BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm Katarina

Blekingegatan 29

  • 4 rum och kök
  • 95 kvm
  • Såld
  • 5364
  • 4960
Värdera din bostad

Beskrivning

Nu finns möjlighet att förvärva en välbevarad 20-talsfyra om totalt 95 kvm, på bästa läge på Södermalm. Här bor du på ett mycket lugnt läge med vackra Allhelgonakyrkan alldeles utanför porten, men med pulsen runt knuten.

Lägenheten är belägen i en vacker fastighet anno 1926-1927, och har renoverats varsamt med många originaldetaljer bevarade såsom fina lister, socklar, beslag, fönster med djupa nischer, spanjoletter, spegeldörrar, serveringsskåp samt hela sju takrosetter. Belägen en halv trappa upp men med högt läge utan insyn. Tack vare att lägenheten ligger i hörnläge får ni in ett fint ljus från två väderstreck. Precis utanför fönstren har ni fina syrénträd och vildvin klänger längs fasaden.

Nyligen renoverat kök där inget har lämnats åt slumpen. Kök och matsal ligger i öppen planlösning vilket skapar sociala ytor. Intill till matsalen ligger vardagsrummet som även kan användas som ett separat sovrum, om man vill nyttja lägenheten som en fyra. Två väldisponerade sovrum. Två fräscha och helkaklade badrum med golvvärme. Välkomnande tambur med gott om plats för avhängning samt möjlighet att ställa in barnvagnen.
Lägenheten är i lägenhetsregistret två lägenheter, en är 38,5 kvm och en är 56,5 kvm. Se mer information under "Rumsbeskrivning ". För den som önskar att nyttja lägenheten som två olika lägenheter finns den möjligheten.

Brf Metern är en väl omhändertagen och populär förening. Föreningen har god ekonomi och låg belåning (endast 1187 kr per kvm) samt äger marken. Många gemensamhetsanläggningar i form av fina gårdar, bastu och stor festlokal.

Omåttligt populära Helgalunden är en grön oas mitt i storstadsmyllret, vackert och ostört belägen invid Allhelgonakyrkan. Här har du perfekt närhet till Götgatans hela affärsutbud samt shopping och mat i Ringen och Skrapan. Korsar man Götgatan är man direkt inne i Sofo's erkända utbud av butiker, barer och restauranger. Här finns ett rikt nöjesutbud med bland annat ikoniska Trädgården under Skanstullsbron och stadens bästa biograf Victoria fem min bort. Nära till både T-bana Skanstull eller Medborgarplatsen, bussar och pendeltåg. Härliga stråk för promenad och löpning finns längs Årstaviken. Närliggande badplatser vid Årstaviken, Tantolundens strandbad eller familjevänliga Eriksdalsbadet. Ett stenkast bort finns Skånegläntans parklek och Rosenlundsparken. Nära till många omtyckta skolor och förskolor.

En lägenhet som måste upplevas på visning, varmt välkomna!

- Många originaldetaljer bevarade
- Lugnt läge, med pulsen runt hörnet
- Tre väldisponerade sovrum
- Två badrum, varav ett med tvättmaskin och torktumlare och det andra med badkar
- Rymlig hall med plats för barnvagn
- Modernt kök och rymlig matplats för stora middagssällskap