BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby Sjöstad

Heliosgatan 18B, 5tr

  • 4 rum och kök
  • 115 kvm

Beskrivning

Drömboende med stor takterrass om 28 kvm samt balkong om 7 kvm med magnifikt solläge - Välkomna till en våning av internationell klass som är ensam i sitt slag och som erbjuder en svårslagen livskvalitet! Smakfull med mycket högt ställda krav på utförande och material.

Redan i trapphuset får man en bra känsla för huset, här råder ordning och reda. Hissen går ända upp till våningen. Det finns plats för hatthylla, och utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i form av platsbyggda garderober. Hallen pryds av klinker och väggarna är målade.

Vardagsrummet och köket har en öppen planlösning som enkelt kan möbleras efter eget tycke och smak. Detta blir den givna samlingsplatsen med utrymme för både soffgrupp och sköna fåtöljer. Ljusinsläppet i detta rum är slående med stora fönsterpartier. Härifrån når du även lägenhetens underbara och soliga takterrass om 28 kvm.

Om våren och sommaren blir terrassen verkligen som en förlängning av vardagsrummet och bjuder in till många aktiviteter. Kvällshäng med goda vänner i sommarnatten, lunch eller den perfekta platsen för avkoppling i en solstol en varm högsommardag. Här finns det plats för både loungemöbler och planteringar. Den sociala ytan är om ca 45 kvm.

Med en öppenhet mellan kök och vardagsrum känns lägenheten större än vad den är. Köket är platsbyggt och väl genomtänkt in i minsta detalj. Köksinredningen är byggt mot vägg och går i L form.  Fullutrustat med påkostade vitvaror. Här finns induktionshäll, inbyggnadsugn och en köksfläkt. Matvarorna döljer du smidigt bakom en hel kyl och hel frys och disken löser den integrerade diskmaskinen. Exklusiv bänkskiva i komposit, moderna åttkantiga kakelplattor och inbyggd kompostkvarn. Alla vitvaror är från välkända Siemens. Njut av middagen intill fönsterpartiet där det finns en naturlig plats för ett matbord och västerläget gör att solen är ständigt är närvarande. Alla detaljer kring exakta färger och modeller finns med i bilaga gällande Inredningsvall under fakta.

Samtliga tre sovrum har plats med dubbelsäng, skrivbord och annat möblemang. Sovrum 2 & 3 har inbyggd garderob. Sovrum 3 har utgång till balkong mot 7 kvm. Master bedroom har egen walk- in-closet.

Sovrum 1 är om 14 kvm. Sovrum 2 om 10 kvm. Sovrum 3 om 9 kvm.

Badrum 1 med känsla av lyx, utrustat med badkar och dusch bakom en snygg glasvägg, stilren kommod med ovanliggande handfat, spegel samt förvaring genom inbyggda skåp. Tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovan. Färgerna är tidlösa och går i samma linje som köket. Golvet pryds av klinkerplattor med underliggande värmeslingor. I taket sitter infällda spotlights med dimmer som ger ett behagligt ljus.

Badrum 2 nås via hallen, här finns det wc, kommod, dusch och golvvärme.

Möjlig femma vid behov av ett till sovrum. Diskutera detta med ansvarig mäklare.

All information finns under faktalistan.

 

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 020503. Föreningen Brf The Village STHLM 2.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 802 kr (Värme, kallvatten ingår). Andel i föreningen är 0.894 %.

Driftskostnad

Totalt 905 kr/mån (10 860 kr/år) varav el 400 /mån, vatten/avlopp 300 /mån, övrigt 205 /mån. Antal personer: 4. Driftkostnaderna är uppskattade. Övrigt: tv/bredband.

Områdesbeskrivning

Hammarby Sjöstad är en av Stockholms nyaste stadsdelar som förenar modernt storstadsliv med direkt närhet till både natur och vatten samt ett utvecklat miljötänk.

I området finns ett flertal caféer & restauranger och all tänkbar service som bl.a. post och bank, bibliotek, kyrka, skolor och flera dagis samt ett antal träningsanläggningar. I området finns också Ekbacken med ett av Stockholms finaste ekskogbestånd. Här finns även en stor lekplats för barn i alla åldrar. De närliggande strövområdena längs Hammarby- och Järla Sjö samt Nackareservatet ger obegränsade möjligheter till utflykter, joggingturer och cykling. För den skidintresserade ligger Hammarbybacken inom gångavstånd. Promenadavstånd till Sickla köpkvarter och även nära till Nacka forum köpcentrum. Sjöstaden har väl utbyggda kommunikationer. SL trafikerar området med busslinje 71, 74 samt nattbuss 96. Tvärbanan går från Sickla Udde till Alvik via Gullmarsplan och Liljeholmen. M/S Lotten trafikerar sjövägen över Hammarby Sjö över till Södermalm. (Norra sidan vid Tegelviksgatans slut, södra sidan vid Kölnagatan/Luma biblioteket). Mer information om område och kommunikationer finns på www.hammarbysjostad.se