BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Tollare - Saltsjö-Boo

Kamratvägen 5

  • 5 rum och kök
  • 150 kvm
  • Såld
  • 3488
  • 11159
Värdera din bostad

Beskrivning

Inbäddad i grönska och sist på en återvändsgata invid Tollare Folkhögskola återfinns denna  charmiga tvåplansvilla. Här bor man centralt men även mycket lugnt och vackert och med omedelbar närhet till badklippor, strandpromenad, båtplatser och naturreservat. Samtidigt så har man endast ett stenkast till skolor och förskolor och snabba bussar till city.

Villan är välplanerad och har verkligen allt en familj kan önska sig: Stort och ljust kök och vardagsrum i öppen planlösning, tre bra sovrum runt ett allrum, två badrum, isolerat garage och separat gästhus med verkstad.  Trädgården känns större än vad den är tack vare att den gränsar mot ett stort skogsparti med gemensamt ägd mark. 

Villorna på Kamratvägen byggdes på mark som ursprungligen tillhörde den närliggande Folkhögskolan. Här fick anställda möjlighet att köpa loss mark och bygga sina egna villor i denna vackra och miljö. Gemensamt för husen är att naturnära material har används vilket bidrar till en vänlig känsla invändigt. Synliga rejäla takbjälkar och träpanel i taket ger hemmet karaktär. Villan är väl omhändertaget under åren med bla nymålad fasad, nytt badrum uppe och ny värmepump. För en köpare finns möjlighet att sätta sin egen prägel på lite ytskikt så som nytt golv på övre plan och att måla om väggar. Men grunden är god! 

Sammantaget är detta ett hem med mycket Bullerby-känsla men med perfekt läge mitt emellan city och naturliv. 

 

ENTRÉPLAN

Hall
Innanför farstukvisten möts man av en ljus och välkomnande hall med bra plats för avhängning på hatthylla. Hallen har ljust målade väggar och klinkergolv. 

Badrum
Till vänster innanför ytterdörren finns ett badrum med wc, duschkabin och handfat. Här ligger det våtrumsmatta på golv och väggarna är kaklade.

Tvättstuga och groventré
Till höger i hallen nås tvättstugan och innanför den finns groventrén. Tvättstugan är trevligt planerad med goda arbetsytor och rostfri ho framför fönster mot trädgården. Här finns tvättmaskin från Miele och torktumlare från Cylinda i pelare. Värmepanna från CTC.

Det angränsande förrådet/klädkammaren erbjuder bra förvaringsmöjligheter. En dörr leder ut till verandan. Båda rummen har praktisk våtrumsmatta på golvet och våtrumstapet på väggarna.

Kök
Köket är härligt rymligt och passar bra för både vardag och fest. Här rymms utan vidare en större matplats för 6-8 personer om så önskas. Köksinredningen har vita luckor och stommar med bänkskiva i granit. Goda förvaringsmöjligheter finns i över och underskåp samt skafferi. Köket är utrustat med spis med glaskeramikhäll från ElectroHelios, spisfläkt från Husqvarna ovan, diskmaskin från Electrolux och kyl och frys från Electrolux. 

Köket har golv och ljust gråmålade väggar och klinkergolv. En altandörr leder ut till altanen i soligt sydvästläge. 

Vardagsrum
I öppen planlösning från matplatsen nås vardagsrummet som flödar av ljus tack vare generösa fönsterpartier i tre väderstreck. Vardagsrummet har ett vackert ekparkettgolv och ljust målade väggar.

Via en altandörr når man altanen under tak. Vardagsrummet har vackert ekparkettgolv och ljust målade väggar. 

ÖVRE PLAN

Allrum
En trappa av furu leder upp till allrummet på övre plan. Här möts man av ljus och rymd med ett stort allrum med plats för tv-soffa. I taket är det träpanel och högt sittande fönster vetter åt två håll. Allrummet har ljust målade väggar och plastmatta på golvet.

Sovrum
Runt allrummet är tre sovrum belägna. Det största rummet - föräldrasovrummet - har fransk balkong och en egen rymlig klädkammare. Alla sovrummen har ljust tapetserade väggar och plastmatta på golvet.  

Badrum 
Badrummet uppe totalrenoverades av yrkesmän 2015 och våtrumscertifikat finns. Väggarna har vitt kakel och på golvet ligger klinker med elektrisk golvvärme. Badrummet är utrustat med bastu för två, dusch en nish med glasdörrar, kommod med handfat och spegel ovan samt wc.

Vind
Generös vind med plats för allehanda ting. Nås via en vindslucka i stora sovrummet.

Ytan i taxeringen är boyta 141 kvm och biyta 9 kvm. De 9 kvm som är taxerade som biytan är förrådsrummet/groventrén innanför tvättstugan.

GARAGE
Ett mycket fint och lyxigt garage på ca 22 kvm som är isolerat och har klinkerplattor på golvet. Värms med luftvärmepump.

FRIGGEBOD MED VERKSTAD OCH SEPARAT GÄSTSTUGEDEL
Friggebod om 15 kvm som byggdes år 2009. Det består av två delar: dels en separat snickarverkstad och dels ett gästhus med våningsäng. Här finns med andra ord plats för både förvaring och övernattande gäster. Huset är isolerats och har indragen el. 

LEKSTUGA
På  tomtens högsta punkt finns en fin lekstuga med fönster.