BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Enskede

Bandhagsvägen 16

  • 8 rum och kök
  • 240 kvm
  • 13.200.000 kr / Såld

Beskrivning

Välkommen till denna fantastiska Funkis-villa om 240 kvm boa plus 80 kvm bia från 47 med stor charm och många bevarade detaljer från byggåret såsom vacker stavparkett, kakelugn och blyinfattade fönster. Läget är perfekt i lugna Stureby, Enskede, nära förskolor och skolor liksom kommunikationer.

På en liten kulle en bit upp från gatan, via en stenlagd gång som slingrar sig genom den vackert terrasserade trädgården, möter dig ett vackert vitrappat hus med ett burspråk och en stor altan med utsikt mot gatan och vackra Vivstavarvsparken med härlig damm för bad om sommaren.

Väl inne möts du av ett ljust och elegant hem med många tidstypiska detaljer bevarade. Hallen välkomnar med ett vackert marmorgolv och plats för att hänga av sig. Husets placeringen gör att ljuset flödar in från flera håll. Matsalen med sitt vackra burspråk och glasade spegeldörrar in till vardagsrummet bildar tillsammans en social yta med plats för härligt umgänge. Kakelugnen i vardagsrummet utgör en självklar samlingspunkt och erbjuder sprakande värme för svala sommarkvällar och kyliga vinterdagar. Köket i vinkel med vardagsrummet är ett trevligt arbetskök med en mysig frukosthörna nedanför det blyinfattade fönstret. I en mer privat del av entrévåningen finns två välplanerade sovrum, båda med fönster åt två håll. Duschrummet är välplanerat och elegant med duschhörna med vikbara väggar av klarglas samt dubbla handfat med hyllor under som rymmer mycket förvaring. Väggarna har vitt kakel med en stilig bård i svart, svart mosaik i duschdelen samt sjösten i svart och grått på golvet. En infälld spegel och fönster ovanför handfaten ger rummet rymd och ljus. Det är även sjösten på bänkskivan.

Uppe på övervåningen väntar ett stort härligt allrum med fönster åt flera håll och utgång till en solig balkong. Braskaminen erbjuder värme och trevnad under hela året och här kan du verkligen koppla av i den trivsamma miljön. De tre sovrummen är placerade så att de alla har fönster åt två håll, alla har också gott om plats för säng och förvaring, skrivbord och läshörna. Ett av sovrummen är även utrustat med ett praktiskt litet kök med diskbänk och kylskåp. Elegant badrum med vacker blå mosaik och fint ljusinsläpp.

Källaren är inredd och kan med fördel användas som en uthyrningsdel om man så önskar då den har fönster i alla rum. Den erbjuder också en tvättstuga med sandfärgat klinkergolv, matkällare där du kan lagra din hemgjorda sylt och saft från trädgårdens fruktträd och bärbuskar samt en vinkällare, förutom förrådsutrymmen. Huset har även en stor vind med gott om plats för förvaring.

Trädgården är underbart välplanerad i en sluttning med terasser som ger utrymme för sittplatser och odling. Avskilt mot baksidan finns ett trädäck med plats för matgrupp. Hela trädgården är välskött och prunkar av buskar, blommor, träd och en mängd olika bärbuskar och fruktträd. Bland annat hittar du olika syrenbuskar, pioner, trollhassel, lavendel, en mängd olika vårblommor som tulpaner, snödroppar och krokus, liksom hallon, smultron och vinbär. Kort sagt kan du njuta av trädgårdens blomsterprakt från tidig vår långt in på hösten.