BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen

Igeldammsgatan 22D

  • 3 rum och kök
  • 99 kvm
  • 6.995.000 kr /Bud
  • 6619
  • 2730
  • 4624
Värdera din bostad

Beskrivning

Kontakta mäklaren för visning.

Jag har nöjet att få presentera Kungsholmens finaste trea! Med över 3 meter i tak, stora öppna ytor och endast några få minuters promenad till korsningen Sankt Eriksgatan/Fleminggatan vid Fridhemsplan bor vi här ostört utan varken insyn eller trafikljud. I fantastisk byggnad från 1800-talet ges här ett unikt tillfälle att förvärva i en social och toppenfräsch lägenhet, perfekt för familjen eller för paret som vill ha det lilla extra. Här erbjuds även stort badrum med integrerad tvättmaskin samt torktumlare, snickerikök med diskmaskin, hiss i huset, två stora walk-in closets/förråd samt härliga fönster i svart smidesstål. 150 meter från bostaden ligger Fridhemsplans tunnbelbana. 100 meter åt andra hållet når vi vattnet och promenadstråket vid Kungsholms Strand som snabbt tar oss vidare till den lummiga stigen som leder bort till Hornsbergs Strand. Solid förening med mysig innergård och god ekonomi. 

Varmt välkomna på visning! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 13505.1102. Föreningen Brf Cigarrfabriken.

Byggnadssätt

Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning. Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 6.995.000 kr /Bud. Månadsavgift 5 585 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband ingår). Andel i föreningen är 2.31489 %.

Driftskostnad

Totalt 600 kr/mån (7 200 kr/år) varav El 400 kr/mån, Försäkring 200 kr/mån.

Överlåtelseavgift

1 163 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

465 kr.

Brf Cigarrfabriken bildades 2015 och omfattar adresserna Igeldammsgatan 22 D-E. I föreninen finns 50 bostadsrätter och är en äkta föreningen som äger marken. Fastigheten är belägen på Kungsholmen i Stockholm och omfattar en byggnad som består av sju våningar och innehåller två trapphus. I byggnaden finns även en förskola. Denna del av byggnaden är dock 3D-avstyckad och utgör således en del av grannfastigheten.

Gemensamma utrymmen
Cykelparkering finns bakom paviljongen till förskolan. Barnvagnsrum finns i anslutning till respektive trapphus. Ett soprum finns placerat med ingång från Igeldammsgatan och ett miljörum med enklare sortering finns placerat utanför entrén. Återvinningsstationer finns på Igeldammsgatan 8 & Igeldammsgatan 42. Postboxar finns i husets entréer.

Parkering
Boendeparkering. För mer information se: www.stockholm.se.

Uppvärmning och el: Fjärrvärme

TV och internet
Föreningen är ansluten till TV och bredband via Ownit som levererar en TV-box och en router till varje lägenhet.

Kommande renoveringar
Då huset totalrenoveras och färdigställdes 2017 finns inga planerade renoveringar. Slutbesiktning av fastigheten kommer att ske 2020.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Filosofin bakom Cigarrfabrikens materialval är vackra, sobra, som tillsammans skapar en lugn och behaglig kontrast mot byggnadens industriella karaktär och känsla.

Bostäderna i Cigarrfabriken har genomgående, vitpigmenterande ekgolv av breda tiljor. En fin kontrast mot fönsterpartierna som är målade i en mörk kulör som ramar in de stora ljusinsläppen på ett vackert och effektfullt sätt.

Det är nu många decenier sedan fabriker i Stockholms innerstad stäckte ner och tystade för gott. Kvar står ett antal fantastiska byggnader vars goda kvaliteter och egenskaper lämpar sig perfekt som moderna bostäder med välbyggda genuina och vackert robusta med öppna planlösningar. Dessutom ofta med stora fönster som både ger rymd och ett riktigt ljusinsläpp. Under ledning av Oscar Properties omvandlades nu tre av dessa före detta industrifastigheter till moderna bostäder. Det råa och robusta kompletteras med smarta funktionella lösningar och taktila material. Unka detaljer som ger husen karaktär och personlighet bevaras. Det gamla tar plats bredvid det nya. Bryggeriet, Radiofabriken och Cigarrfabriken går från industrier till industriell elegans.

Industriverkets tre hus
Industriverket, beläget i kvarteret mellan Igeldammsgatan och Svarvargatan på Kungsholmen är samlingsnamnet för de tre fabrikshusen Bryggeriet, Radiofabriken och Cigarrfabriken. Huset som heter Bryggeriet har adress Igeldammsgatan 22 vars fasad vetter mot det stora grönområdet S:t Göransparken. Längs med Svarvargatan står det som kallas Radiofabriken och mellan dessa två byggnader ligger Cigarrfabriken. Det sistnämnda huset får ett helt nytt uttryck genom den nya fasaden som vetter mot söder.

Huset med namnet Bryggeriet uppfördes 1897 av AB centrator som tillverkade centrifugmaskiner samt ägnade sig åt mejeriverksamhet. Ritningarna signerades av den ofta anlitade industriella arkitekten Fritz Söderberg. Fabriken byggdes som gathus i en våningshöjd med tegelfasader och takfönster. Den öppna verkstadslokalen fick därför både sido - och överljus. En tacksam lösning när byggnaden nu omvandlas till modernt bostadshus.
I takt med att verksamheten växte köpte AB Centrator även upp gårdshuset samt grannfastighjeten på Svarvargatan - namnet Cigarrfabriken kommer av tobakstillverkningen som fanns här.
Över decenierna föränddrades industriverkets byggnader med fler våningar, tillbyggnader och nya fasader. Mest betydelsefulla är kanske ombyggnaden av Cigarrfabriken 1937 då exteriören fick ny utformning i funktionalistisk stil av Ragnar Östberg - en av Sveriges genom tiderna främsta arkitekter, mest känd för att vara kreatören bakom Stockholms stadshus.

Områdesbeskrivning

Här bor du i ett av Kungsholmens mest populära kvarter med vattnet och Fridhemsplan som närmsta granne. I din direkta närhet finns flertalet välbesökta restauranger och caféer som exempelvis Proviant, Petit France, Fabrique och Restaurang AG. Ett flertal bussar finns bara några minuters promenad från bostaden ner på Fleminggatan.

Norr Mälarstrand ligger inte långt bort med vackra promenadstråk längs vattnet. Strandpromenaden tar dig hela vägen runt Kungsholmen och du har en perfekt motionsrunda om ca en mil. Åt andra hållet, direkt ner från bostaden, når man även Kungsholms Strand med båtplatser, populära tapasrestaurangen Matkonsulatet samt parker och natur. 

Goda kommunikationer finns i närområdet med Fridhemsplans blåa samt gröna t-banelinje någon minut bort samt stombussarna 1,3,4. Endast cirka 15 min gångavstånd till Centralen med Arlanda Express, pendeltåg och övriga kommunikationer.