BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Maria

Doktor Abelins Gata 6

  • 1 rum och kök
  • 28 kvm
  • Såld
  • 8272
  • 2470
  • 2706
Värdera din bostad

Beskrivning

På lugna Doktor Abelins Gata vid Mariatorget, i en vacker 20-tals fastighet, ligger denna charmiga etta. Lägenheten kännetecknas av tidstypiska detaljer från byggåret 1928 i form av vacker fiskbensparkett, generös takhöjd och ett fönster med djup nisch.

Lägenheten är ett perfekt förstaboende belägen mitt på Södermalms stadspuls, men på lugn avviksgata som skapar känslan av pittoresk småstadsidyll. En perfekt planerad etta med gott om plats för soffa, säng och matbord. Kök som ligger trevligt invid vardagsrummet, med en social köksö. Hallen erbjuder såväl avhängnings som förvaringsmöjligheter och säkerhetsdörr. Badrummet är i gott skick med både kakel, klinker samt handdukstork Inbyggd klädkammare som rymmer mycket förvaring. Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett vindsförråd.

Mycket populärt område med närhet till både Mariatorget och Zinkensdamm. I närheten finns många trevliga kvartersrestauranger, bl.a den italienska restaurangen Pane Vino, Racamaca, Mahalo, Häktet, Folkbaren, Rost samt bageriet Fabrique om ni vill köpa hem färskt bröd. Tvärs över vägen välkomnar Tantolundens grönska med pittoreska kolonilotter, populära motionsstråk och utegym, där du på sommaren kan sola och bada vid Årstavikens bryggor. Med gångavstånd till såväl Mariatorget, Skinnarviksberget som Hornstull och ypperliga kommunikationer med tunnelbana, linjebuss och pendeltåg bara minuter från huset är detta en lugn oas precis runt hörnet från Söders pulserande hjärta.

- Ljus och välplanerad 20-tals lägenhet
- Tilltagen takhöjd och härliga trägolv
- Charmiga välbevarade detaljer från byggnadsåret
- Inbyggd djup klädkammare som inrymmer gott om förvaring
- Beläget med närhet till både natur och nöjen direkt utanför porten
- Bra förening som äger marken, samt låg belåningsgrad om 1780 kr/kvm