BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hasseludden - Saltsjö-Boo

Vittravägen 8

  • 6 rum och kök
  • 150 kvm
  • Såld
  • 3309
  • 9354
Värdera din bostad

Beskrivning

Stilig enplansvilla i vacker trädgård med tillhörande ateljéhus om 35 kvm. Här bor familjen tryggt och nära både natur och skärgård - men ändå nära till kommunikationer, skolor och köpcentrum.

Interiör
Invändigt bjuds på ett stilrent hem med en fantastisk rymdkänsla. Kök, vardagsrum och ett sällskapsrum/matsal har öppen planlösning och tak öppet ända upp till nock. En skulptural, murad öppen spis med eldstäder åt två håll utgör villans nav och är ett karaktärsfullt blickfång. Trivsam eld kan därför njutas från både vardagsrummet, kök och matplats. Stora fönster skapar ett härligt ljus.

Köket går i en tidlös stil med grå kompositbänkskivor och vita snickerier med integrerade grepp. I ett burspråk finns en rymlig matplats. Genomgående i de sociala rummen ligger en vitvaxad ekparkett på golven och väggarna är vitmålade. I anslutning till vardagsrummet finns en stor, härlig altan i sydvästläge. 

Villan har tre till fyra sovrum och två snygga badrum. Det större badrummet har både kommod med dubbla handfat, stor dusch och ett jacuzzibadkar. Det lilla badrummet har dusch och modern inredning, båda självklart med både takspotlights och spegelbelysning.  

Ett kontor som också kan användas som lättillgängligt förråd ryms i anslutning till köket. 

Trädgården
Från den främre altanen blickar man ut över gräsmattan, det rosablommande prydnadskörsbärsträdet (av samma sort som dem i Kungsträdgården) och välplanerade perennrabatter. Blommorna avlöser varandra hela säsongen. Den bakre delen av tomten har en lite vildare karaktär med en mjuk klipphäll med blommor och buskar insprängda. Även i den bakre hörnan finns en fin altan där man gärna fångar kvällssolen.

Separat hus
Ateljéhuset bjuder på många möjligheter. Idag används det som ett gästrum och för ungdomshäng, men det kan lika gärna göras om till verkstad eller garage. Den bakre delen, med egen ingång, är ett rymligt isolerat förråd. Då vatten och avlopp finns installerat är det möjligt att inreda detta hus mer som ett eget hushåll på 35 kvm och använda det för uthyrning. 

Området
Villans läge på en återvändsgata är högt, ostört och tyst. Här bor man nära city, men även på kort avstånd till Hasseluddens brygga och med en tydlig skärgårdskänsla. Området erbjuder underbara promenadvägar utmed Stockholms inlopp och tre fantastiska badsjöar på kort avstånd. Vittjärn, eller Trollsjön i folkmun, ligger bara ett par minuter från villan och är en härlig samlingsplats sommartid. Den är omgärdad av skog, har rent vatten som blir varmt tidigt på året och håller temperaturen långt in på hösten. Området har dessutom inte mindre än två kända spa, Yasuragi och Skepparholmen, med tillhörande restauranger och barer. 

Två förskolor, Rensättra förskola och Kummelnäs förskola, finns på kort promenadavstånd i villaområdet, men flera andra nås på säkra vägar. Flera grundskolor finns i närheten, inte minst omåttligt populära Myrsjöskolan (f-9) som nås på kort cykelavstånd. Den har blivit utnämnd till en av Sveriges bästa grundskolor.

I närbelägna Orminge Centrum erbjuds all tänkbar service; flera mataffärer, vårdcentral, bibliotek, apotek, systembolag, restauranger och butiker. Och ett bageri i mästarklass; Lindebergs bageri som äntligen flyttat till större lokaler. 

Kommunikationerna är goda. Från Vittravägen går det utmärkt att promenera eller ta buss 417 till hållplats Korset där direktbussarna till city passerar med mycket hög turtäthet. Man kan antingen åka till Slussen eller med direktbuss till Cityterminalen. Flera infartsparkeringar finns i närheten. Det går båttrafik in till flera bryggor i stan från Hasseluddens brygga som ligger på promenadavstånd. Ett oerhört mysigt sätt att åka till stan på. 

Det finns mycket goda sport- och idrottsmöjligheter i närheten. En av Nackas största sporthallar, Myrsjö sporthall, ligger mycket nära, men även andra idrotter erbjuds; fotboll, badminton, tennis, bordtennis, innebandy, handboll, basket, fotboll, gymnastik m.m  En simhall planeras också i Myrsjöområdet.  Det finns flera båtklubbar samt Velamsunds naturreservat som erbjuder ridning, vandring, skidåkning m.m. i anslutning till Värmdös vidsträckta natur. 

Här har de nuvarande ägarna haft lyckliga år med underbar grannsämja, nära kontakt med årstiderna och de växande barnens alla behov. För både familjer och andra kommer detta område att kännas välkomnande och generöst.