycket välkomnande. Det finns en hatthylla för avhängning av ytterkläder och bakom en vacker spegeldörr döljer sig en garderob. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans och på golvet ligger vitmålad parkett. På väg till vardagsrummet passerar du ett såväl vackert som charmigt serveringsskåp.

Vardagsrum och kök - allt i ett
Vidare kommer man in i vardagsrummet där den öppna planlösningen mot angränsande kök skapar en luftig sällskapsyta, som blir en naturlig samlingsplats för såväl den lilla familjen som den stora bekantskapskretsen. Här ryms både soffa och ett stort matbord, vilket lockar många nära och kära till härliga middagar med samtal som aldrig vill ta slut. Genom ett vackert spröjsat fönster skiner ljuset in över den oljade fiskbensparketten och de ljust gråmålade väggarna.

Arbetsytorna är väl tilltagna i det genomtänkta och välplanerade köket. Utrustningen består av gasspis, varmluftsugn, micro, spisfläkt, kyl/frys, samt en integrerad diskmaskin. Ovanför arbetsbänken av trä sitter vitt kakel. Luckorna till köksskåpen är vita - allt ger ett sobert intryck. Lägenhetens kanske charmigaste detalj är de två skjutdörrarna mellan kök och vardagsrum - perfekt om man behöver skärma av.

Sovrum, gästrum - eller arbetsrum
Till höger om vardagsrummet ligger bostadens mindre sovrum, eller om man föredrar arbetsrum. Vitmålat furugolv och omgivande väggar målade i en ljusgrå nyans.

Master bedroom – avskiljt med underbar utsikt
På väg till sovrummet passerar du dels ett förvaringssskåp med vackra spegeldörrar som döljer en kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt en rymlig garderob för förvaring. Vidare kommer man in i bostadens största sovrum som likt övriga rum har en fri utsikt över Rosenlundsparken där man kan följa årets färgskiftningar. Trägolv och ljust gråmålade väggar. Det får plats både säng och övrigt möblemang efter behov. För förvaring finns en garderob. 

Badrum - med badkar
Utanför sovrummet ligger badrummet som har vitkaklade väggar och ljus våtrumsmatta. Det finns badkar, handfat, högskåp, handdukstork och wc.

Enligt föreningens lägenhetsregister är lägenheten registrerad som 2 rum och kök.