BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Hornstull

Folkskolegatan 3, 2 tr

  • 2 rum och kök
  • 41 kvm
  • Såld
  • 14676
  • 172
  • 8723
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Folkskolegatan 3 och denna nyrenoverade ljusa 2:a om 41 kvadrat på lugna Folkskolegatan i Hornstull. Lägenheten som totalrenoverades 2017-2019 ligger på andra våningen i detta vackra och välhållna hus byggt i början av 1930-talet. Två stora treglasfönster i originalstil ger ljusinsläpp från återvändsgatan. Ett fönster mellan sovrum och kök skapar rymd och ger ett välkommet ljusinsläpp i kök och hall. Platsbyggda skåp och lådor samt en rymlig klädkammare gör att du inte behöver sakna förvaring.

Redan när du kliver in får du härlig känsla för bostadens öppna och ljusa karaktär. Det frilagda och slipade trägolvet börjar redan i entrén och leder vidare genom hallen och köket. Lägenhetens ljust gråmålade väggar står i fin kontrast till de vita listerna och dörrarna i original. I entrén finns förvaring av ytterkläder, väl dold från resten av hemmet. Direkt till höger finns även en rymlig klädkammare. I anslutning till hallen hittar du badrummet, som är helkaklat i vitt och har rymlig förvaring både över och under handfatet. Badrummet har dusch med glasdörr och tvättmaskin från LG (2018).  

I öppningen mellan hall och kök har det röda teglet i murstocken smakfullt frilagts, vilket bidrar till bostadens karaktär. En karaktär som förstärks av med klotlampor i original, skomakarlampor över den nybyggda köksön med bänkskiva i vacker Carraramarmor, och vardagsrummets stavparkettgolv i ek. Såväl serveringsskåp som skafferi med beslag är kvar sedan det år då lägenheten byggdes, vilket märks på de gedigna materialvalen och de rymliga skåpen som leder ända upp till taket.

I det öppna köket finns en hög köksfläkt i rostfritt stål ovanför en gasspis av märket DeLonghi. Köket bjuder sammantaget på en god förvaring, bl a ryms inbyggnadskyl och frys av märket Cylinda, direkt under köksön. I det välplanerade köket finns även en inbyggd diskmaskin från Electrolux.

Mer praktisk förvaring hittar du i vardagsrummet, samt under den platsbyggda sängen i sovrummet. Ett sovrum som ges rymd tack vare fönster mot såväl gata som kök, och den stora öppningen mot vardagsrummet. Samtidigt får sovplatsen en rofylld inramning av den väl valda väggfärgen i en sober gråblå nyans.

Det spatiösa vardagsrummet är hemmets hjärta, med rum för såväl matsalsgrupp som en soffa eller soffgrupp med plats för stort umgänge. Tack vare den öppna planlösningen och den generösa takhöjden om 2,75 meter kan ljuset från de två höga fönstren flöda fritt. Vardagsrummets ljusa väggar och snickerier skapar en lugn bakgrund som gör det enkelt att möblera.

Föreningen har en vacker entré med hiss, och på varje våningsplan finns en vädringsbalkong. I föreningen finns gemensam tvättstuga med två tvättstationer, samt cykelförråd och vindsförråd. Innergården är lummigt grön och här finns grill och utemöbler som medlemmarna kan njuta av sommartid.

I bostadens absoluta närhet finns Långholmens grönområde med löpspår och badplats, samt all önskvärd service och kommunikationer i form av tunnelbana och bussar.

Varmt välkommen på visning!