BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älvsjö - Örby

Stavsjövägen 48A

  • 8 rum och kök
  • 160 kvm
  • 6.300.000 kr / Såld

Beskrivning

Ypperligt och ostört läge i barnvänliga Örby villastad – en av Stockholms äldsta villa städer ligger detta stora hus om totalt 250 kvm. Högt och fritt belägen bostad med underbar milsvid utsikt över takåsarna. Huset ligger på en lugn återvändsgata och är perfekt disponerat för familjen som kräver många privata rum i god balans till stora sociala ytor. Här möts man avgenerösa sällskapsytor i hela 3 våningsplan, alla med frikostiga fönsterpartier som medför rymd och fri utsikt, utan insyn. Huset har idag fem rymliga sovrum, samtliga ligger bekvämt i anslutning till ett något ut av badrummen, tre av sovrummen ligger även på samma våningsplan. Här finns även praktiska och lyxiga ytor som matkällare, walk-in-closet, bastu och biorum. Tomten är friköpt och barnvänlig med uppvuxen trädgård och rik växlighet. På tomten finns både garage och parkeringsplats för upp till 2 bilar.

TRÄDGÅRD – LUGN OCH OSTÖRT 
Här har man verkligen tagit vara på tomtens naturliga fördelar och fint förstärkt dess karaktär med stensättningar, planteringar, fruktträd och vacker utomhusbelysning. Man har skapat en synnerligen gemytlig och inbjudande atmosfär för både vuxna och barn. På framsidan av huset finns en stor altan som man med fördel kan njuta av frukosten i förmiddagssolen. Baksidan av huset har eftermiddag-  och kvällssol och här skapas här en synnerligen gemytlig och inbjudande atmosfär. 

ENTRÉPLAN – FLÖDAR I LJUS

Vardagsrum/matplats
På entréplanet finns ett spatiöst och möbleringsvänligt vardagsrum med stora fönsterpartier ut mot trädgården som medför rikligt med ljusinsläpp och underbar fri utsikt över Örbys takåsar. Rummet är stort och i öppen planlösning till matplatsen vilket är ligger i öppen planlösning till vardagsrummet vilketskapar stora sociala ytor med fokus på njutning och umgänge. Från matplatsen har man utgång till den stora altanen. På golvet ligger ett vackert ekparkettgolv.   

Kök
Väldisponerat kök där köksutrustningen består av hel kyl och frys med integrerad ismaskin, spishäll, ugn, diskmaskin samt spisfläkt. Goda arbetsytor med vitt kakel ovanför, på golvet ligger ett parkettgolv. I direkt anslutning till köket ligger matplatsen och här finns utrymme för stora sällskap. Köket renoverades 2011. 

Sovrum
I anslutning till hallen och badrummet ligger ett rymligt sovrum med plats för såväl säng som arbetshörna. Rummet har ett stort fönster mot trädgården.

Badrum
Intill sovrummet ligger ett tilltalande badrum (2005) med vita kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med dusch med skjutbara duschväggar, wc, handdukstork och handfat. 

Tvättstuga
Tvättstugan når man via groventrén och hallen. Här finns tvättho, tvättmaskin och torktumlare från Miele. Rummet har flera skåp med goda förvaringsytor.

Hall/Groventrén
Det finns två ingångar till huset, en groventré och en hall. Hallen är välkomnande med goda avhängningsytor och praktisk förvaring via tre garderober. 


ÖVRE PLAN – PRIVAT MED MILSVID FRI UTSIKT

Sovrummen
På övre plan finns tre utmärkta och rogivande sovrum, samtliga utan insyn och med fönster ut mot de lugna kringliggande trädgårdarna. Rummen har askparkett och plats för såväl säng, arbetshörna och extra garderober. Från masterbedroom når man även den stora balkongensom skapar ett trevligt samspel mellan ute- och innemiljön. Balkongen bjuder in till mingel och middagar i det fria med härlig förmiddagssol. 

ALLRUM

Från vardagsrummet har man access till alla rummen på övre plan. Rummet har ekparkettgolv och milsvid fri utsikt över takåsarna i söderort via ett stort fönsterparti. Rummets storlek gör att det enkelt kan möbleras efter behov. 

BADRUM
Stort och välutrustat badrum med kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustat med spabadkar, kommod med dubbla tvättställ, wc och handdukstork. Härligt ljusinsläpp via ett takfönster. Badrummet renoverades 2005.  


NEDRE PLAN – RO FÖR SJÄLEN

Sovrum

Luftigt sovrum med plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter. Här sover med ostört med den lummiga trädgården som närmsta granne. 

Badrum/wc/Bastu
Intill sovrummet ligger ett duschrum med skjutbara duschväggar. I anslutning finns även gäst-wc med handfat. Här finns också en stor bastu

Förvaring
På nedre plan finns mycket goda förvaringsytor dels via en matkällare och en stor klädkammare som rymmer säsongens alla kläder. 

Biorum/Hobbyrum
Här finns ytterligare ett allrum som idag som nyttjas som biorum. Stora fönsterpartier medför härligt ljusinsläpp och fri utsikt över trädgården. Man når även baksidan av tomten via en glasad dörr. Storleken och disponeringen gör att rummet kan användas till det mesta, såsom träningsrum eller varför inte konvertera om till ytterligare sovrum. Härifrån når man även ett hobbyrum med arbetsbänk och bra hyllförvaring.