BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Älvsjö

Folkparksvägen 160

  • 2.5 rum och kök
  • 84 kvm
  • Såld
  • 194
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om lägenheten och området
Attraktivt läge med utsikt över omgivningarna! Läget resulterar i en privat oas utan någon direkt insyn och ger härlig förmiddagssol på balkongen.

Planlösningen bjuder på stora ytor för umgänge och en stor bonus är alkoven i vardagsrummet samt klädkammaren med egen entré i anslutning till köket. Nuvarande ägare nyttjar alkoven som ett sovrum och klädkammaren som ett arbetsrum. I det underbara köket går det att duka upp middagar för många gäster. Att balkongen är i anslutning till köket gör också att den nyttjas frekvent för frukostar under sommarhalvåret. 

Cirka 5 min promenadväg bort nås Älvsjö torg och nya Älvsjöstaden med caféer, restauranger, mataffär, butiker och bra allmänna kommunikationer.
Det finns gott om grönområden i närheten, bl.a Solbergaskogen och Älvsjöskogen. Lite längre bort finns vackra Långbro Park samt Långsjön där man gärna badar varma sommardagar.
Området är också omtyckt bland barnfamiljer då det finns många förskolor- och skolor.

Hall 
Trevlig hall med plats för hatthylla, bänk och hyllplan. På golven i samtliga rum, utom badrum, pryder en enhetlig parkett.

Badrum
Smakfullt badrum med ett snyggt badkar på tassar. Två andra fina detaljer är väggnischen ovan handfatet och den stora spegeln. Här finns också en kombinerad tvättmaskin/torktumlare, en praktisk arbetsbänk, väggskåp, vägghängd WC, handfat och härlig golvvärme. 

Vardagsrum 
Underbart vardagsrum med effektfullt fönsterparti och gott om möblerbar yta, utan någon direkt insyn. Här finns plats för en stor soffa, TV-möbel och förslagsvis en bokhylla. 

Alkov 
I anslutning till vardagsrummet så nås alkoven som nyttjas av nuvarande ägare som sovavdelning. Alkoven gör sig också utmärkt som kontor eller gästrum. 

Sovrum 
Rofyllt sovrum som ligger fritt från insyn, med utsikt över innergården. Utrymme finns för en dubbelsäng, nattduksbord och garderober.

Kök 
Underbart kök som är väl tilltaget i storlek och som inbjuder till umgänge och matlagning. Här kan du duka upp ett bord för många gäster vid tillfälle. Gott om skåpförvaring och bänkyta. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, hällspis, ugn, mikro samt kyl/frys. 

Balkong
Den infällda och inglasade balkongen blir till ett extrarum som går att nyttja i princip året runt, tack vare inglasningen. Här kan du njuta av frukostar i den härliga förmiddagssolen. Plats finns för en utemöbel och en massa blommor. 

Klädkammare med egen ingång
Från köket nås klädkammaren som stoltserar med en egen entré, perfekt för att bära in tunga matkassar direkt till köket. Nuvarande ägare nyttjar klädkammaren också som ett hemmakontor med plats för dator och hyllor.