BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Maria

Bellmansgatan 22B

  • 3 rum och kök
  • 86 kvm
  • 7.995.000 kr /bud
  • 9525
  • 13952
Värdera din bostad

Beskrivning

0 kr i månadsavgift.
Välkommen till denna representativa sekelskifteslägenhet som precis har genomgått en totalrenovering. Bostaden har flera karakteristiska detaljer såsom generös takhöjd på 3,30, vackra trägolv, djupa fönsternischer, pardörrar med speglar och stuckaturer. Vardagsrum med två fönster och fri utsikt mot Maria kyrka. Två sovrum som båda vetter mot föreningens innergård. Balkong mot gården.

Hall – inbjudande
Via en säkerhetsdörr välkomnas du till denna lägenhet på ett mycket trevligt sätt där man direkt möts av dess charm och rymd. Det finns gott om plats för förvaring av ytterkläder där valmöjligheterna är många beroende på om du föredrar en hatthylla eller garderober. Omgivande väggar är vitmålade och på golvet ligger vackert såväl som praktisk klinker som sedan övergår till ett ekparkettgolv. 

Vardagsrum - underbar atmosfär
Direkt till höger, via vackra pardörrar ligger det luftiga vardagsrummet. Genom två fönster skiner ljuset in över vacker fiskbensparkett av ek och vitmålade väggar. Rummet har en imponerande rymd, takrosett samt fri utsikt över Maria kyrka och grönskan som omger den. Rummet har god möblerbarhet där både soffgrupp och ett större matsalsbord får plats. Detta blir den naturliga samlingsplatsen där focus ligger på umgänge med nära och kära. 

Badrum – rymligt och fräscht
Det första man möts av är de iögonfallande snickerierna som ramar in handfatet med tillhörande förvaringslådor. Ovanför sitter en stor spegel och i taket finns inbyggda spotlights. Dusch med vikväggar samt vägghängd wc. Omgivande väggar har vitt kakel med fasad kant och på golvet ligger svart/vit-rutigt klinker med underliggande golvvärme.

Kassaskåpet – en bevarad hemlighet
Precis utanför badrummet finns ett kassaskåp där hemligheten hur det öppnas, bevaras till köparen av bostaden.

Kök – fokus på mat & umgänge
Hemtrevligt kök där den generösa takhöjden har nyttjats till fullo med dubbla rader köksskåp. En effektfull detalj är överljusfönstret med belysning in mot hallen. Köksutrustningen består av integrerad kyl/frys, spis med häll och ugn, spisfläkt, integrerad diskmaskin samt inbyggd micro. En praktisk detalj är utrymmet för stegen, vilken kan behövas för att nå till de övre köksskåpen. Ovanför de väl tilltagna arbetsbänkarna sitter vitt fasat kakel. Matplats för ca 4 personer är trevligt placerad vid fönstret. Trägolv och vitmålade väggar.

Sovrum – lugnt och rogivande 
Mot föreningens gård ligger bostadens större sovrum. Plats för säng och möblemang efter behov. Då rummet är så stort, finns det även gott om plats för garderober eller väggfasta förvaringsinstallationer efter behov. Trägolv och vitmålade väggar. Här finns även utgången till balkongen som är belägen mot gården.

Balkong – mot mysig gård
En av bostadens många fördelar är den mysiga balkongen. 

Sovrum – en egen oas för minstingen
Vägg i vägg med köket ligger det mindre sovrummet. En egen oas för minstingen i familjen. Alternativt kan rummet nyttjas till gäster eller som arbetsrum, där man kan låta allt ligga framme. Trägolv och vitmålade väggar.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Lägenhetsnummer 10101. Föreningen Brf Rosendal Större nr 22.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 7.995.000 kr /bud. Månadsavgift 0 kr (värme, vatten, kabel-TV (8 st valfria kanaler), bredband ingår). Andel i föreningen är 4.76 %.

Driftskostnad

Totalt 488 kr/mån (5 860 kr/år) varav el 280 kr/mån, försäkring 208 kr/mån. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskattade.

Allmänt om föreningen
Brf Rosendal Större nr 22 bildades 1979. Det är en äkta förening som består av 20 lägenheter, varav en är upplåten med hyresrätt. Det finns dessutom tre lokaler (kontor, restaurang och utställningshall) som bidrar till föreningens mycket goda ekonomi.

Byggnadsår 
1900

Uppvärmning
Fjärrvärme 

Ventilation
Självdrag

Marken
Föreningen äger marken (ej tomträtt).

Ekonomi
Föreningens ekonomi bedöms som stabilt god. Inga planerade åtgärder som skulle innebära att avgift införs.

