BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Vasastan

Observatoriegatan 16, 4 tr

  • 2 rum och kök
  • 58 kvm
  • Såld
  • 15165
  • 4686
  • 5859
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till denna sekelskiftesdröm! I en vacker fastighet anno 1881 på klassisk Vasastansadress finner vi en synnerligen smakfull tvåa om ca 58 kvm högt belägen på fjärde våningen.  

Här finner vi klassiska färg- och materialval samt klassiska sekelskiftesdetaljer så som högt i tak (ca 3.15 meter), stora fönster, höga lister, vackra spegeldörrar samt genomgående trägolv i original vilket är slipat och vitlutat. Lägenheten är genomgående i ett mycket gott skick och samtliga väggar, tak och snickerier är målade 2016. Köket erbjuder gott om förvaringsmöjligheter samt arbetsytor och går i ljusa färgval. Pricken över i är den exklusiva italienska spisen från Lofra - som gjord för matlagning! Här finns ett vackert fönster med utsikt mot innergården och här ryms även ett matbord med plats för 6-8 personer. Den maskinella utrustningen utöver spis och ugn är diskmaskin, mikro samt kyl och frys. 

Vardagsrummet är väl tilltaget och har dels stora fönster som skänker ljusinsläpp tillsammans med dubbeldörrarna som tar dig ut på balkongen. Denna ligger i ett högt och fritt läge och vetter mot föreningens innergård och ger dig möjlighet att njuta av kvällssol. Här erbjuds olika möbleringslösningar och den vackra kakelugnen i en mörkt grön färg bidrar med mysfaktor samt fungerar att elda i. Sovrummet är rofyllt beläget även det mot innergården. Här ryms utan problem en dubbelsäng samt förvaringsmöbler. Dessutom finns en Walk in Closet för ytterligare förvaring. Badrummet ligger i anslutning till hallen och är i ett fräscht utförande. Här finns tvättmaskin. 

Här bor du bekvämt i en mycket vacker lägenhet på toppadress i Vasastan. Såväl Vasaparken och Observatorielunden ligger runt hörnet och Odenplan ligger ett stenkast bort. Lägenheten passar utmärkt antingen för en person såväl som för ett par och synnerligen för dig som letar efter en social lägenhet med härliga ytor samt med tidstypiska detaljer. Till lägenheten hör ett källarförråd. Hiss med rum för barnvagn.