BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gröndal

Gröndalsvägen 48, 2 tr

  • 3.5 rum och kök
  • 100 kvm
  • Såld
  • 13600
  • 8846
  • 10115
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till denna helt unika lägenhet i ett av Gröndals charmiga ursprungshus, ett stycke modern kulturhistoria och ett objekt som sällan erbjuds till försäljning. Högt upp i huset finns den här mycket rymliga lägenheten där vackra originaldetaljer möter modern design i fin harmoni. Lägenheten har generös takhöjd om närmare 3 m och underbara fönsterpartier med härligt ljusinsläpp, helt insynsskyddat läge och vacker utsikt mot grönska och park. Ett enastående och hemtrevligt boende med det mest centrala läget i populära Gröndal.

Här bor du i hjärtat av Gröndal med nära till allt och lite till - Mälaren, city, naturområden, klipp- och strandbad, konditori, caféer, restauranger, mataffärer, bibliotek, populära förskolor och skolor samt bra kommunikationer. Endast några minuter till närmaste badbryggan för härliga morgon- och kvällsdopp.

- Underbart ljusinsläpp från stora fönsterpartier
- Insynsskyddat läge och fin utsikt mot grönska
- Generös takhöjd om närmare 3 m
- Fina originaldetaljer bevarade
- Stora sällskapsytor
- Modernt och välutrustat kök
- Två rymliga sovrum, varav ett stort master-bedroom
- Stor klädkammare
- Lägenheten kan disponeras som en 4:a eller 5:a
- Stambytt hus i stor, solid förening med spännande historia
- I hjärtat av Gröndal med närhet till kommunikationer
- Nära till caféer, restauranger, mataffär och bibliotek
- Kort promenad till skola
- Nära till Mälaren med badmöjligheter och fina strandpromenader

Huset byggdes vid sekelskiftet och har unik karaktär med sina stora fönster och ett torn i ena hörnet. Gröndal var då en ruffig stadsdel, isolerad från den fina staden. I slutet av fyrtiotalet ändrades allt. Då fick den berömda arkitektduon Backström & Reinius i uppdrag att rita om Gröndal. Backström & Reinius ville riva Gröndalsvägen 48 för att ge plats åt nybyggen men huset ansågs alltför byggnadshistoriskt värdefullt och blev kvar. Resultatet blev det bästa av två världar. Den vackra fasaden och den höga takhöjden blev kvar, men invändigt ritade arkitekterna om och arbetarettorna slogs ihop till stora våningar. När du idag träder in i bostaden, kommer du in i ett stort välvt rum, som en gång var gröndalarbetarnas trapphus. Från det gamla trapphuset öppnar lägenheten upp sig med sina stora fönster och ljusinsläpp med våningsliknande känsla.