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga i gårdshuset: 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, separat torkrum med avfuktare, separat mangelrum.
Cykelparkering under tak på gården.

Genomförda renoveringar/åtgärder
1985 Byte elstigare (3-fas) samt installation av fjärrvärme.
1987 Stambyte.
1988 Fasadrenovering gårdshus.
1996 Trapphusmålning.
1998 Bygge av vindslägenheter samt hissrenovering.
2000 Fönstermålning.
2002 Total avloppsrensning samt iordningsställande av gården.
2003-04 Takplåtmålning samt injustering av värmen.
2005 Renovering av elsystems samt installation av tak- och stuprörsvärme.
2006 Ny tvättmaskin.
2007 Gårdsombyggnad.
2008 Energideklaration.
2009 Mangelrum med dusch/toa.
2010 Total stamspolning samt ny torktumlare.
2011 Renovering av gatufasaden samt byte av tryckstegringspump.
2012 Byte av undercentral för fjärrvärme samt reparationer av takaltaner och fasad.
2013 Byte av källarstråkens avloppsrör. Förbättring av taksäkerheten. En av de små gårdarna tätats. Installation av datoriserad reglercentral för fjärrvärmen. Samtliga radiatorventiler utbytta.
2014 Trapphuset i gathuset ommålats och målningen i gårdshuset bättrats. Belysningen i gathusets trapphus har förnyats. Värmesystemet injusterats och radiatorerna försetts med termostater. Radonmätning har utförts med godkänt resultat. 2015 Delar av avloppssystemet har renoverats. Låssystemet har bytts ut. Eldragningar på gårdshusets vind har renoverats.
2016 Renovering av delar av gårdshusets fasad. Ny avfuktare i torkrummet. Ny kyl/frys till hyreslägenheten.
2018 Förebyggande spolning av avloppssystemet. Byte av restaurangens fettavskiljare. Fönstermålning. Renovering av soprum vars golv är sänkt till gatans nivå.

Planerade renoveringar/åtgärder
Fastigheten är i gott skick. Endast löpande underhåll.

Internet och Kabel-TV
Lägenheterna är anslutna till ComHem. 

Övrigt
Föreningen tillåter inte juridisk person som medlem i föreningen.
Vid delat ägande ska antalet ägare vara högst två, eller möjligen tre. Minsta ägarandel är 10%.
Årlig avgift för balkongunderhåll på 2% av ett prisbasbelopp, f.n 946 kr debiteras lägenhetsinnehavaren.

Områdesbeskrivning

Allmänt om området:
Kvarteren här omkring Mariatorget tillhör några av Södermalms mest eftertraktade områden. Det myllrar av trendiga caféer och restauranger. I huset ligger Söders Hjärta. Restaurangen är generösa och ger för närvarande medlemmarna i föreningen en "husrabatt" på 20%. Är man sugen på en fika finns Drop Coffee, Johan & Nyström och Kaffebar. Frestande mat-, och fikabröd från bagerier som Fabrique samt Petrus på Swedenborgsgatan. Trevliga restauranger som klassiska Bistro Sud, Folkbaren, Racamaca eller populära morfar Ginko - allt i omedelbar närhet! All tänkbar övrig service finns precis runt hörnet med mataffärer, klädbutiker, apotek, post och bokhandlare. Det finns även flera populära inredningsbutiker som Gamla Brandstationen och Wigerdals värld med second hand möbler. Åt andra hållet ligger Medborgarplatsen med både biograf, saluhall och uteserveringar. Mariagårdstäppan ska kopplas ihop med Fatbursparken och här kommer Söders nya stadspark växa fram med klättervägg, pulkabacke och utegym. Norrut finner du även Mariabergets kulturkvarter med den pittoreska promenadstigen Monteliusvägen som har en panoramavy över Gamla Stan, Kungsholmen och Riddarfjärden. På cykelavstånd finns även Tantolunden och strandpromenader längs Årstaviken. Du tar dig även snabbt ned till city, via Gamla Stan.

Kommunikationer:
Kommunikationerna är bästa möjliga. T-bana Mariatorget (röda linjen) eller Slussen (röd och grön linje). Slussen är en viktig knutpunkt i Stockholms lokaltrafik. Vill man ut till Nacka och Värmdö finns både Saltsjöbanan och flertalet bussar. Många av innerstadsbussarna såsom 2, 3, 43, 53,71 och 76 stannar vid Slussen. Det är även ett stenkast till pendeltågen vid Stockholm Södra. 

Parkering:
I området finns det bra parkeringsmöjligheter på gatan och som folkbokförd i stadsdelen kan man erhålla tillstånd för boendeparkering. För mer information ring Trafikkontoret på telefon 08-508 263 00 eller besök deras hemsida på www.stockholm.se/boendep