BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjö - Örby

Stjärnhovsvägen 14

  • 7 rum och kök
  • 119 kvm
  • Såld
  • 8747
  • 3636
  • 12455
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna charmiga villa från tidigt 1900-tal på mycket välplanerade 176 kvm med friköpt tomt, där alla stora renoveringar är gjorda. Bara att flytta in och känna historiens vingslag. Här möts man av ett verkligen trivsamt äldre hus med en historia från början av seklet som varsamt och smakfullt renoverats till att passa en familj för 2000-talet. Suveränt belägen mitt i Örbys villaidyll – en av Stockholms äldsta villastäder. Ett väldisponerat hus med ytor på tre plan där det finns plats för hela familjen med upp till 6 sovrum. De stora renoveringarna är redan gjorda och i den inbjudande trädgården finns både plats för barnens lek, avkoppling och umgänge. Huset har två generösa altaner där solen värmer under hela dagen och framemot kvällen. Läget är mycket bra med bara några minuter till Örybskolan och mataffär. Lekplatser, förskolor och barnvänliga omgivningar finns i direkt närhet. Harmoni för hela familjen helt enkelt.

En väldisponerad planlösning med 4 utmärkta sovrum på mellanplanet, ett vindsplan som kan passa perfekt för barnens lek - tonåringens egna plan - eller som arbetsrum. Ett kök med utgång direkt till altanen i bästa sydvästläge med spabad lättillgängligt för skön avkoppling. Ett vardagsrum med öppen spis, plats för matbord och generösa utrymmen för socialt umgänge. Bara någon minut bort finns bussar till både t-bana och pendeltåg, med cykel är du på Södermalm på ca 15 minuter - utmärkta kommunikationer med andra ord.

*****
TRÄDGÅRD & ALTANER
Husets trädgård bjuder på såväl gräsytor som kuperad tom med tidstypiska växter såsom pioner, lötnantshjärta, syrén mm.  På altanen på framsidan (ca 19 kvm) har du sol från morgon till eftermiddag, här kan du njuta av din frukost i morgonsolen. På altanen med utgång från köket (ca 26 kvm) har du plats för matbord, grill, loungesoffa och solstolar.  På denna altan finns ett härligt spabad för skön avkoppling - perfekt i sydvästläge - harmoni! 

*****
ENTRÉPLAN – MYSIGT OCH SOCIALT
*****
Kök
Väldisponerat och fint kök från 2009 med plats för matbord till ca 4-8 personer. Utgång direkt från köket till ena altanen där det finns gott om plats finns för socialt umgänge och avkoppling. Köksutrustningen består av spis/varmluftsugn från 2015, spisfläkt, diskmaskin 2010 och kyl/frys 2010.

Vardagsrum
Ljust, fint vardagsrum med fönster ut mot kringliggande villaträdgårdar. Det finns plats för soffgrupp, tvmöbel och matmöbel  - ett rum för hela familjen.  Här kan man njuta framför brasan i den vackra murspisen. Vackert, massivt ekparkettgolv i fiskbensmönster.

Entré & hall
En stor, välkomnande hall med spröjsade fönster och äldre charm. Det finns gott om plats för kläder och förvaring.

Gästtoalett/badrum
Mycket väldisponerat litet badrum från 2014 med dusch, wc, handfat.

*****
 MELLANPLAN
*****
Masterbedroom
Ett rogivande sovrum med magnifik takhöjd och utgång till egen balkong.

Sovrum 2, 3, 4
Två utmärkta sovrum, målade väggar och lackat trägolv i björk. Ett lite mindre sovrum, skulle också kunna användas som en walk-in-closet, bestäm vad som passar just dig bäst.

Badrum
Ett smakfullt badrum från 2015 med dusch, wc och handfat. Här finns också tvättmaskin och torktumlare - perfekt och praktiskt placerad på samma plan som sovrummen.

*****
VINDSPLAN
*****
På vindsplanet finns mycket goda möjligheter för olika boenden, arbetsplats, förvaring eller vad som passar just er bäst. Riktigt charmigt våningsplan som verkligen skänker huset en oväntad dimension! Övre plan har en takhöjd på ca 185 cm till nock.

*****
KÄLLARPLAN
*****
Utmärkta förrådsmöjligheter i källarplanet.