BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vasastan

Observatoriegatan 21, 3 tr

  • 1 rum och kök
  • 35 kvm
  • Såld
  • 15523
  • 11449
  • 5349
Värdera din bostad

Beskrivning

Drömlägenhet anno 1880 med balkong invid Vasaparken!

Varmt välkommen till en av Vasastans bästa ettor! Här bor du i en vacker sekelskifteslägenhet om 35 kvm högt belägen på tredje våningen i ett välbevarat hus anno 1880. Här finns tidstypiska detaljer från byggåret så som stora fönster, speglade fönsternischer, takrosetter samt generös takhöjd om dryga 3 meter. Huset är beläget runt hörnet från Vasaparken, på en av stans mest eftertraktade adresser. Rymlig balkong som vetter mot föreningens lugna innergård i soligt söderläge.

Två stora fönster i vardagsrum samt balkongdörren ut från köket ger ett fint ljusinsläpp. Vardagsrummet är luftigt och ger gott om plats för soffa med soffmöblemang samt säng (i dagsläget står här en 1.20-säng men även en större säng ryms utan problem för den som önskar).

Köket erbjuder gott om arbetsytor samt förvaringsmöjligheter bakom vita skåpluckor. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, kombinerad kyl och frys, diskmaskin samt bekvämligheten med tvättmaskin. Allt är mycket välplanerat och här ryms även en matplats med rum för 2-4 personer. Från köket nås balkongen som vetter mot föreningens fina innergård i soligt söderläge.

Badrummet ligger i anslutning till hallen och är fint renoverat. Här ligger grå klinker på golvet med golvvärme och vitt kakel klär väggarna. Här inne återfinns wc, dusch, handfat med kommod samt ett ovanhängande spegelskåp. Allt är i ett mycket fräscht utförande. I hallen finns en stor garderob med skjutdörrar som erbjuder gott om förvaring.

I det här boendet får du många mervärden i form av en fastighet i toppskick med cykelrum, bastu, pingisrum, gemensam fräsch tvättstuga samt festlokal med mera. Föreningens gemensamma innergård är pricken över i med flertalet sittgrupper. Här finns även ett växthus som är bokningsbart för middagssällskap eller liknande samt ett orangeri.

En lägenhet som passar utmärkt för dig som vill ha nära till allt och bo på en av Vasastans bästa adresser. Runt hörnet når man flertalet mysiga kvarterskrogar och Odenplan ligger en kort promenads avstånd bort. Här bor du i en av Vasastans bästa ettor på toppläge invid Vasaparken!