BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen

Scheelegatan 40A, vån 2

  • 2 rum och kök
  • 62 kvm

Beskrivning

Varmt välkomna till denna stilrena studiolägenhet om 62 kvm på eget våningsplan med magnifik terrass om 16 kvm. Med en strålande sjöutsikt mot Klara sjö bor vi här med absolut toppläge med några mintuters promenad till Cityterminalen och pendeln. Bostaden, byggd 2010, har genomgående stilrena materialval, fullt utrustat kök med köksö samt generöst badrum med golvvärme och tvättmaskin. Smakfulla ytskikt i kombination med en öppen och social planlösning där stora fönsterpartierna släpper in gott om ljus ger lägenheten en fin och inbjudande atmosfär. 

Redan i bostadens entré förses vi med en känsla utöver det vanliga. Perfekt planerad och yteffektiv, som passar för både singeln och paret med högt ställda krav på sitt boende. Omgiven av grönska och med sitt insynsfria läge mot lummiga omgivningar utanför presenteras här ett smakfullt byggt hem, inredd med sovrum som inrymmer plats för dubbelsäng och platsbyggd garderobslösning med ELFA-system. Mycket goda förvaringsmöjligheter ges även i hall samt sällskapsrum. Kliv ut på den rymliga och rofyllda terrassen och njut!

Här bor du i en väl underhållen fastighet som nyligen genomgått en fasadrenovering med attraktivt läge med närhet till både grönska och vatten samt till både City och Kungsholmens stora utbud av affärer och restauranger. Här finns även goda kommunikationer och tunnelbana i direkt närhet och flera innerstadsbussar som trafikerar området. Till Cityterminalen tar ni er till fots på ca 5 minuter. Solid brf med god ekonomi och låga avgifter.

Varmt välkomna på visning av detta inflyttningsklara drömboende!

- Nybyggd lägenhet i absolut toppskick med terrass om ca 16kvm
- Stilrent kök med tidlösa materialval samt tillbyggd köksö
- Öppen och rymlig planlösning med stora fönsterpartier 
- Generöst badrum med golvvärme och bekvämligheten av tvättmaskin
- Bra sovrum med plats för dubbelsäng och platsbyggd garderob 
- Ny säkerhetsdörr från Daloc
- Brf med extremt god ekonomi som genomgått alla stora renoveringar 
- Bostaden disponerar ett förråd som är beläget på samma våningsplan
- Kungsholmens bästa läge med närhet till vattnet, citypulsen 5 min bort

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 111. Föreningen Brf Klamparen 9.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 227 kr (Värme, Vatten, bredband, kabel-TV grundutbud ingår). Andel i föreningen är 0.587536 %.

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav el 250 kr/mån, försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna för el och försäkring är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 120 kr.

Byggnadsår

1989


Bostadsrättsföreningen Klamparen 9 är äkta och bildades 1998 och består av 117 lägenheter, varav 6 st fortfarande är hyresrätter, samt en lokal (förskola) och 39 st garageplatser. Föreningen förvärvade fastigheten av Stockholmshem 2008 och äger marken med adresserna Pipersgatan 45 samt Scheelegatan 38 och 40.

Utförda renoveringar
2009 har OVK-besiktning gjorts i samtliga lägenheter.
Fasadrenovering är genomförd 2012, nya fasadskivor monterade mot vattnet.
2013 har invändig renovering av entré och trapphus påbörjats.
2014 Undercentral fjärrvärme utbytt, vilket leder till bättre värmeekonomi.
2014 Stamspolning gjordes med gott resultat, stammarna är ok.
2015 övergick föreningen till nytt skalskydd genom elektroniska nyckelbrickor.
2015/2016 renoverades hissarna.
2016 godkänd OVK både på lägenheter och på förskolan.
2016 byttes porten vid Pipersgatan 45.
2017 Entréportarna mot Scheelegatan byttes.
2017 byttes belysningen i korridorerna är till rörelsestyrda LED-lampor.

Kommande renoveringar
Det finns inga större renoveringar i dagsläget. Föreningen följer underhållsplan.

Ekonomi
Föreningen är välorganiserad, solid och har god ekonomi. Föreningen redovisade ett positivt resultat för 2012, 2013, 2014, 2015 och 2016. Under 2016 amorterade föreningen 2 000 000 kr på lånen. Inga avgiftshöjningar finns därmed planerade. Hyresrätterna är en dold ekonomisk tillgång och kan ge stora kapitaltillskott framöver.

Bilplats
Kostnad för garageplats 39 stycken (Pipersgatan) är ca 1500 kr/mån, separat kö.

Kabel-TV / Bredband
Fastigheten är ansluten till kabel-tv via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. Fiberoptik är draget till varje lägenhet.
Föreningen bekostar bredband/internet (100Mbit) via Bredbandsbolaget.

Gemensamma utrymmen
I huset finns 2 cykelrum samt barnvagnsrum. Det finns en relaxavdelning/bastu på plan 0 med plats för 4-5 personer i bastun. I relaxen finns inbyggd musikanläggning, toalett, dusch samt bord och fyra stolar. Stor tvättstuga med 5 tvättmaskiner, 2 torktumlare samt 2 torkskåp. Tvättstugan är belägen på 4 tr. Mittemot tvättstugan finns en lokal som kan användas som övernattningsrum och som festlokal för upp till 20 personer. I lokalen finns bl a toalett, dusch, köksenhet med porslin, kyl/frys och diskmaskin. På plan -1, Scheelegatan 38 A, i anslutning till garaget ligger ett hobbyrum. Föreningens innergård ligger precis intill Barnhusviken med vacker sjöutsikt.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande med 10 % som lägsta ägarandel. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
1 120 kr, betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
448 kr.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt
Besök gärna föreningens egna hemsida på www.klamparen.se

Områdesbeskrivning

Mycket eftertraktat läge med gångavstånd till Centralen, City och Vasastan. Här har man direkt närhet till strandpromenaden vid Klara sjös vatten, Norr Mälarstrand och populära Hornsbergs Strand. Närområdet erbjuder flera bad, parker samt ett stort restaurang- och caféutbud. Närheten till T-Centralen och Cityterminalen ger utmärkta kommunikationer med samtliga tunnelbanelinjer samt ett stort antal busslinjer. Gångavstånd till Centralstation med Arlanda Express, regionaltåg och pendeltåg.

I kvarteret finns affärer att inhandla middagen på och flera bra restauranger, bland annat erkända Allmänna Galleriet (AGs), charmiga Trattorian med restaurang och bar samt Mälarpaviljongens brygga - en grönskande oas på vattnet. Vid Kungsholmstorg finns t.ex. bank, apotek, post, mataffärer och charmiga boutiquer längs hela Hantverkargatan. För den som söker shopping finns Västermalmsgallerian att tillgå om man inte föredrar en promenad in till Citys stora gallerior.