BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarby sjöstad

Henriksdalsallén 24A

  • 2 rum och kök
  • 48 kvm
  • 3.500.000 kr / ACCEPTERAT PRIS

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1, hiss finns. Lägenhetsnummer 326. Föreningen Brf Henriksdalsporten.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.500.000 kr / ACCEPTERAT PRIS. Månadsavgift 2 713 kr (Värme, kallvatten, bredband, it telefoni, kabel tv +225 kr ingår). Andel i föreningen är 0.00975 %.

Driftskostnad

Totalt 642 kr/mån (7 700 kr/år) varav el 283 kr/mån, vatten/avlopp 167 kr/mån, försäkring 192 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 163 kr.

Bostadsrättsförening allmänt
Brf Henriksdalsporten består idag av 69 lägenheter med bostadsrätt fördelade på adresserna Henriksdalsallén 24-26 i Hammarby Sjöstad. Föreningen har även 39 garageplatser. Total lägenhetsyta är 5 386 kvm.

Byggnadsår
2012

Uppvärmning
Fjärrvärme 

Ekonomi – Mycket låg belåning
Föreningens ekonomi är mycket solid (95%) med mycket låg skuldsättning på endast 2 599 kr/kvm lägenhetsyta. De god och det finns inga planerade avgiftshöjningar.
Föreningen är äkta.

Garage
Föreningen förfogar över 39 garageplatser som hyrs ut för 1 690 kr/mån. Till dessa platser är det kort kö (endast 2 medlemmar i kö 2019-01-15). Uthyrningen av föreningens garage administreras av Skanska Nya Hem, Marie Elfström, 010-448 15 87.

Lägenhetsfördelning
28 lägenheter om 2 rok
12 lägenheter om 3 rok
27 lägenheter om 4 rok
2 lägenheter om 5 rok

Planerade renoveringar/åtgärder
Inga större renoveringar är planerade de närmaste åren förutom normalt periodiskt underhåll. Medel reserveras årligen till framtida arbeten. 

Gemensamhetsutrymmen
- Tvättstuga
- Grovtvättstuga
- Samlingslokal
- Cykelförråd i samtliga hus
- Barnvagnsrum i markplan på samtliga entréer
- Soprum 

Innergården
Föreningen har tillsammans med sina grannföreningar en mycket fin innergård/park med planteringar, gräsytor och träd. På den gröna och barnvänliga innergården finns även en lekpark.

Fastigheten/Marken
Föreningen innehar marken med tomträtt (avgälden är nyligen omförhandlad och kommer att sänkas med ca 350 000 kr från och med 2019). 

Bredband, kabel-TV och IP-telefoni.
Obligatoriskt tillägg om 225 kr/mån läggs på avgiften gällande bredband, Kabel-TV och IP-telefoni. Leverantör Telenor.

Varmvatten 
Individuell mätning av varmvattenförbrukning sker i varje lägenhet och kostnaden för varmvattnet tillkommer utöver månadsavgiften (varmvattentillägget för denna lägenhet ligger på ca 167 kr/mån) 

Överlåtelseavgift 
1 163 kr betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
465 kr

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna stilrena lägenhet med en stor härlig balkong i soligt och lugnt läge. Bostaden har en modern layout med god balans mellan de sociala ytorna och de mer privata rummen. Generösa fönsterytor i två väderstreck samt hörnläge i kombination med lättillgängliga rum skapar en ljus, luftig och mycket trivsam atmosfär. Bostaden har genomgående mycket fina färg- och materialval där allt är noggrant utvalt för att tillsammans bilda en genomtänkt helhet. Ett boende att trivas i året runt, i stabil förening med endast 2599 kr i skuld / kvadratmeter. Med ett bra läge i charmiga och trivsamma Henriksdalshamnen. Här bor man i en underbar marin miljö där det aldrig är långt till vare sig stad eller natur.

Generellt om lägenheten:

Vardagsrum – hörnläge
Fint vardagsrum som karaktäriseras av de stora fönsterpartierna och accessen till lägenhetens stora balkong. Här finns gott om plats för både soffgrupp och övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner.

Balkong - Suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö
Här har man sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute och inne. På balkongen finns gott om plats för flera sittgrupper och en rejäl grill. Balkongen ger också möjligheten att plantera favoritkryddorna eller varför inte tomater till sommarens sallad. Här kan du börja morgonen i lugn och ro med frukostkoppen alldeles för dig själv eller bjuda in vännerna till festliga sommarbufféer. Ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av solen och sommaren.

Hemtrevligt Kök - Fokus på umgänge
Hemtrevligt kök med fokus på njutning och umgänge där man genom öppen planlösning mot vardagsrummet och matplatsen skapat en skön harmoni med stora sociala ytor. Köksutrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, spisfläkt samt inbyggd ugn och micro.

