BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Lilla Essingen

Patentgatan 9

  • 2 rum och kök
  • 56 kvm
  • 10872
  • 172
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till denna välplanerad lägenhet på charmiga Lilla Essingen, ett lyxigt boende nära Stockholms innerstad med en lugn omgivning. Otroligt välplanerade kvadratmetrar med gott om möjligheter till möblering, förvaring och sociala ytor.

Lägenheten en otrolig charm och en slående takhöjd tack vare sin unika lösning med sovrummet i öppet etage. Lägenheten gör sig otroligt väl socialt med ett ljusinsläpp som du får svårt att matcha tack vare enorma panoramafönster. Nu kan du äntligen inreda lägenheten efter dina drömmar och få ett rättvist resultat! Passa på, denna chans kanske inte dyker upp igen.

Vardagsrummet är stort och öppet med plats för soffgrupp och matplats. Välplanerat och fräscht kök, utrustat med allt du behöver och gott om förvaring. Kyl&frys samt induktionshäll med ugn och fläkt. Helkaklat badrum med inglasad dusch, toalett, handfat samt golvvärme. Badrummet är dessutom utrustat med kombinerad tvättmaskin och torktumlare.
Värt att nämna är att hallen erbjuder en generös förvaring, dessutom disponerar du över ett rymligt förråd.

Bostadsrättsföreningen Essinge Park bildades 2004 när Luxområdet var under uppförande. Föreningen består av sju byggnader med totalt 150 lägenheter. De flesta av föreningens hus färdigställdes 2006, undantaget är det fristående huset i hörnet av Luxgatan som ursprungligen är från 1909. Föreningen disponerar även över en gästlägenhet (400kr/natt), tvättstuga, cykelrum, barnvagnsförråd samt återvinningsrum för allt utom miljöfarligt avfall. Välskött förening med god ekonomi och många komersiella lokaler som inbringar inkomst.

- Unik etagelägenhet
- Panoramafönster med generöst ljusinsläpp
- Stabil förening med välrustad fastighet
- Några minuter till kommunikationer
- Slående takhöjd!
- Rymligt förråd
- Diskmaskin samt tvättmaskin

Varmt välkomna till ett charmigt boende i lugn stadsmiljö med Mälaren som närmsta granne! Här bor du anonymt men central på en utav Stockholms mest klassiska öar. Lilla Essingen är med sin historia och charm ett utav Stockholms mest populära områden. Lägenheten tillhör en stabil förening med ordnad ekonomi och en väl rustat fastighet. Var god kontakta mäklaren för mer information. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Föreningen Brf Essinge Park.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 067 kr (Värme, Vatten ingår).

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav El 200 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 1. Schablonuträkning.

Föreningen
Brf Essing Park förvärvade fastigheten 2005 och består av sju byggnader med totalt 150 bostadsrättslägenheter samt 7 hyreslokaler (Luxgatan 15, 19-23, Patentgatan 1-11) Samtliga punkthus färdigställdes 2006 och byggdes av JM. Ekonomin är god och man får in stora intäkter via hyreslokalerna.

Utförda renoveringar
Löpande underhåll utförs av Valvet AB
2018 Undersökning av fasad
2017 Filterbyte (sker varje år)
2016 Installation av hjärtstartare i samtliga entreér.
2016 Stamspolning
2016 Tvättning av entreér på Luxgatan
2016 Målningsarbeten
2016 Förbättring av soprum
2015 Åtgärd av vattenskada samt vattenläcka
2008 Garantibesiktning

Kommande renoveringar
Husfasaderna kommer att bytas ut. Den befintliga enstegstätade fasaden ersätts med en tvåstegstätad fasad. Arbetet med fasadbytet kommer att påbörjas tidigast vintern/våren 2021 och ta ca 6 månader i anspråk per huskropp och ca 36 månader totalt sett.

Arbetet kommer, förutom en bättre fasad, bl.a. innebära att isolering och plåtdetaljer ses över och byts ut. Renoveringen bekostas helt och hållet av JM och innebär ingen merkostnad för föreningen. Huset på Luxgatan 15 berörs inte av fasadrenoveringen.

I övrigt är inga större renoveringsarbeten planerade utöver sedvanligt underhåll.

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns en gästlägenhet, gemensamhetslokal, tvättstuga, cykelrum, barnvagnsförråd samt återvinningsrum för allt utom miljöfarligt avfall. Föreningen har även en innergård med planteringar, utemöbler och lekplats med sandlåda. Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bilplats
Garagesamfälligheten Luxgaraget med nedfart på Luxgatan 17 har ca 450 bil- och MC-platser där det finns god chans att få plats även på kort varsel. Medlemmar i Essinge Park har förtur till 105 av dessa platser. Egen ingång till garage finns från trapphusen i de 6 punkthusen. Månadsavgiften är mellan 1200-1600 kr beroende på storlek och förening som tillhandahåller platsen. Läs mer på https://www.luxgaraget.se

Ägande
Juridisk person godkänns ej.

Områdesbeskrivning

På lilla Essingen lever man i en idyll med ständig närhet till vatten, bad, båtliv och lummiga strandpromenader. På ön finns Ica, bageri, gym, caféer, restauranger, videobutik samt diverse trevliga butiker. Det finns även 3 st båtklubbar. Bra kommunikationer i området med busslinjerna 1, som går dygnet runt samt buss 49. För den som hellre vill röra på sig är det gång- och cykelavstånd till city. Välkomna till ett av Stockholms mest trivsamma områden!

Här har du vattnet in på knuten och badbryggor löper längst med vattenbrynet. Här finns många populära fik och restauranger, den mest kända torde vara Resturang Lux, med stjärna i Guide Michelin.

Goda kommunikationer med ettans buss som går från St Essingen till Gärdet på Östermalm, bussen går kontinuerligt och tar dig via Fridhemsplan där du finner T-bana och ett suveränt handelsutbud.