BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga

Folkparksvägen 166, vån. 9

  • 2 rum och kök
  • 58 kvm
  • 10599
  • 5078
Värdera din bostad

Beskrivning

Takterrass högst upp i huset i bästa solläge! Äntligen en tvåa med alla rätt i populära Brf Tulpanträdet!
Magisk bostad som karaktäriseras av generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Helt ostört högst upp i huset har man utsikt över takåsarna och på den enorma takterrassen med inbyggd markis kan man avnjuta härliga sommarkvällar med hela sällskapet! 

Att många väljer att flytta inom föreningen är ett gott betyg för Brf Tulpanträdet.

Som boende här har du tillgång till bl.a pool, bastu, gym, festlokal, övernattningslägenheter, fyra tvättstugor och varmgarage.

Cirka 5 min promenadväg bort nås Älvsjö torg med caféer, restauranger, mataffär, butiker och bra allmänna kommunikationer. Det finns gott om grönområden i närheten, bl.a Solbergaskogen och Älvsjöskogen. Området är också omtyckt bland barnfamiljer då det finns många förskolor- och skolor.

 Generellt om bostaden

- Högst upp i huset
- Stor takterrass i bästa solläge
- Optimal planlösning
- Genomgående fint skick
- Väl tilltagna rum
- Markis på takterrassen
- Stora fönsterpartier
- Populär & stabil förening
- Närhet till service & kommunikation
- Pool, gym och bastu i föreningen 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 9, hiss finns. Lägenhetsnummer 293. Föreningen Brf Tulpanträdet.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 910 kr (värme, vatten, bredband, kabel-TV grundutbud ingår ingår). Andel i föreningen är 0.467 %.

Driftskostnad

Totalt 300 kr/mån (3 600 kr/år) varav El 300 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Nybyggnadsår
2004. Huset byggdes i slutet av 1960-talet som Solberga Sjukhus men byggdes om av JM i början av 2000-talet till flerfamiljshus.

Uppvärmning
Värmen levereras som fjärrvärme från Fortum. Förutom genom radiatorer/element så värms lägenheten med förvärmd friskluft via trattformade ventiler i taken.

Föreningen
Brf Tulpanträdet, förvärvade 2004-02-12 fastigheten Sjöstöveln 2 i Stockholms kommun. Föreningens adress är Folkparksvägen 160-172. På föreningens fastighet finns ett flerbostadshus i 2-9 våningar med källare.
Föreningen består av 166 lägenheter varav en gruppbostad innehållandes sex lägenheter och en gemensam lägenhet samt sex satellitlägenheter och för dem en gemensam lägenhet. Totalt finns därmed 152 bostadsrätter.

Huset byggdes i slutet av 1960-talet som Solberga Sjukhus men byggdes om av JM i början av 2000-talet till flerfamiljshus. Första inflyttningen ägde rum hösten 2003. Föreningen disponerar - tillsammans med Brf Korstörnet och Brf Avenboken - garage, tvättstugor, pool/bastu, källsorterings- och grovsoprum, hobbyrum, gästlägenheter samt en föreningslokal. Brf Tulpanträdet är medlem i Solberga Gårds Samfällighetsförening som förvaltar de gemensamma anläggningarna.

Föreningens ekonomi förvaltas av ABJ Boförvaltning i Uppsala.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa inklusive så kallat kollektivt bostadsrättstillägg.

Samfälligheten Solberga Gård
Pool/bastu: bokas via webben eller via terminalerna i poolhuset, port 172. Avgift 20 SEK per bastupass debiteras på månadsavier efterföljande kvartal.
Föreningslokal: i gemensamhetsanläggningen (poolhuset, Folkparksvägen 172) ligger föreningslokalen. Lokalen är godkänd för max. 100 personer. Stolar finns för 80 personer. Bord för ca 40 sittande och porslin för minst 40 personer. Kostnad 800 kr/dygn.
Tvättstugor: det finns totalt fyra tvättstugor som alla ligger i gemensamhetsanläggningen, en av dem har även en grovtvättmaskin och en stor torktumlare.
Gym: bostadsrättsföreningen tillhandahåller en lokal för gymaktivitet på plan 1 i port 160. Träningslokalen drivs av en fristående grupp utan vinstintresse. Kostnad för gymmet är för ny medlem 200 kr i registreringskostnad samt 200 kr i årsavgift per lägenhet, alltså 400 kr per lägenhet.
Gästlägenheter: tillgång finns till två gästlägenheter; gästlägenhet nr. 1 i port 172 på gården samt nr. 2 i källargången innanför port 160. Kostnad: 300 kronor per dygn från klockan 14.00 till utcheckning senast 13.00 påföljande dag.
P-plats/garage: garaget och gästplatser utomhus administreras av APCOA/Europark AB. För upplysningar om lediga garageplatser för bil eller MC och bokning av plats, kontakta APCOA/Europark AB på tel 08-556 306 70.
Snickerirum: det finns möjlighet att låna ett snickerirum. Rummet ligger på plan 1 i port 160, bredvid gymmet.