Sovrum
Rofyllt sovrum med gott om plats för såväl dubbelsäng som skrivbord och övrigt passande möblemang. För förvaring finns en rejäl garderobsvägg med skjutdörrar och garderoben är inredd med Elfa system. Fönster vetter mot trevlig innergård.

Badrum – Klädvård
Snyggt badrum med helkaklade väggar i vitt och grått klinkergolv med golvvärme. Badrumsutrustningen består av vägghängd toalett, tvättställ med tillhörande underskåp, handdukstork, badrumsskåp samt en dusch med duschväggar i glas (plats finns för ett stort badkar). I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare under praktisk bänkyta med förvaring över. Badrummet är även utrustat med spotlightsbelysning med dimmers.

Hall
Välkomnande möblerbar hall som öppnar upp lägenheten på ett fint sätt. I hallen finns bra avhängningsmöjligheter och gott om plats för extra förvaring genom inbyggda garderober. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Förråd
Till lägenheten hör ett bra källarförråd.

Områdesbeskrivning

Henriksdalshamnen – Sjönära läge!
Henriksdalshamnen är byggt för att verkligen ta tillvara på den marina miljön som nu har blivit ett signum för området. Här har bostadshusens arkitektoniska utformning och dess inbördes placering noggrant planerats för att skapa fria siktstråk mot vattnet. I Henriksdalshamnen finns flera trivsamma allmänna vistelseytor invid vattnet där man i lugn och ro kan njuta av en picknick under solen. Här finns bland annat Soldäcket, Solterrassen och flertalet mysiga träbryggor. Området i sig kringgärdas av breda kajer kantade av båtplatser och i områdets mitt ligger en mysig båthamn. Intill hamnen ligger ett vackert torg ”Hamntorget” med flera populära restauranger bland annat Indian Street food & Co, Fred's Kitchen, Lago Tapas Bar, Il Conte och Pong. Vid torget finns också bageri och gym. Området har även vad som kan vara Stockholms bästa lekplats i Anders Franzéns Park. som är inspirerad av hur området såg ut förr. Inom parkens område finns fotbollsplan, skatepark, lekplats med skeppsvarv etc.

Utmärkta kommunikationer
Kommunikationerna är ypperliga och dina vänner når dig lätt med cykel, båt, tåg eller buss. Närmaste hållplats för tvärbanan är Sickla Udde, ca 5 min gångväg från Henriksdalshamnen. Tvärbanan är en nitton kilometer lång spårväg som binder samman Stockholms pendeltågs- och tunnelbanenät på tvären, därav namnet. Tvärbanan sträckning är från Sickla, via Hammarby sjöstad, Gullmarsplan, Årsta, Liljeholmen, Gröndal, Stora Essingen, Alvik, Ulvsunda, Centrala Sundbyberg och Solna centrum, till Solna station. Vid stationen Henriksdal som endast ligger ett par minuters promenad bort stannar Saltsjöbanan och mängder av de bussar som trafikerar Slussen och Nacka/Värmdö. Inom kort gångavstånd finns även busslinjerna 53, 71 och 74. Båttrafiken med m/s Lotten och m/s Lisen är gratis och går mellan Henriksdalshamnen - Barnängsbryggan/Södermalm samt Lumabryggan/SjöstadenM/S Emelie trafikerar Hammarby Sjöstad/ Henriksdalshamnen - Nybroviken med ett stopp på Djurgården och Gröna Lund. Vill man röra lite på sig så finns det mycket bra gång- och cykelvägar in till Södermalm och City eller vidare ut mot Sickla/Nacka/Värmdö.

Närmaste grannen - Södermalm
På andra sidan Danvikstullsbron, endast ca 10 minuters promenad bort, ligger närmsta grannen Södermalm. På Södermalm finns det mängder av restaurangerna, caféer och delikatessbutiker som mättar den mest kräsne gourmanden. Här bjuds man även på fantastisk shopping.

Närområden
På vintern går det att åka slalom i Hammarbybacken som vintertid lyser upp kvarteren och varför inte avsluta med after ski på restaurang Göteborg. Hammarby Sjöstad gränsar även mot Nackareservatet och inom några kilometer finns trevliga Hellasgården. Hellasgården är perfekt för bad sommartid och långfärdsskridskor vintertid. Inom behagligt promenadavstånd finns populära Sickla köpkvarter där det finns mängder av affärer, butiker, biografer, fik och restauranger.

Boendeparkering
Är du folkbokförd i stadsdelen kan du få tillstånd för boendeparkering på gatan.