BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Täby

Glimmervägen 11

  • 7 rum och kök
  • 152 kvm
  • 7.495.000 kr /BUD

Beskrivning

Kontakta mäklaren för privatvisning! 

I populära Ella Park välkomnas vi här till en rymlig villa med uteplats i underbart väst-läge, med Attefallshus om 25 kvm samt ytterligare en möjlig uthyrningsenhet med egen entré. 

På välplanerade 231 kvadratmeter med friköpt tomt erbjuds vi här stora sällskapsytor och möjligheten för den stora familjen att skapa sitt drömboende. Härlig och lättskött trädgård med stora gräsytor kombineras fint med stort trädäck på baksidan, som binds ihop med altanen på framsidan. Huset är i gott skick, med många av de större renoveringarna redan gjorda. Otroligt vackra detaljer från byggnadsåret gör sig påminda i form av slipade trägolv, smidesräcken, trapp i kolmårdsmarmor, stora fönsterpartier, trevligt glasfönster invid ytterdörr samt två eldstäder (varav en utomhus). Huset är praktiskt med ett badrum på varje våning och två separata förvaringsrum inomhus. 

Det första vi möts av i entrén är en stor och ljus hall med inbyggd garderob/walk-in closet med skjutdörrar. Härifrån nås master bedroom direkt till vänster. Till höger från entrén når vi köket som ligger i öppen anslutning till matplats, här finns goda möjligheter att vara kreativ och renovera efter egen smak och tycke. Stora trevliga fönster skapar goda ljusinsläpp. I anslutning till köket kommer matplatsen, som i sin tur ligger i anslutning till husets stora sällskapsrum. Idag används en del av sällskapsrummet som kontor, brevid det stora fönsterpartiet med vacker spröjs. Vidare ner för stentrappan fortsätter vardagsrummet, där vi med fördel inreder med lounge-möbler framför eldstaden (fungerande) och de stora fönsterpartierna mot uteplatsen. Husets tre andra sovrum (disponeras idag som barnrum och gästrum) nås via en korridor från matplatsen. Här finns även ett badrum samt förråd.

Ned för trappan når vi souterrängvåning med ett mindre allrum, förråd samt separat wc. Modernt renoverad och fullt utrustad tvättstuga med dusch, från detta utrymme nås även bergvärmepumpen. Denna våning ligger i trevligt souterräng med fönster ut mot tomten. I källaren finns ännu ett sovrum som idag används för uthyrning med egen ingång. På tomten står ett Attefallshus om 25 kvm, vilket i nuläget hyrs ut. Båda uthyrningsenheterna genererar cirka 15 000 kr i hyresinkomster varje månad. 

Den härliga tomten på 1 337 kvm inbjuder till lek och umgänge för de yngre. Här kan man nyttja mer yta för att skapa ännu en uteplats/trädäck. Vi når nuvarande altan från sällskapsrummet, där man enkelt möblerar med stor soffgrupp i hörnet samt matgrupp längs långsidan. Som upplagt för härliga sommarkvällar med vänner medan barnen grillar marshmallows i den öppna brasan brevid.

Vill ni bo i en av Stockholms mest eftertraktade kommuner, med öppna ytor och stor tomt för familjen att umgås på? Välkomna på visning av Glimmervägen 11!

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Friköpt - Småhus. 7 rum och kök .

Byggnadssätt

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 7.495.000 kr /BUD.

Driftskostnad

Totalt 4 208 kr/mån (50 496 kr/år) varav el 3 033 kr/mån, vatten/avlopp 725 kr/mån, försäkring 450 kr/mån. Antal personer: 7. Driftskostnaderna är uppskattade och skiljer sig beroende på avtal och förbrukning.

