BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Centrala Sundbyberg

Rosengatan 8, 3tr

  • 5 rum och kök
  • 140 kvm
  • 8.395.000 kr / BUD
  • 6680
  • 4084
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till ett exklusivt och toppmodernt boende i eftertraktade Lampfabriken anno 1912. Högst upp i fastigheten på våning 3 når ni via en rymlig hiss denna magnifika drömvåning har utsikt över takåsarna och kan skryta med en terrass om ca 24 kvm samt balkong om ca 5 kvm. Här får ni solen hela dagen (ca 9-21 under sommarhalvåret). Denna nyproducerade lägenhet från 2015 har en öppen och social planlösning med samtliga kvadratmeterna på rätt plats där ni får upp till fyra sovrum och två badrum. Bostaden har fönster i två väderstreck vilket skapar extra mycket ljusinsläpp.

Takhöjden varierar från ca 2.5 m till 3.3 m i större delen av lägenheten och 3.6 m i master bedroom, vilket ger en skön rymd. Nyproduktionens komfort och samtliga bekvämligheter med eget garage i fastigheten. Ett inflyttningsklart boende som passar både paret och familjen med högt ställda krav och som söker ett optimalt läge på lugn gata men mitt i centrala Sundbyberg precis ovan anrika Sturegatan. Här har ni verkligen allt man behöver behagligt promenadavstånd.

När ni kommer in möts ni av en rymlig hall med ljusa väggar och praktiskt mörkare klinkergolv i hallen följt av ekparkett genomgående. Två rymliga och helkaklade badrum varav den ena med badkar samt både tvättmaskin och torktumlare. Här finns även skön golvvärme installerat. Vidare finner ni ett toppfräscht och modernt kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket är en fröjd att laga mat i med en komplett maskinpark stilrent integrerad med rostfria vitvaror samt vinkyl. Fina detaljer med bänkskiva i granit och glaspanel som stänskydd. Här får ni gott om både arbetsytor och förvaring i skåp i fullhöjd.

Vardagsrummet i öppen planlösning mot köket ger gott om utrymme för både större matplats och soffgrupp. Här har ni utgång till den stora möblerbara terrassen om ca 24 kvm som sträcker sig utmed vardagsrummets samtliga fönstersidor med en enastående utsikt över takåsar och grönska. Här får ni sol stora delar av dagen under sommarhalvåret. Gott om plats för loungemöbler och grillmöjligheter tack vare den generösa ytan. Här finns även markis för sommarens varma dagar. 

Möjlighet till fyra sovrum varav ett disponeras som ett extra vardags/ och- TV rum idag. Master bedroom är i generöst utförande med walk-in-closet och badrum ensuite med dusch och stilren kommod. Från master bedroom når ni även en balkong om ca 5 kvm med samma solläge och generös yta att möblera upp även här. Gott om plats för både avhängning och förvaringsmöjligheter finner ni i garderobslösningar i samtliga sovrum, djup klädkammare vid hallen samt extra förråd i källaren. I dagsläget finns installationer för både larm (Verisure) och parabol (Canal digital) där nuvarande avtal kan överlåtas till ny ägare.

Här bor ni centralt med närhet till både stadens kärna och sköna grönområden. Utanför fastigheten når ni enkelt  Sturegatan, Sundbyberg C och nybyggda Signalfabriken med dess affärer, restauranger och uteliv. Solid äkta brf med välskött fastighet och tillhörande garagemöjligheter. Mycket goda kommunikationer i form av tunnelbana, pendeltåg, bussar och tvärbana. Här bor du omgiven av småstadspuls och grönska, samtidigt som du har Stockholm city bara några minuter bort!

- Drömvåning för hela familjen på bästa adress med milsvid utsikt!
- Öppen och social planlösning med gott om förvaringsutrymmen
- Stor möblerbar terrass om ca 24 kvm samt balkong om ca 5 kvm med härlig utsikt och sol hela dagen!
- Stilrena och exklusiva matieralval utrustat med komplett integrerad maskinpark för all komfort
- Två badrum med badkar och tvättpelare
- Möjlighet till fyra sovrum och en optimal planlösning
- Utmärkta kommunikationer och närhet till city
- Närhet till Lötsjön och dess fina naturområde
- Hiss och garage i fastigheten som totalrenoverades 2015
- Sturegatan utanför porten med all tänkbar service, restauranger, kommunikationer m.m.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 5 rum och kök varav 4 sovrum. Våningsplan 3 av 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 01311. Föreningen Brf Lampfabriken.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 8.395.000 kr / BUD. Månadsavgift 7 551 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 1.9148 %.

