BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjö - Herrängen

Glasmästarvägen 10

  • 6 rum och kök
  • 150 kvm
  • Såld
  • 5652
  • 18715
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till detta pampiga och unika hus från 1939 om totalt ca 242 kvm med sjöglimt, friköpt lättskött trädgård i bästa sydvästläge, stora ytor, högt belägen med utsikt över kringliggande villaidyllen i Herrängen. Ett mycket väldisponerat hus med ytor på tre plan, plats för den stora familjen, grönskande och inbjudande trädgård med plats för barnens lek,  grönskande odlingar, studsmatta - allt i perfekt läge med sol under hela dagen och mot kvällen. Området Herrängen och mycket barnvänliga Glasmästarvägen har närhet till till det mesta och här är  "Bullerbykänslan" och den hemtrevliga villacharmen är påtaglig - toppläge med harmoni för hela familjen. Vad mer kan man önska? 

En lättillgänglig planlösning med 4 generösa sovrum på övre plan och wc, ett entréplan med stort kök med fönster och altandörr ut mot baksidans trädgård - lättillgängligt och smidigt. Från vardasgsrummet och matsalen finns också utgång till altanen med sol under hela nästan hela dagen och mot kvällen, även ett generöst och renoverat badrum från 2006 på detta plan. Ett källarplan med utmärkta möjligheter till förvaring samt garage, tvättstuga och arbetsrum. Bara någon minut bort finns bussar till både t-bana och pendeltåg, med cykel är du på Södermalm på ca 25 minuter - utmärkta kommunikationer med andra ord.

Lekplatser, Långsjön, skolor, barnomsorg, mataffär, Älvsjöskogen, kommunikationer - allt inom några minuters räckhåll!

Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för möjlighet till förhandsvisning & löpande information! 

TRÄDGÅRDSTOMT – EN EGEN OAS
För att vara en tomt på 879 kvm har man allt det som man kan förvänta sig av en mysig och barnvänlig tomt. Grönskande odlingar och plats finns för barnens lek med gräsytor samt fruktträd att klättra i. Det höga läget ger minimalt med insyn och du kan njuta av solens strålar från olika delar av tomten. Vill man låta sina gröna fingrar få utlopp för blommor och odlingar är det förstås möjligt - en lättskött fin tomt för hela familjen. Plats finns för 2-3 bilar på uppfarten.  

*****
ENTRÉPLAN – MYSIGT OCH SOCIALT
*****

Kök
Väldisponerat kök som behöver en uppdatering. Matplats för matbord till ca 4-10 personer. Det finns ännu mer plats förstås i intilliggande matsalen. Kanske en mer öppen planlösning mellan kök, vardagsrum och matsal kan vara något? Skulle kunna öppna upp till ett än mer socialt plan med plats för stora familjemiddagar och barnkalas. Ett kök med fönster ut mot den härliga trädgården, mycket goda arbetsytor och förvaring. Från köket har man utgång till altanen mot trädgården. 

Vardagsrum & matsal
Ljust fint vardagsrum med fönster och burspråk, utgång till altanen mot trädgården. Vardagsrummet har bra med plats för skön soffgrupp och barnens lek - ett rum verkligen för hela familjen och i anslutning till köket. Ekparkettgolv i massiv stavpakett - elegant och snyggt. Direkt i fil till vardagsrummet finns matsalen. Plats för stort bord och många sittande om så önskas. 

Badrum
Ett generöst renoverat badrum från 2006 med både badkar och dusch, wc samt två handfat. Helkaklat och klinker på golvet. 

Entré & hall
En stor och välkomnande hall med bra plats för förvaring och kläder.

*****
ÖVRE PLAN
*****

Sovrum 1, 2, 3, 4
4 utmärkta sovrum på det övre planet var man har utnyttjat varje kvadratmeter så att rummen är generösa och väl tilltagna med möjlighet till flertal olika möbleringsalternativ. Från 2 av rummen har man utsikt över Långsjöns vatten. Det stora masterbedroom har burspråk samt en garderobsvägg. Bra förvaringsmöjligheter i samtliga rum. Ekparkettgolv i samtliga sovrum. 

Övre hall med plats för arbetshörna, här finns också utgång till balkong med härlig utsikt över de kringliggande trädgårdarna, morgonsol och Långsjöns vatten.

WC
Gäst-wc med handfat och toalettstol. Här finns utrymme att renovera så man kan få ett ytterligare badrum med dusch eller badkar. Passa även då på att göra plats för tvättmaskin och torktumlare som idag finns i källaren. 

*****
KÄLLARPLAN - MÖJLIGHETERNAS PLAN
*****

Tvättstuga / förråd / garage / rum
Källarplanet bjuder verkligen på möjligheter vad gäller förvaring, tvättstuga, hobbyrum, extra sovrum och garage. Man skulle kunna disponera om till generationsboende eller ingång för tonåringarna till eget boende. Egen lägenhet med uthyrning ytterligare alternativ.