Gemensamma utrymmen
I port 160 och 166 finns barnvagnsrum/rullstolsrum. cykelrum finns på plan 1 och cykelställ finns utanför port 160 och 164.
Föreningen har förråd för utemöbler. Du som boende har möjligheten att förvara dina möbler där under vintersäsongen. In- och utsläpp annonseras på anslagstavlor och på lappar vår och höst.

Bredband/TV
TV-signal levereras av ComHem. Det analoga grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredbandsabonnemang från Ownit ingår i månadsavgiften.

Parkering
Föreningen förfogar över 117 garageplatser a 900 SEK/mån, 4 parkeringsplatser utomhus a 500SEK/mån.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Inga lån att överta.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån.

Pantsättningsavgift
Pantsättningsavgift tas ut med 1 % av gällande prisbasbelopp per pantsättningstillfälle, f.n 465 kr.

Överlåtelseavgift
Överlåtelseavgift tas ut med 2,5 % av gällande prisbasbelopp och betalas av köparen, f.n 1 163 kr.

Övrigt
Föreningen har en mycket informativ hemsida väl värd ett besök: http://tulpantradet.bostadsratterna.se

Rumsbeskrivning

Hall
Ljust parkettgolv och ljusa väggar. Här finns det gott om förvaringsutrymme i garderober samt avhängningsyta

Vardagsrum
Ljust parkettgolv och ljusa väggar. Generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Lättmöblerat

Kök
Vita skåpsluckor och vitt kakel. Gott om arbetsytrymme och förvaring. Köket är utrustat med spishäll, diskmaskin, ugn och micro i ergonomisk ståhöjd samt kyl/frys

 

Sovrum
Ljust parkettgolv och ljusa väggar. Gott om förvaringsutrymme i garderober

Badrum
Vitt kakel och grått klinkergolv. Stort badrum utrustat med badkar, duschvägg, wc, handfat samt separat tvättmaskin & torktumlare med förvaringsskåp ovanför

Förråd
Till bostaden hör ett förråd

 

Områdesbeskrivning

Solberga
Området Solberga är en idyll som bara blir mer och mer populär. Mycket grönska samsas med blandad bebyggelse från 50-talet fram till dagens moderna arkitekturstil.

Solberga kännetecknas särskilt av att områdets tre olika centra:Kristalltorget, Klacktorget och Älvsjö stationsplan. De tre centrumen förbinds sinsemellan av Folkparksvägen och Götalandsvägen. 
 
Här bor man med direkt närhet till serviceutbud, bra allmänna kommunikationer och grönområden. Här finns verkligen något för alla!

Kommunikationer 
Längs Folkparksvägen trafikerar busslinje 142 som går mellan Älvsjö och Telefonplan. Busslinje 726 trafikerar också i rusningstid och tar dig till Fridhemsplan åt ena hållet och åt andra hållet till Tullinge station södra.
Älvsjö Station är en knutpunkt med pendeltåg och flertalet busslinjer. 
Med pendeltåget tar du dig till Stockholm C på 9 minuter. Med pendeltåget tar du dig också till Arlanda samt Uppsala.

 

 

Service och butiker
På Kristalltorget finner du bl.a en thairestaurang. 
På Klacktorget finns en matbutik, klädaffär, restaurang och gymmet Puls & Träning. 
Vidare service- och butiksutbud finns i Älvsjö centrum såsom vårdcentral och flera gym. På Älvsjö Torg finns restauranger, caféer, florister, apotek och den välsorterade mataffären Coop. 
I expansiva Älvsjöstaden finns nyöppnade och populära Texas Longhorn.

Fritid, natur och rekreation i närområdet
Som boende här finns Solbergaskogen alltid nära. En annan populär plats, i kanten av Solbergaskogen, är parkleken Kristallen som har en stor lekplats med en plaskdamm. Här finns också ett litet djurstall med kaniner och höns. 

En kort cykeltur eller promenad bort når du anrika och vackra Långbro Park. Parken är en populär plats för alla åldrar och speciellt sommartid tillsammans med vänner och en picknickkorg i solen.

Långbro Värdshus ligger också i parken och där kan du njuta av trevliga bruncher och middagar. 

I Långbro finns charmiga Fru Marias bak, restaurangen Rinos bodega och omtalade restaurangen Aloë.  

För den motionsintresserade finns Älvsjöskogen med upplysta motionsspår och vintertid plogade skidspår. 
Under varma sommardagar är Långsjön ett bra alternativ för den som vill bada.