BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Ekängen

Värmdövägen 252

  • 8 rum och kök
  • 99 kvm
  • 7.300.000 kr / Såld

Beskrivning

Historiskt hus med häftig potential för den händige är nu till salu i populära Ekängen, vid en lugn bit av den gamla grusade landsvägen ut mot Värmdön. 

Är du ute efter att göra ett hem till ditt eget har du hittat rätt. Denna fastighet består av ett hus med fyra våningar där varje plan har sin egen karaktär och syfte. Bostaden behöver kärlek och omsorg där varje plan kan göras om efter dina önskemål. Idag består huset av 6 sovrum, 3 toaletter, mat- och vardagsrum samt ett generöst sällskapsrum i entréplanet.. Perfekt familjevilla eller hem med affärsrörelse, då huset är godkänt för drift och affärsverksamhet. Kanske är det du som för tillbaka husets forna glans med en livsmedelsbutik!?

Huset är perfekt placerat på fastigheten där det finns en fantastisk trädgård på solsidan med en otrolig charmig och lummig omgivning. Här kan det lekas, solas och grillas. Plan gräsmatta med fruktträd såsom sommaräpplen, plommonträd och örtagård. I början av 2000-talet anlades en trevlig damm där det idag lever guldfisk och näckrosor. En lekstuga står även på tomten. På gaveln av huset utanför garageporten finns ytterligare två parkeringsplatser. 

Idealiskt läge med närhet till täta kommunikationer, Forum Nacka, badsjö, skolor och dagis, livsmedelsbutiker, konditori, restauranger, gym, vård, natur och frliuftsliv.  

Källarvåning
En våning med fantastiska möjligheter där det finns en del att underhålla. Här finns bostadens tvättstuga, dubbla toaletter och ett stort badrum med bastu. Här finns en bra planerad uthyrnings-/tonårslägenhet med egen ingång, pentry, sovrum och vardagsrum med öppen spis. Gott om förvaringsutrymme med dubbla förråd, dubbla garage och vinkällare.

Butiksplan
I detta plan har ni bostadens entré med en rymlig hall med gott om klädförvaring. Under trappan som leder till bostadens "Bostadsvåning" finns ett förråd. Detta våningsplan har ett sovrum. 
Butikslokal med historia: Det här var tidigare Ekängens Livs, ett livligt nav från 30-talet till 80-talets slut. 1957 blev butiken snabbköp med självplock samt kött- och delidisk: Kött hängdes i kylrum. Ost lagrades i det som nu är vinkällare. På senare år har lokalen använts som stort sällskapsrum med bardel där många festligheter har ägt rum. 

Vidare på detta våningsplan finns en kontorsdel somn avskildes från den tidigare butiken med vägg 1988. Utgång mot fastighetens grönskande trädgård nås från trapphuset.

Bostadsvåning
Här har vi bostadens sociala ytor med charmiga små rum och dubbla balkonger. Vardagsrummet ligger i ett soligt söderläge med utgång till den soldränkta balkongen där man har en fin och lummig utsikt mot Duvnäs. Vidare på detta plan finns kök med separat matsalsdel, badrum med förvaring och ett sovrum. Detta våningsplan har fantastiska möjligheter att omdisponeras efter eget tycke. 

Vindsvåning
Denna våning inreddes slutet på 60-talet och har sen dess använts för sov-våning. Idag disponeras vinden genom tre sovrum i fil. På bägge långsidor finns idag rymliga förvaringsvindar, det första sovrummet som nås från trappen har även en stor klädkammare.