BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Redargatan 3, 3 tr

  • 3 rum och kök
  • 93 kvm
  • 5.300.000 kr /accepterat pris

Beskrivning

Välkommen till en toppfin, ljus och trivsam pärla i populära Hammarby sjöstad. Lägenheten är en optimalt planerad 4:a och har mycket funktion på sina 93 kvm. Planlösningen är allt annan än klassisk och överraskar på ett positivt sätt, resultatet är otroligt lyckat. Lägenheten är genomgående med fönster åt två väderstreck och en stor sällskapsyta som är öppen mot köket och matplatsen. Tre rymliga sovrum gör att alla får sitt egna utrymme. Badrum med tvättmaskin och torktumlare, vilket gör vardagen lite enklare. En stor balkong med trevlig vy över föreningens lummiga innergård. Stämningen känns tidlös, stilren, enkel och genomtänkt. I avgiften ingår både el, vatten,värme, förråd, kabel-tv och bredband! Fastigheten byggdes under 2008 och är i utmärkt skick - här är det bara att flytta in!

Lägenheten disponeras enligt följande:

Varmt välkomna till denna fantastiska bostad!
I hallen slås ni direkt av ljuset som flödar in från flertalet fönsterpartier och hallen upplevs som luftig och inbjudande med flera möjligheter. Direkt in till höger finns god plats för avhängningsmöjligheter.

Rakt fram från hallen ligger badrummet. Känslan är lyxig när man kliver in här, allt är så välplanerat och alla detaljer är så genomtänkta. För att underlätta vardagsbestyren finns det både tvättmaskin och torktumlare med arbetsyta och skåp ovan. I badrummet finns också en wc, spegel, kommod, golvvärme, el-handdukstork och dusch.


I anslutning till hallen finner du ett bra rum rakt fram som idag nyttjas som sovrum. Rummet är stora nog att rymma en dubbelsäng och förvaringsmöbler. Ljusinsläpp från fönsterparti som vetter mot vardagsrummet.

Till höger om hallen finner ni master bedrum med plats för dubbelsäng, skrivbord, tv-hörna samt inbyggda garderober. Här finner ni även en härlig fransk balkong.

Det tredje sovrummet ligger på andra sidan lägenheten med anslutning till vardagsrummet. Detta är ett stort rum med plats för dubbelsäng, skrivbord, garderober och annat som man kan önska sig.

Vardagsrum och kök har en social och öppen planlösning, precis som man önskar. Rummet är trivsamt med ljusinsläpp från många fönster. Här finns gott om plats för möblering av soffgrupp med tillhörande soffbord. Ett matbord för flera får med fördel även plats här intill stora fönsterpartier. Från vardagsrummet når du också lägenhetens rymliga balkong med utsikt över föreningens lummiga innergård. Balkongen rymmer både möbler, växter och grillen.

Modernt och ljust kök i vinkel med köksö med goda arbetsytor och goda förvaringsutrymmen. Här vill man gärna bjuda in till fest då alla blir involverade i matlagningen. Stilren köksinredning med släta och vita låd- och skåpsluckor. Vitvarorna i köket består av en kyl/frys, spis, diskmaskin, ugn och inbyggd mikrovågsugn.

Till lägenheten hör även nyttjanderätten till ett rymligt källarförråd. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 008. Föreningen HSB Brf Redaren i Stockholm.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.300.000 kr /accepterat pris. Månadsavgift 5 135 kr (Bostadsrättstilläg, bredband, Vatten, Värme, kabel-TV (grundutbud, comhem) ingår). Andel i föreningen är 1.50294 %.

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav el 500 kr/mån. Antal personer: 4. Driftkostnaderna är uppskattade.

Brf Redaren registrerades i december 2005 och uppförandet av fastigheten påbörjades år 2007 och avslutades 2008.

Föreningen består av 104 bostadsrätter och är mycket lågt belånad med endast knappt 8 miljoner i långfristiga skulder.

Köparen/köparna måste bli medlemmar i HSB Stockholm. Kostnaden är 500 kr per medlem samt en årsavgift om 150 kr per hushåll.

Byggår
Föreningen bildades den 8 november 2005 och registrerades den 21 december 2005.
Föreningens ekonomiska plan registrerades hos Bolagsverket 17 april 2008. Slutbesiktning av fastigheten våren 2009. Föreningen innehar tomträtt fastigheten Redaren 1 i Hammarby Sjöstad i Stockholms kommun. På fastigheten finns två sammanbyggda flerbostadshus med gatuadresser Redargatan 3 – 11.

Renoveringar
Nej, och inga större arbeten planeras.

Uppvärmning
Vattenburen fjärrvärme och frånlufts värme återvinning.

Ventilation
Mekanisk frånluft med tilluft genom tilluftsdon med pollenfilter.

Energideklaration
128 kWh/m² och år

Gemensamhetsutrymmen
Gästlägenheter, Tvättstugor, Cykelrum, Barnvagnsrum samt Återvinningsrum.

Förråd
Till varje lägenhet finns ett förråd.

Årsavgift
Styrelsen har beslutat att årsavgiften ska följa den ekonomiska planen.

Garageplats
Egen ingång till garage finns från trapphusen. Hem och Fastighet förmedlar platser. Månadsavgiften är 1500 kr.

Styrelsen
Styrelsen för bostadsrättsföreningen består av sex ordinarie förtroendevalda. Föreningens ekonomiska förvaltare är Hem och Fastighet och teknisk förvaltare är Allranth.

Bostadsrättsförsäkring
Bostadsrättstillägget som normalt tillkommer för en hemförsäkring ingår i föreningens försäkring. Medlemmar behöver därför inte teckna eget bostadsrättstilläg

Kabel-tv tillhandahålls av ComHem.
Internet tillhandahålls av Telenor.
Kabel-tv(grundutbud), bredband, värme och vatten ingår i månadsavgiften. Hushållsel ingår ej, föreningen tillämpar enhetsmätning.

 

Medlemmar i föreningen måste vara HSB-medlemmar.

Föreningen godkänner delat ägande, minsta ägarandel är 10%. 

Tillåts juridisk person som förvärvare: Nej 

 

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk.

I området finns ett flertal caféer & restauranger och all tänkbar service som bl.a. post och bank, bibliotek, kyrka, skolor och flera dagis samt ett antal träningsanläggningar. I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Här finns även en stor lekplats för barn i alla åldrar. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö samt Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. Promenadavstånd till Sickla köpkvarter och även nära till Nacka forum köpcentrum. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Udde till Alvik via Gullmarsplan och Liljeholmen. M/S Lotten trafikerar sjövägen över Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). Mer information om område och kommunikationer finns på www.hammarbysjostad.se