BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Järla Sjö

Järla Gårdsväg 21, 2 tr

  • 3 rum och kök
  • 69 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

I den populära idyllen Järla Sjö återfinns denna charmiga mini-trea, två trappor upp. Balkongen har ett perfekt solläge i sydväst och utsikt över Dalénparken med dess fina lekplats. Lägenheten är fräsch och ljus med fönster och två håll och ljusa färger. Ytan är effektivt planerad och hemmet upplevs luftigt, fräscht och ljust! 

Här välkomnas man in i en rymlig hall med en stor klädkammare i anslutning. Vardagsrummet är stort nog att rymma både matplats och soffgrupp. Köket ligger i öppen planlösning i anslutning och har bra med arbetsytor och förvaring. Från det stora sovrummet har man utgång till den härliga balkongen och även tillgång till en stor klädkammare. 

Med igång från köket finns ytterligare ett sovrum bakom en skjutdörr. Detta är något mindre i storleken men rymmer ändå en 160 cm bred säng. Badrummet är helkaklat, har ett mindre fönster för fint dagsljus och egen tvättmaskin och torktumlare.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 1201. Föreningen Brf Ångturbinen.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas isoler. Eldstad: Nej.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Bredband. Leverantör Ownit. 100 Mbit i båda riktningarna.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 300 kr (Värme, Vatten ingår).

Driftskostnad

Totalt 675 kr/mån (8 100 kr/år) varav El 450 kr/mån, Försäkring 225 kr/mån.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

På Järla Gårdsväg, med Dalénparken framför, ligger BRF Ångturbinen. Föreningen äger fastigheten 145:24 på vilken 1 byggnad med 52 lägenheter uppförda. Föreningen är en privatbostadsföretag (äkta). Lägenheterna har 1-4 rum och kök och inflyttning skedde i juni 2006.

Föreningen har två cykelrum: ett med ingång från gården vid Järla Gårdsväg 23 och ett vid nr 19. Gemensam tvättstuga finns ej utan alla har egna maskiner i lägenheterna. I Järla Sjö har den ekonomiska föreningen förråd för uthyrning. Det finns idag 118 förråd och en kölista är upprättad per förening.

Se gärna mer information på föreningens hemsida www.brfangturbinen.se. Föreningen hälsar att de inte har några beslutade avgiftshöjningar eller större renoveringar planerade (per 28 mars 2019, ordförande Lisbeth Hägglund). Underhåll görs enligt föreningens underhållsplan.

PARKERING
Goda parkeringsmöjligheter. Garageplats går att hyra i området för 850 kr / mån. Kö kan förekomma. Boendeparkering finns i området på markerade platser för 400 kr/ mån. Om hushållet har ytterligare en bil tillkommer för ett andra parkeringstillstånd 300 kr i månaden. Bil nr två kostar således 700 kr i månaden för att kunna parkera till ett rabatterat pris. Det finns platser både bakom huset och på framsidan av det runt Dalénparken.

Gästparkering finns alldeles utanför huset. Det är gratis parkering i en timme med sms-parkering och därefter avgift.

Rumsbeskrivning

Hall
Välkomnande ljus hall med plats för hatthylla och skoställ. Det finns en garderob och plats för ytterligare om så önskas. Intill hallen finns en rymlig klädkammare. Parkettgolv och ljust målade väggar. Klädkammaren i anslutning har väggfast förvaring på hyllplan samt en garderob.

Badrum
Stort badrum med blå klinkers med elektrisk golvvärme på golvet och vita kaklade väggar. Ljusinsläpp från insynsskyddat fönster. Badrummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare, dusch, tvättställskommod med spegel ovan, toalett och handdukstork. Det finns utrymme att sätta in ett badkar om så önskas.

Vardagsrum
Rymligt och lättmöblerat vardagsrum med vitmålade väggar och parkettgolv. Plats för större soffgrupp och matbord. Stort fönster mot norr och ett mindre, högt sittandes, mot öster.

Kök
Ljust och rymligt kök med gott om plats för förvaring bakom vita skåpsluckor och bänkskivor i laminat. Maskinell utrustning: spis med ugn, fläkt, kombinerad kyl och frys och diskmaskin. Parkettgolv och vitmålade väggar. 

Sovrum
Stort sovrum med tre garderober. Dessutom finns en mycket rymlig klädkammare i anslutning. Denna kan inredas till en riktigt härlig walk-in-closet. Från sovrummet når du lägenhetens balkong. Parkettgolv och vitmålade väggar med en blå fondvägg. 

Mini-sovrum
Kökets tidigare matplats har gjort om till ett litet men härligt sovrum. Här ryms en 160 cm bred säng framför ett stort fönster mot Dalénparken. Skjutdörr och överljus mot köket.

Områdesbeskrivning

Med ett läge utöver det vanliga ligger Järla Sjö - en småstadsidyll - invid sjön som gett område namnet. Närheten till vattnet erbjuder de boende en miljö med livskvalitet året runt. Här finns något för alla - såväl den aktive som den med behov av lugn och ro. Längs sjön finns trivsamma strandpromenader och joggingspår vid Hellasgården och Sickla Park. Året runt kan vattnet utnyttjas - under sommarhalvåret för ett dopp eller under vintertid för skidsko- och skidåkning. I närområdet finns öven möjlighet till båtplats. Hammarbybacken finns nära för utförsåkning med skidor eller cykel.

Järla Sjö har fått Stadsmiljörådets utmärkelse 2004 för förvaltningen av ett industriarv och omvandlingen av detta till en stadsdel för boende, arbete, handel och rekreation.  Utmärkelsen delas ut för förtjänstfulla insatser att förbättra stadsmiljöns kvaliteter och plaketten i brons finns att beskåda på Gustav de Lavals Torg. Småstadskänslan är spännande med gamla fabriksbyggnader som blandats up med trivsammaste gator och innergårdar. Flera små butiker, en närbutik och ett par restauranger förstärker känslan av en liten stad i staden.

Området är levande och har plats för barnenen lek och bus - både vid de fina lekplatserna och i de närliggande naturområdena. Järla Sjö rymmer idag 700 bostäder och ca 1200 arbetsplatser. Läs gärna mer på områdets hemsida.

Shopping
För shopping finns både Nacka Forum och Sickla Köpkvarter på kort promenadavstånd. Båda köpcentrumen har flertalet butiker, restauranger, gym, systembolag och bibliotek. I Sickla finns även en biograf. 

Kommunikationer
Mycket goda kommunikationer via Saltsjöbanans station Saltsjö-Järla samt busshållplats Järla Station - båda ett par minuter från ytterdörren.