BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm Högalid

Pålsundsgatan 5

  • 2 rum och kök
  • 64.5 kvm
  • 5.350.000 kr / Såld

Beskrivning

Tre trappor upp i huset finner ni en fantastiskt fin sekelskifteslägenhet, med härlig balkong mot innergården. Tack vare det höga läget i huset, den väl tilltagna takhöjden samt ljusinsläpp från två väderstreck är lägenheten är väldigt ljus. Flertalet detaljer från byggåret 1913 är bevarade såsom fina golv, fönster med djupa nischer och speglade dörrar.

Lägenheten disponeras med ett rymligt vardagsrum med gott om plats för stor soffgrupp samt matbord för alla gästerna. Härifrån har ni utsikt ner mot Högalidsparken. Separat sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord samt extra garderob. Från sovrummet når ni den härliga balkongen som vetter mot lugn innergård. På balkongen finns det gott om plats för sittplatser och planteringar. Separat kök som renoverades år 2016 med ljusgrå luckor samt bänkskiva i marmor. Rymligt badrum med tvättmaskin. För den som önskar en trea, se gärna alternativ planskiss. Till lägenheten hör nyttjanderätt till ett källarförråd.

Föreningen har mycket god ekonomi med god likviditet. Det finns inga planer på att höja avgiften (uppgift kontrollerad med styrelsen 2019-02-27). Föreningen äger marken. Det finns en gemensam innergård med soldäck och flera matplatser under paviljong.

Här bor ni på en tyst och lugn gata, omringad av vackra fastigheter och omgivningar. Med närhet till många populära kvartersrestauranger samt grönområden och bad vid Långholmen, Tantolunden och Södermälarstrand finns här allt det bästa Södermalm har att erbjuda. Goda kommunikationer med tunnelbanans röda linje och flertalet busslinjer inom mycket korta avstånd.

Varmt välkomna på visning!