BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Älvsjö

Sandalmakarbacken 13

  • 2 rum och kök
  • 65 kvm
  • Såld
  • 69
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden och området
På Sandalmakarbacken 13, en trappa upp i huset, väntar detta välplanerade och smakfulla hem. Nuvarande ägare har nyligen låtit renovera kök och ytskikt i större delen av bostaden.

Här bor du näst högst upp i huset med ljusinsläpp från två håll. Vidare väntar ett stort vardagsrum, en balkong med soltimmar från dag fram emot kvällen och ett insynsskyddat sovrum. Badrummet är stambytt och går i en klassisk färgskala. De stora fönsterpartierna i kombination med det fria läget gör hemmet riktigt trivsamt.
Omtyckt BRF med en trädgård som är alldeles underbar under sommarhalvåret, här finns bl.a sittplatser, grill, fina planteringar och cykelhus som smälter in fint med naturen. 

Solberga är ett populärt område. Som boende här har man närhet till det mesta. Fina Solbergaskogen finns på andra sidan gatan och ytterligare en bit bort finns populära parkleken Kristallen samt ett nyanlagt utegym. En ny stor lekpark byggs precis bredvid föreningens tomtgräns, beräknas vara klar sommaren 2019. En nybyggd skateboardpark finns också i närheten. 

Omtyckta förskolor- och skolor finns i området, flera förskolor finns t.ex inom 200m avstånd. Engelska skolan finns intill nya Älvsjöstaden och Kämpetorpsskolan håller på att byggas ut. 

På kort gångavstånd finns Älvsjö Torg som har ett stort serviceutbud, butiker, restauranger, gym, mataffär och bra allmänna kommunikationer i form av pendeltåg och bussar. Lite längre bort finns anrika och vackra Långbro Park som är en populär plats för picknickar varma sommardagar. I parken finns också populära Långbro Värdshus för brunch eller middag. 

 

Hall
Välplanerad hall med plats för hatthylla, skoskåp och förslagsvis en byrå. Lite längre in i passagen mot köket finns en nisch med plats för ett hemmakontor. Första delen av hallgolvet pryds av ett snyggt och praktiskt klinker som sedan övergår till ett enhetligt parkettgolv i hall, kök och vardagsrum. Golvet i sovrummet är lagt av tidigare ägare. 

Kök
Nuvarande ägare har låtit renovera köket och resultatet blev riktigt bra. Köket är smakfullt med vita släta luckor med svarta beslag som bryter av mot den mörka bänkskivan. Intill fönstret finns plats för ett matbord för 4-6 personer. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, hällspis, ugn samt kyl/frys. 

Vardagsrum 
Det här är ett riktigt sällskapsrum! Fönsterpartier i två väderstreck gör rummet riktigt ljust och trivsamt. Här finns plats för soffa, TV-möbel, bokhylla och förslagsvis ett matbord. Möjlighet finns också att dela av vardagsrummet för att skapa ett till mindre sovrum/arbetsrum. 

Balkong 
Underbar balkong med sol från dag fram emot kvällen under sommaren. Här finns plats för en cafegrupp och en massa blommor som hör till. 

Sovrum 
Rofyllt och stort sovrum utan någon direkt insyn. Plats finns för en dubbelsäng, nattduksbord och läsfåtölj. I anslutning till sovrummet nås en klädkammare. 

Badrum 
Stambytt badrum i klassisk färgskala i svart och vitt. Här finns handfat, litet skåp med spegel , kombinerad tvättmaskin/torktumlare, arbetsbänk, badkar och vägghängd WC.