BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Mariatorget

Ekehjelmstorget 8

  • 3 rum och kök
  • 72 kvm
  • Såld
  • 6822
  • 3140
  • 6769
Värdera din bostad

Beskrivning

Invid Mariatorget och kastanjträdbeprydda Swedenborgsgatan finns denna mycket trevliga och fina 3:a på lummiga Ekehjelmstorget. Detta varma och trevliga hem med optimal planlösning och stor balkong i soligt söderläge ligger ett stenkast från både Södra station med pendlingsmöjlighet samt tunnelbanan vid Mariatorget. Här får du möjlighet att bo lummigt och lugnt på innergård i en stabil förening med låg avgift och god ekonomi. Eftersom huset ligger i sutteräng så är det endast mot den lugna innergården man är i markplan, på andra sidan är bostaden belägen en våning upp utmed Fatbursgatan. Föreningen har både övernattningslägenhet och festlokal! För barnfamiljer är det praktiskt att det finns flera förskolor ett stenkast ifrån! Hjärtligt välkomna. 

Hall
Välkomnande hall som har gott om plats för avhängning samt förvaringsmöjlighet. Hallen leder in till en större klädkammare samt badrummet. Ljus tapet på väggen. 

Kök
Stort och hemtrevligt kök mot lugn och trygg och lummig innergård. Köket har plats för större matplats om så önskas. Vita över- och underskåp samt kakel ovanför den rostfria arbetsbänken. Stor diskmaskin! Vit tapet på väggarna i köket. 

Sovrum 1
Sovrum 1 ligger i anslutning till hallen och köket och vetter mot den lugna innergården. Stort och lättmöblerat rum som rymmer en dubbelsäng samt övrigt möblemang. Vitmålade väggar och nytt golv i mörk ton på golv som bryter av på ett snyggt sätt. 

Sovrum 2
Detta sovrum ligger i anslutning till vardagsrummet och rymmer också en dubbelsäng. Sovrummet har också en hel garderobsvägg. Fönstret vetter ut mot balkongen. Även här finns det ett nytt golv och vitmålade väggar. 

Vardagsrum
Vardagsrummet är väl tilltaget och blir som bostadens nav. Här kan man med enkelhet få plats med matsalsmöbel och soffhörna om den önskan finns. Balkongen i soligt söderläge blir som en förlängning av vardagsrummet och nås via tre trappsteg. Stort fönsterparti som gör bostaden ljus och gemytlig. Nyslipat och målat parkkettgolv och vitmålade väggar. 

Balkong
Den stora balkongen badar i sol sommartid och ger bostaden ett extra rum varma dagar. Tack vare att fastigheten ligger i suterräng kommer man upp en bra bit från marken. Här kan man ha både loungemöbler och odlingar. Trall på balkonggolvet. På kvällarna har man häftig utsikt mot Fatburstornet som blir effektfull med sin arkitektur. 

Badrum
Stort och rymligt badrum som har plats för både större kommod under handfat, badkar samt tvättmaskin. Kaklade väggar och plastmatta på golv.