BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Krokhöjden - Saltsjö-Boo

Valövägen 35

  • 5 rum och kök
  • 125 kvm
  • Såld
  • 11725
  • 2936
  • 15800
Värdera din bostad

Beskrivning

En vackert anlagd liten trädgård välkomnar dig på framsidan till denna fint renoverade enplansvilla, sist på återvändsgata  i populära Krokhöjden. Detta hem är av den största modellen i området och har dessutom det lyfta tak som många efterfrågar. Alla rum är väl tilltagna och ljusinsläppet är genomgående bra. På den skyddade och soliga baksidan finns ett härligt utespa, ett litet orangeri att njuta i, gräsmatta och planteringslådor. Husets vinkel gör att den härliga altanen blir fint vindskyddad. Garage, carport, braskamin, och ett separat gästrum är ytterligare plus. Även vinden erbjuder bra förvaring.

Detta är ett perfekt hem för familjen som söker ett hem i ett lugnt och barnvänligt område men nära till allt. Villan passar även den äldre generationen som vill bo i ett plan, lättskött och med en fin och skyddad trädgård.

INTERIÖR

Hall
Välkomnande hall med klinkergolv och ljust målade väggar. Vitlaserad träpanel i taket. Här finns plats för avhängning av ytterkläder i två integrerade garderober, samt i en öppen hatt- och skohylla. 

Vardagsrum och matsal
Ett stort och ljust vardagsrum med matsalsdel i anslutning. Många fönster och en altandörr leder ut till den inbjudande altanen utanför. Både från matsalen och soffhörna kan man njuta av elden i braskaminen i svart stål. Vardagsrummet har ekparkett och ljust målade väggar med inslag av fondtapeter. Värt att veta är att i många av villorna på Krokhöjden är den del av vardagsrummet som idag är närmast köket är ett separat sovrum. Ingång till vardagsrummet sker då rakt fram från hallen.

Kök
Ett underbart öppet och ljust kök med fönster mot villans entrésida. Köket har de senaste åren genomgått en rad förbättringar så som nytt
golv och nya höga förvaringsskåp, samt omlackerade luckor i övriga delen. 

Köket kommer från Ikea och har luckor i mörkt blått och bänkskivor i ek. Dubbla hoar framför fönstret gör arbetet roligare. Varmluftsugn och inbyggd micro från Electrolux, kyl och frys från Miele, induktionshäll från AEG med fläkt över samt diskmaskin från Miele. 

En större matplats ryms framför det stora fönstret. Köket har vitmålad träpanel i taket och ljusa väggar med undantag från en fondvägg.

Allrum
Ett allrum förbinder sovrummen
som nu används som tv-rum men kan även användas som lekrum, arbetsrum eller kanske bibliotek. Ljust målade väggar och furuparkettgolv. 

Föräldrasovrum
Detta sovrum som ligger längst in i villan har har stort fönster och en altandörr som leder ut till altanen. Längst med den bortre väggen finns en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar och vita dörrar, med Elfaförvaring bakom.

Sovrum 2
Från allrummet nås sovrum 2 som har ljust målade väggar och furulaminatgolv. Fönster mot altanen.

Sovrum 3
Detta rum har fönster mot villans entrésida, ljust målade väggar och furulaminatgolv, 

Badrum
Stort och stiligt badrum som totalrenoverades 2008. Stora vita kakelplattor på väggarna och svart klinkergolv med elektrisk golvvärme. Här finns en duschhörna bakom glasväggar, wc, handdukstork, handfat med spegelskåp med spotlight ovan. Ett högskåp ger bra förvaring. Badrummet har ett fint ljus tack vare ett stort fönster med frostat glas. Vitlaserad träpanel med integrerade spotlights i taket.

Tvättstuga 
Praktisk tvättstuga med bastu och dusch, totalrenoverad 2003. Under en laminatbänkskiva finns tvättmaskin och torktumlare (ny 2019) och ovan bänken finns skåp och öppna hyllor för linneförvaring. Dusch bakom glasväggar. Väggarna har delvis blått och vitt kakel och på golvet är det klinkers. 

Gäst-wc
Gäst-wc’n totalrenoverades 2002 och fick då kaklade väggar i blått och vitt och klinkergolv. Wc och handfat med spegel ovan. I taket är det vitmålad träpanel med integrerade spotlights. 

Gästrum bakom garaget
Ett trevlig och
värmeisolerat rum perfekt för tonåringen eller för svärmor. Används idag som arbetsrum och gäststuga. Ljust målade väggar och klinkergolv samt fönster med ljusinsläpp från två håll.

Vind
Med lucka från köket nås den rymliga vinden som delvis har spånskiva som golv. Då villan har ett lyft tak innebär det att det gamla, platta taket ligger kvar under. D v s dubbel säkerhet.

TRÄDGÅRD
En underbart lummig trädgård omsluter villan på både fram- och baksida. På framsidan möter rabatter med lavendel och rosor besökaren. En stensatt gång leder fram till entrén.
 Denna uteplats ramas in av en pergola där det växer rosa klätterrosor. Längs med husväggen finns en rabatt som blommar hela sommaren lång. Till höger om ytterdörren finns en härlig uteplats, stensatt med öländsk kalksten, där man kan fånga den allra sista kvällssolen. 

Mellan villan och garaget går en gång under tak som leder bak till den omslutna delen av trädgården. Här är det nästan alltid vindstilla. Här finns en gräsmatta med ett äpple- och ett plommonträd, flera planteringslådor med bärbuskar och blommor och en grusad uteplats i hörnan. Närmast villan finns en mycket stor altan med plats för både vilstolar och matplats.

Det härliga utespaet är från 2014 och har ett isolerat lock som gör det möjligt att hålla 38 grader året runt. Spabadet har en mängd finesser så som ljus i olika färger, bubblor och strömmar i varierbar styrka. Bredvid spabadet är en duschmonterad om sommarhalvåret och där vattnet värms av solen.

Ett mysigt litet orangeri har byggts av gamla fönsterglas på slutet av garagelängan. El finns indraget och möjlighet att koppla på infravärme. Ett rum för både odling och kontemplation.