Driftskostnad

Totalt 700 kr/mån (8 400 kr/år) varav El 450 kr/mån, Försäkring 250 kr/mån. Antal personer: 3. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 163 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

465 kr.

Om föreningen
Välkommen till Brf Lampfabriken en anrik fastighet från sekelskiftet som byggts om till attraktiva bostäder. Byggnaden är ursprungligen uppförd 1912 men är senare utbyggd i flera omgångar och totalrenoverades av ALM Equity vilket färdigställdes 2014/2015. Totalt består föreningen av 71 lägenheter i varierande storlek samtliga bostadsrätter och 20 bostadsrättslokaler. Föreningen äger marken och beskattas som äkta.

Ekonomi
Alla bostadsrättslokaler har ägare i dagsläget. Garaget ägs numera av föreningen så inkomsterna därifrån kommer nu till föreningen, vilket kommer redovisas från nästa årsredovisning och bidra positivt till föreningens ekonomi. Inga avgiftsförändringar är planerade och avgiften har varit oförändrad de senaste åren.

Utförda renoveringar
2018 - Förbättrad ytterbelysning kring entréer och parkering
2017 - Nytt passer/låssystem med brickor för att komma in i fastigheten och porttelefon till alla lägenheter och lokaler. Betongarbete entréer vid baksida och förbättrad layout av entréer vid baksida. Ommålning av korridorer.
2017 - Betongarbete entréer vid baksida och förbättrad layout av entréer vid baksida.
2015 - Total ombyggnation från kontor till bostäder/lokaler. Stammar till bostäder och lokaler är nya i och med ombyggnationen från kontor till bostäder. I garage fnns stammar som man inte bytt ut.

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar är i dagsläget planerade. Ett ventilationsarbete är planerat framöver.

Gemensamma utrymmen
Det finns barnvagnsrum, cykelförråd och tvättstuga i samma fastighet. Till bostaden tillhör nyttjanderätten om ett källarförråd.

Kabel-TV / Bredband
Fastigheten är ansluten till Sundbybergs stadsnät där kabel-TV basutbudet ingår i avgiften och bredband tecknas enskilt av medlem.

Parkering
I föreningen finns 5 st enskilda garageplatser och ett garage med 19 p-platser samt 35 st p-platser i en gemensamhetsanläggning. Kostnad 1 685 kr/mån för garage samt 650 kr/mån uteparkering. Sundbybergs boendeparkering tillhandahålls av Sundbybergs kommun för 300 kr/mån.

Områdesbeskrivning

Här erbjuds en lugn boendemiljö med charmig småstadskänsla nära centrum och sköna grönområden. Sundbybergs centrum finns direkt utanför porten med stort utbud av shoppingmöjligheter, cafeér och restauranger samt mysiga Sturegatan. I närheten finns även Sundbybergs nya mötesplats, det populära kvarteret Signalfabriken som inrymmer bostäder, hotell, restauranger så som The Public och Phil's Burger, bibliotek, gym m.m. Även promenadavstånd till nyupprustade Tuletorget med nyöppnade restauranger, matbutik, café och gym.

Inom promenadavstånd ligger grön- och naturområden som Golfängarna, Lötsjön och Råstasjön samt Ursviks motionsområde. I området finns även flera parker bl.a. Marabouparken med grönska, utställningar, konsthall och nyupprustade och omtyckta Tornparken. Utmärkta kommunikationer inom gångavstånd till både tunnelbana, pendeltåg, tvärbana, bussar. En ca 20 min promenad till Mall of Scandinavia där ni har ett stort utbud av restauranger och affärer i en klass för sig. Dit går även tvärbanan.

Ni kan idag ta buss direkt  till Odenplan idag (går via Solna station) där nya Citybanan har öppnat med en pendeltågsstation. Sundbyberg/Solna ingår i Sunfleets verksamhetsområde. Kommunikationerna till och från Sundbyberg är många och erbjuder både pendeltåg, buss, tvärbana och tunnelbana. Ett hem i en friare miljö - i staden!