BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjö - Långsjö

Bergtorpstigen 32

  • 7 rum och kök
  • 138 kvm
  • Såld
  • 6893
  • 2119
  • 12716
Värdera din bostad

Beskrivning

Förmodligen ett av Älvsjös bästa lägen! Här får man känslan av att bo på landet, men stadens centrum når man inom 30 minuter. Älvsjös naturreservat ligger bokstavligen runt knuten med elbelyst motionsspår, plogade skidspår, på vintern, grillplatser, rikt djur/växtliv, utsiktsberg samt goda bär- och svampgömmor. Som boende här har du också 1 minut till buss 144 som trafikerar Fruängen-Älvsjö-Gullmarsplan. Buss 141 och 163 finns också i närheten.

Huset är i mycket gott skick och har som sagt ett eftertraktat läge och ligger inbäddat i grönska under sommarhalvåret. Här kan du välja om du vill ha sol eller skugga från morgon till kväll på de olika altanerna och balkongen. Husets planlösning möjliggör 4-6 sovrum samtidigt som det inte kompromissas med sällskapsytorna! På det övre planet finns köket och vardagsrummet som verkligen bjuder in till umgänge tack vare den öppna planlösningen. Trevliga detaljer är köksön, de stora fönsterpartierna åt tre håll samt den mysiga gjutjärnskaminen. Det trevliga uterummet nås från vardagsrummet. Från köket och ett av sovrummen nås den trevliga balkongen som har utsikt över skogen. Det andra sovrummet har utgång till altanen. På det övre planet finns ett smakfullt renoverat badrum. Entréplanet består i dagsläget av två sovrum men med enkla medel kan ett till sovrum skapas genom att dela av hallen. Se alternativ planlösning. För den som är intresserad av en uthyrningsdel kan det finnas möjlighet att göra om det f.d garaget som idag nyttjas som pingis- och biljardrum av nuvarande ägare. Bergvärme ger huset en bra komfort och låga driftskostnader! Fin och plan tomt på framsidan och något kuperad charmig tomt på baksidan. Tomten har bra ytor för lek och avkoppling samt fruktträd och en massa planteringar.

Varma sommardagar tar man gärna cykeln till Långbro Park och stannar för en fika på det mysiga trädgårdscaféet Bakfickan eller en lunch på Långbro Värdshus. Ytterligare guldkorn i närheten är caféet Fru Marias Bak, restaurangen Aloë med två Michelinstjärnor samt restaurangen Rinos Bodega. För den som vill bada, eller åka skridskor vintertid, så finns Långsjön nära. Älvsjö är ett populärt område för alla åldrar. För de allra minsta finns populära förskolor och skolor, lekplatser, mountainbikebana och skatebana.
Flera mataffärer finns också i området, bland annat Ica på Svartlösavägen som dessutom har en deli med fullständiga rättigheter.