Fastighetsbeteckning
Skalmejan 2
Fastighetsrättsliga förhållanden
Fastigheten är upplåten med äganderätt (friköpt)

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 2 230 000 kr
Mark, värde: 2 385 000 kr
Summavärde: 4 615 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1962, 2017
Värdeår: 1965, 2017
Fullvärdesförsäkrad:Ja

Fakta - Huvudbyggnad
Byggnadstyp: 
Tvåplans hus i souterräng
Grundkonstruktion: Platta på mar, souterräng och krypgrund
Grundmurar: Betong, trä
Stomme: Träkonstruktion, betong

Bjälklag: Trä
Fasad: Tegel, träpanel
Takbeläggning: Plåt
Fönster: 2-glas kopplade fönsterbågar
Ventilation: FTX
Uppvärmningssystem: bergvärme, radiatorer, eldstad, golvvärme, vattenburet system
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp

Internet / TV
Anslutning bredband via fiber.

Parkering
Till huset finns parkeringsplatser för tre bilar, carport samt garage som används som varmförråd

Energideklaration
Utförd 2019-08-13. Energiklass C. Energiprestanda 70 kWh/m2 & år.

Fastighetsavgift
8049 kr/år.

Driftskostnader
El / värme 3033:-/mån (baserat på att kWh/priset 2019). Elförbrukning ca 26 000 kWh/år
Bredband (fiber) ca 360:-/mån.
Vatten/avlopp ca 725:-/mån. vatten ca 28 kbm/mån (fördelat på 7 personer) 

Inteckningar/pantbrev
Totalt antal inteckningar: 20 st
Total belopp: 4 550 000 kr.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Planbestämmelser
Tomtindelning: Skalmejan t 43-44 (1960-03-18)
Stadsplan: (1968-02-29)

Renoveringar
Renovering av tvättstuga/nedre badrum 2016
Attefallshus 2017
Takgenomgång 2016
Dränering - ca 2013
Fönsterrenovering - 2011
Nytt ventilationssystem - 2017
Nya hängrännor - 2014
Nytt trädäck runt hus - ca 2012
Nytt tak över entré - 2010
Ny trapp till atterfallshus - 2018
Bergvärme samt ny varmvattenberedare 2011 med total genomgång av ankäggning ca ett år sedan
Byte av jordfelsbrytare - 2017
Golvvärme master bedroom - 2012
Kondensationstorkskåp i tvättstuga 

Områdesbeskrivning

Välkommen till idylliska och trivsama Täby, med närhet till både Stockholms city och skärgården! Kommunen växter snabbt och här finns det många möjligheter att skapa sig fina kulturupplevelser och uppleva härliga naturområden! Allt man behöver finns här, och med mycket vatten runt omkring ökar trivsamheten ytterliggare. En fin mix av både radhus och villor, samt flera lägenhetsområden där vi hittar fin arkitektur i Näsbydal och Grindtorp. En kort promenad bort ligger Täby Köpcentrum, ett av Sveriges största shoppingcenter med butiker, restauranger och underhållning. Här finns ett av nordens största inomhuscentrum.Uppdelningen av Täby kommun är följande: Norra Täby med Täby Kyrkby, västra Täby med områdena Valla, Ella, Ensta, och Täby Centrum, södra Täby med Lahäll, Näsbypark och Roslags Näsby samt i östra Täby där vi hittar Viggabyholm, Hägernäs och Gribbylund. Täby kommun har både förskola, ett antal grundskolor, gymnasium, komvux och fritidsgårdar. Tack vare ett riktt föreningsliv med nästan 600 verksamma föreningar inom olika områden finns det dessutom plats för nästan vad man vill i idrottsvägg. Ett stort musikfokus finns där kulturskolan erbjuder utbilnding i musik och sång, samt att man i grundskolan kan läsa i musiklass och gå mot inriktning körsång. 

Goda kommunikationer finns, med närhet till både Arlanda och Stockholm city. Med bil elle taxi tar man sig smidigt ut via E18, och kommunaltrafik består av bussar och Roslagsbanan som även går igenom Täby så att tillgängligheten till men även inom orten ökar. Via Roslagsbanan åker man till Mörby centrum och Östra station där man sedan kan transportera sig till Stockholm central via tunnelbana. Vill man åka till närliggande kommunuter så som Upplands Väsby, Sollentuna, Danderyd eller Vallentuna så går även det smidigt via buss.