BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm- Hornstull

Lindvallsplan 10, 4 tr

  • 3 rum och kök
  • 54 kvm

Beskrivning

Varmt välkommen till ett fantastiskt fint och ljust 30-talsboende högt upp i huset, på bästa adress vid populära Hornstull, Bergsunds Strand och Långholmens grönska. Tack vare det höga läget i huset och ljusinsläpp från två väderstreck får ni in ett fint ljus. Svårslagen balkong i sydöstligt läge. Från vardagsrummet har ni härlig utsikt över Lindvallsplan, fritt från insyn. Nyrenoverat kök, helkaklat badrum i kombination med charmiga tidstypiska detaljer såsom fiskbensparkett, brädgolv, fönster med djupa nischer och speglade dörrar.

Lägenheten disponeras med ett rymligt vardagsrum med gott om plats för stor soffgrupp samt matbord för alla gästerna. Nyrenoverat kök som ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet. Gott om förvaringsmöjligheter bakom fina skåpsluckor samt bra arbetsytor tack vare två bänkskivor. Två väldisponerade sovrum belägna mot den lugna innergården. Från det ena sovrummet någ ni den härliga balkongen, här finns det gott om plats för sittplatser och planteringar. Rymligt badrum med badkar. Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett vindsförråd.

Här bor ni på en tyst och lugn gata, omringad av vackra fastigheter och omgivningar. Med närhet till många populära kvartersrestauranger samt grönområden och bad vid Långholmen, Tantolunden och Södermälarstrand finns här allt det bästa Södermalm har att erbjuda. Goda kommunikationer med tunnelbanans röda linje och flertalet busslinjer inom mycket korta avstånd.

Varmt välkomna på visning!

- 30-tals charm och välplanerade ytor med två bra sovrum.
- Nyrenoverat kök med smakfulla materialval. Stora arbetsytor och rikligt med förvaringsmöjligheter.
- Härlig balkong mot lugn innergård
- Stambytt fastighet i gott skick
- Välskött förening som äger marken
- Ett av områdets trevligaste adresser med direkt närhet till vatten längs Bergsunds - och Hornstulls Strand, Långholmens och Reimersholmes grönska och vatten, populära restauranger som Barbro och HO´s, caféer, Hornstulls galleria och populära Bio Rio.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 02426. Föreningen Brf Bergsund 37.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 802 kr (värme, vatten ingår). Andel i föreningen är 2.2449 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Föreningen och Fastighet
Brf Bergsund 37 bildades år 2000 och omfattar 50 lägenheter varav 1 hyresrätt samt 3 lokaler med hyresrätt (dolda tillgångar). Verksamheterna i lokalerna är reklambyrå, designbyrå samt kultur och konsultverksamhet. Föreningen äger fastigheten.

Byggnadsår
1931

Uppvärmning
Fjärrvärme

Utfört underhåll
2018: Byte av fönster, nya tvättmaskiner,
2017: Fiber, vädringsbalkonger/trapphus, byte av hängrännor och stuprör.
2016: Stamspolning, renovering av entré, värmepanna, renovering av vädringsbalkonger,
2015: OVK samt spolning av dagvattenbrunnar
2013: Upprustning av hyreslokal
2012: Barnvagnsrum inrättas och cykelförvaring utökas
2010: Omputsning av fasaden
2009: Byte av värmecentral
2008: Omläggning tak
2007: Trapphusrenovering och renovering av tvättstuga
2005: Tätning av tak, nya balkonger och omputsning av fasad
2003: Rörstambyte och elstambyte

Planerat underhåll
OVK, renoverng av tvättstuga 2019.
Renovering fönster 2019-2021.
Fasadrenovering mot gården samt omläggning av asfalt 2021.

För mer infromation, se årsredovisningen från år 2018, sida 3.

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga och barnvagnsförråd. Cykelställ finns på innergården. Trevlig innergård med sittplatser och grillmöjligheter. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

TV- och internetanslutning:
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Comhem. TV-tjänster via fiber finns från Viasat. Internetleverantör (fiber) är Stockholms stadsnät. Internet ingår inte i månadsavgiften.

Kommande avgiftsförändringar
Ingen planerad höjning av avgiften.

Ägande
Juridisk person godkänns ej som köpare. Delat ägande godkänns.

Överlåtelseavgift
1114 kr.

Pantsättningsavgift
445 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med goda möjligheter för avhängning och skoförvaring. Hallen knyter ihop lägenheten, härifrån når ni köket, sovrum och badrum. Golvet pryds av fin fiskbensparkett, som löper vidare till vardagsrum och kök.

Vardagsrum: Stort och luftigt vardagsrum som ligger med öppen planlösning mot kök och matplats. Här finns gott om utrymme för stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt matbord för alla gästerna. I anslutning till Ljusgrå väggar.

Kök: Nyrenoverat kök med smakfulla materialval. Bakom gröngråa skåpsluckor ryms mycket förvaring. Klassiskt kakel med ljus fog som löper vidare längs ena väggen. Köket är utrustat med spis, ugn, fullstor diskmaskin, kyl, frys samt fläkt. Även här gråa väggar.

Sovrum 1 & 2: Lägenheten har två väldisponerade sovrum. Tack vare läget mot innergården är det väldigt tyst och fritt från trafik. Golvet pryds av brädgolv. Sobra färgval, det ena sovrummet har grågröna väggar och det andra rosa.

Balkong: Från det ena sovrummet når ni balkongen med plats för sittplatser och planteringar. Balkongen blir som ett extra rum under sommarhalvåret. Balkongen vetter i sydöstligt läge med utsikt mot innergården och en liten sjöglimt.

Badrum: Stort badrum med vitkaklade väggar och ljust klinkergolv. Badrummet är utrustat med badkar, handfat, spegelskåp, handduksvärmare samt wc.

Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett vindsförråd.

Områdesbeskrivning

Hornstulls läge på Södermalm är mycket centralt med direkt närhet till vatten och grönska samt en mångfald av butiker och caféer.

Här kombineras liv och rörelse med ett avslappnat klimat vilket inbringar en genuin och härlig kultur som särskiljer dessa kvarter från andra delar av stan. Att du samtidigt lätt kan finna lugn kring promenadstråken och parkerna längs Bergsunds strand, Södermälarstrand och Skinnarviksberget tillsammans med Långholmens och Tantolundens populära badplatser har gjort Hornstull till ett av innerstadens mest eftertraktade områden att bo i. Hornstulls nya galleria Hornhuset har precis fyllt ut Hornstull med fler butiker, caféer och populära restauranger. Bra kommunikationer finns också inom nära räckhåll som t.ex. T-banans röda linje eller 4:ans buss som går över till Kungsholmen och vidare genom city samt buss 66 som korsar hela Södermalm. Här finner ni även flygbussen som tar er till Arlanda på ca 40 minuter. Med bil är det snabb access till E4:an, både norrut och söderut.

Det finns många populära restauranger och caféer i närheten, bland annat Tjoget, Bitza, Barbro och Lasse i Parken. Café Dello som ligger på gatan är utsedd till att servera Söders bästa pizza.