BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Katarina

Ringvägen 161, 3 tr

  • 2 rum och kök
  • 40 kvm
  • Såld
  • 6679
  • 5931
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna osedvanligt välplanerade pärla belägen mellan Nytorget och promenadstråken längs vattnet. Lägenheten ligger högt upp i vackert 20-talshus utan besvärande insyn. Sovrum mot tyst gård som rymmer en stor säng, stort lättmöblerat vardagsrum, arbetsvänligt kök med fokus på funktion och helkaklat badrum med dusch. Bostaden har många vackra detaljer från byggåret samt ett härligt ljusinsläpp genom spröjsade fönster. Föreningen som har lagt många stora renoveringar bakom sig äger marken och är välskött med låg belåningsgrad (915 kr/kvm).

Vardagsrum - Underbar atmosfär
Härligt vardagsrum med fokus på funktion och umgänge. Det finns gott om plats för både soffgrupp och stort matbord, vilket skapar skön harmoni. Genom det spröjsade fönstret (3-glas) letar sig solens strålar in över vitmålade väggar, höga golvsocklar och det vackra trägolvet. Trädkronorna utanför bidrar till grönska och avskildhet och suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö. 

Kök – Fräscht och funktionellt
Praktiskt kök som tar tillvara på ytan på bästa vis. Utrustningen består av kyl/frys, gasspis med tillhörande ugn, spisfläkt och ny diskmaskin. Vita köksluckor och vitt kakel ovan bänkytor i massiv trä. 

Sovrum - Rogivande och lugnt
Mot föreningens lugna innergård ligger sovrummet som rymmer en stor säng. Väggar målade i en ljusgrå ton och fint originalgolv. För förvaring finns två garderober som gömmer sig bakom vackra spegeldörrar. 

Badrum - Ljust och fräscht
Väldisponerat badrum med vitkaklade väggar och grått klinkergolv. Det finns dusch, tvättställ med tillhörande underskåp samt toalett.  

Välkomnande hall – Separat kapprum
Välkomnande hall som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt, där man direkt möts av dess charm och trägolv som är genomgående i lägenheten. Hallen erbjuder bra avhängningsmöjligheter via ett separat kapprum. 

Övrigt
Enligt föreningens lägenhetsregister är lägenheten registrerad som 1 rum och kök om 34 kvm, men är uppmätt till 40 kvm och disponeras som en 2:a. Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett vindsförråd.