BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Mariefred

Stenkullen 1

  • 6 rum och kök
  • 182 kvm
  • Såld
  • 1834
  • 12839
Värdera din bostad

Beskrivning

Unik möjlighet att flytta in i ditt nya drömboende mellan grönskande ängar och lummiga skogar. En känsla av Astrid Lindgrens karaktärer Madicken eller Emil i Lönneberga i modern tappning! Här har man chansen att byta storstadsstress mot fågelkvitter och en egen hänförande, privat, och vacker oas med cykelavstånd in till Mariefreds stadskärna. Ett drömboende utöver det vanliga med alla rätt för den som vill flytta in i en midsommardröm. Utöver den välplanerade villan om 182 kvm så har man också en stor altan med gästhus, orangeri, vedeldad badtunna och snickarbod. Men man har också ett eget spa som idag används som spa/yogastudio. Här finns förutom bastu, inglasad altan med milsvid utsikt även ett pentry, studio/ateljé och kontor/sovrum. Ett ypperligt tillfälle för den som har en egen verksamhet och behöver lokal/kontor intill hemmet. Samtidigt som Stenkullen 1 säljs finns möjligheten för den som vill köpa granntomten LILLA KOLTORP 1:2 på 6419 kvm. Se separat annons (visning samma tid och datum). Här finns alla möjligheter till ett avkopplande liv 45 minuter från Stockholm. 

Om de olika byggnaderna
På fastigheten finns förutom bostadshuset på 182 kvm en snickarbod som kan göras om till gästhus. En gäststuga på altanen på baksidan av huset på ca 20 kvm. Utöver detta finns det ett hus som idag används som yogastudio och spa på ca 80 kvm, samt växthuset/orangeriet, ett garage och en jordkällare/vinkällare. 

Mindre huset (Yogastudion med spa)
Idag används detta charmiga hus på ca 80 kvm till en verksamhet (Yogastudio). Här finns en otrolig altan med fri utsikt över grönskande äng och sjöglimt, samt en stor inglasad altan att nyttja större delen av året. Den inglasade altanen som har trägolv består av skjutdörrar i glas som suddar ut gränsen mellan inne och ute. Denna altan ligger i anslutning till bastun och den öppna spisen. Huset har förutom en stor studio med utgång mot den fria altanen, ett pentry, toalett, dusch och extrarum som  kan användas som sovrum eller kontor. 

Gäststuga
På altanen på baksidan mot den trolska skogen finns ett rött och gulligt gästhus på ca 20 kvm som rymmer en större dubbelsäng, huset har en egen gullig uteplats, riktig dörr och fönster. 

Orangeri/Växthus
För den odlingsintresserade finns goda möjligheter i detta rymliga växthus, eller varför inte förvandla växthuset till orangeri på sommarhalvåret och duka upp för middagar invid den vedeldade badtunnan. 

Snickarbod
Charmig snickarbod att använda för förvaring eller varför inte ett till gästhus.  

Bostadshusets undervåning

Hall
Välkomnande hall med gott om plats för förvaring och avhängning. Nedervåningen har genomgående fina parkettgolv samt vitmålade väggar. Hallen öppnar upp huset på ett trevligt sätt. 

Vardagsrum
Stort vardagsrum och matrum som badar i sol tack vare fönster i tre väderstreck. Social planlösning eftersom matsalsrummet har en öppen planlösning in mot vardagsrummet med den vackra kakelugnen (fungerande). Altanen blir som en förlängning av vardagsrummet på sommarhalvåret. Sol från mitt på dagen tills solen går ner. 

Sovrum 1
Vackra pardörrar avgränsar vardagsrummet från detta rofyllda sovrum/kontor. Lättmöblerat rum med vitmålade väggar och fint parkettgolv. Fönster mot altanen. 

Kök
Bostadens hjärta med påkostade materialval i lantlig stil. Social köksö i mitten att servera middagen på, eller sitta och äta vid. Otroligt gott om förvaring i de vita över- och underskåpen. Vitt kakel ovanför den gedigna arbetsbänken av natursten. Två kylar och frysar, en gammal vedeldad spis samt en modern spis med induktionshäll.  I anslutning till köket finns skafferiet med gott om förvaring. Även tvättstugan och groventrén ligger i anslutning till köket. Här finns både tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Fönster i två väderstreck ger härligt ljusinsläpp. Ett trevligt och gemytligt kök! 

Badrum med dusch 
På nedervåningen finns ett badrum med plastmatta och målade väggar från original år 95. Badrummet rymmer både dusch, toalett samt handfat. 

Trappa till Övervåningen

Vardagsrum/Allrum
Även här på ovanvåningen finns ett mysigt och luftigt vardagsrum med fönster i två väderstreck. Från vardagsrummet når man en större klädkammare samt städskåp. Vitmålade väggar och parkett på golv. Detta rum leder ut till balkogen som rymmer både utemöbler och solbädd för den som önskar. Otrolig utsikt över grönskande ängar, skog och sjöglimt. Förmiddagssol har man här. 

Sovrum 2
Mysigt sovrum med heltäckningsmatta och ljusa väggar. Ingång till större klädkammare. 

Sovrum 3/Barnrum
Perfekt planerat sovrum med två fönster Plats för både säng, förvaring och skrivbord. Plastmatta på golv och vitmålade väggar. 

Sovrum 4
Välplanerat sovrum som ligger mittemot badrummet. Heltäckningsmatta på golv och mörka väggar med en fondtapet. Platsbyggd klädkammare. 

Badrum
Renoverat och smakfullt badrum i naturtoner. Helkaklade väggar och klinker på golv. Inkaklat och platsbyggt badkar, dusch med vikväggar av glas, toalett och handfat.