BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Älvsjö

Folkparksvägen 178, vån 7

  • 4 rum och kök
  • 114.5 kvm
  • Såld
  • 15941
  • 3932
  • 4437
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden och området
Vill du bo högst upp med terrass, balkong och vidsträckt utsikt? Vi har nu nöjet att presentera det här fina hemmet som bör tilltala den som söker det lilla extra. Genomtänkt planlösning med 3 sovrum och stora ytor för umgänge. Möjlighet finns att skapa ytterligare ett sovrum/extrarum. Smakfullt kök i ek med matplats för ca 4-6 personer. Under sommarhalvåret blir terrassen och balkongen till extrarum där man gärna umgås med familj och vänner. Både badrum och gästtoalett finns och underlättar morgnarna för familjen. 

Omtyckt förening med möjlighet för de boende att hyra/nyttja flertalet gemensamma ytor såsom garage, bastu, pool, gym, festlokal och två övernattningslägenheter.

Nuvarande ägare har trivts riktigt bra både i bostaden och området. En kort promenad från bostaden finns det mesta man behöver i vardagen - mataffär, gym, cafeer, restauranger, apotek, florist, frisör och andra butiker. Området är i ett expansivt skede och flera bostäder planeras att byggas, för mer information vänligen besök vaxer.stockholm. 
Strax utanför dörren tar Solbergaskogen vid, en trevlig promenad i fin skogsmiljö. Ytterligare en bit bort finns ett nyanlagt utegym, en skatepark samt den populära parkleken Kristallen. 
Omtyckta förskolor- och skolor finns också i området.

Lite längre bort i området finns Långbro Värdshus där man gärna äter en middag eller en brunch. Ytterligare en bit bort finns Fru Marias bak där du kan stanna till för en fika eller för att inhandla frukostbrödet och på vägen hem stanna och handla en fredagsbukett i blomsteraffären intill. Ytterligare guldkorn i Långbro är restaurangen Aloë med en Michelinstjärna samt restaurangen Rinos Bodega som är belägen i samma byggnad. 

Hall
Trevlig hall med gott om plats för en hatthylla och förslagsvis en sittbänk. Längs ena väggen finns en praktisk garderobsvägg med skjutdörrar. 
Bostadsrättsinnehavaren förfogar över ett rymligt källarförråd med ca 3,5 meter i takhöjd. 

Sovrum 1
Det här är ett riktigt drömsovrum som är väl tilltaget i storlek. Det höga och fria läget gör rummet insynsskyddat. Från fönsterpartierna har du en underbar vy över omgivningen som sommartid är i full grönska. Den tilltagna ytan gör att du här kan möblera med en stor säng, nattduksbord, läsfåtölj och skrivbord. Längs ena väggen finns plats för flertalet garderober. Möjlighet finns att dela av rummet för att skapa ett fjärde sovrum/arbetsrum, vänligen se alternativ planritning.

Vardagsrum
Vardagsrummet bjuder verkligen in till umgänge, den stora ytan i kombination med fönsterpartier i två väderstreck gör rummet riktigt ljust och trivsamt. Bostadens attraktiva placering högst upp i huset resulterar i en privat oas utan någon direkt insyn.
Plats finns för en stor soffa, soffbord, tv-möbel, bokhyllor och förslagsvis läsfåtöljer. 

Takterrass
Från vardagsrummet nås den alldeles underbara takterrassen i söderläge som blir till ett extrarum under sommarhalvåret. Terrassen bjuder på härliga soltimmar från tidig dag till eftermiddag. Här kan du möblera med olika sittgrupper och en massa växter. Möjlighet finns att glasa in terrassen, vilket då förlänger säsongen ytterligare.

Sovrum 3
I anslutning till vardagsrummet nås det här sovrummet som har ett rofyllt läge, fritt från insyn. Här finns plats för en säng, nattduksbord och en byrå. Ett stort plus är den anslutande klädkammaren.

Sovrum 2
I andra delen av bostaden är det här sovrummet beläget. Det som utmärker det här rummet är fönsterpartierna i tre väderstreck vilka släpper in gott om dagsljus.
Plats finns för säng, nattduksbord och byrå.

Kök
Det smakfulla köket i ek är praktiskt utformat i vinkel med gott om skåpförvaring. Ett matbord går att duka upp för minst 6 personer. En trevlig detalj är utgången till balkongen som stoltserar med härlig eftermiddags- och kvällssol. Ett annat plus är fönsterpartierna i två väderstreck.
Vitvarorna är från Bosch och består av dubbel kyl/frys, inbyggd diskmaskin, mikrovågsugn och ny induktionshäll från 2019.

Balkong
Som boende här har du möjlighet att få många soltimmar, solen skiner på balkongen från eftermiddag till solnedgång. Att balkongen nås från köket underlättar när det är dags att äta middag ute i kvällssolen. Möjlighet finns att glasa in balkongen.

Badrum
Stort helkaklat badrum med golvvärme (el) som uppskattas extra mycket under vinterhalvåret. Längs ena väggen finns bra förvaringsmöjligheter och en praktisk arbetsbänk. En annan bekvämlighet är tvättmaskin (förberett även för torktumlare). Vidare är badrummet utrustat med badkar, handfat med kommod, badrumsskåp, handdukstork och WC.

Gästtoalett
År 2016 renoverades den helkaklade gästtoaletten. Det svartrutiga golvet gör sig snyggt mot det vita rektangulära kaklet med mörk fog.
Här finns WC, handfat med kommod och en spegel. Gästtoaletten finns i praktisk anslutning till hallen.

Övrig info från säljaren
Våtrum och kök besiktigades och befanns utan anmärkning 2018 av Anticimex i samband med att föreningen tecknade en trygghetsförsäkring för samtliga bostadsrätter. Trygghetsförsäkringen innebär att bostadsrättsinnehavaren är tilläggsförsäkrad för läckageskador som uppstår i våtutrymmen med bland annat ersättning för självrisk och åtgärder för avfuktning. För mer information vänligen kontakta föreningen.