BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Intresseanmälan

Jag godkänner BOSTHLMs behandling av mina personuppgifter. Läs mer i vår integritetspolicy.

Värdera din bostad

Jag godkänner BOSTHLMs behandling av mina personuppgifter. Läs mer i vår integritetspolicy.
Kungsholmen

Igeldammsgatan 22D

  • 4 rum och kök
  • 107 kvm
  • 8.395.000 kr /Accepterat pris

Beskrivning

Första intrycket av Cigarrfabriken är rymden och ljuset. De stora paradfönstren går i stort sett från golv till tak i denna bostad - bättre förutsättningar för att skapa en unik boendeupplevelse finns knappast. Boendet utgår just ifrån rymden och ljusinsläppet från de imponerande spröjsade fabriksfönstren som släpper in rikligt med ljus till alla rum, vilket också förstärks tack vare det höga läget på våning 5.

Har man drömt om att bo i en filmisk ateljé som andas New York och Brooklyn, men samtidigt vill bo innanför tullarna i Stockholm, så har man alltså chansen nu. Här finns en luftig ateljékänsla som har bevarats och förstärkts – bland annat genom de smala och ljuspigmenterade ekgolven . Den eleganta känslan av höjd och rymd är genomgående för hela bostaden! Det skadar heller inte att just denna lägenhet ligger mot lugn och tyst innergård , långt ifrån gatutrafik och ljud. Förutsättningar vi kallar för vardagslyx. 

De specialritade snickeriköken med lackade luckor i bruten vit kulör går fint ihop med den ljusa bänkskiva och skapar en stilren känsla. Den inbyggda köksfläkten i kombination med den infällda induktionshällen ger ett rent och avskalat intryck. Generös platsbyggd förvaring med inspiration från klassiska serveringsgångar och skafferier. De klassiska och neutrala tonerna ger ett naturligt intryck och står för ett lugn, vilket även går igen i de båda badrummet med ljus granitkeramik. En känsla av lyxig oas mitt i stan. 

Vi tror på att älska sitt hem, att hemmet ska vara en inspirationskälla, och denna lägenhet is a love story! Varmt välkommen att höra av dig.

- Magisk industrikänsla á la NYC

- Historisk sekelskiftesfastighet anno 1897

- Öppen planlösning samt lyxen av två badrum med tvättmaskin och torktumlare! 

- Två stora walk in closets 

- Härligt kök med köksö (tillval) samt ingång till stort skafferi

- Lugn och ostört läge mot föreningens innergård

- Nybyggd lägenhet i populära Cigarrfabriken av Oscar Properties

- Pampiga fönsterpartier i svart smidesstål

- Diskret adress intill Fridhemsplan och Kungsholms strand

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Föreningen Brf Cigarrfabriken.

Byggnadssätt

Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning. Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 8.395.000 kr /Accepterat pris. Månadsavgift 5 911 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband ingår). Andel i föreningen är 2.45029014 %.

Driftskostnad

Totalt 600 kr/mån (7 200 kr/år) varav el 400 kr/mån, försäkring 200 kr/mån. Antal personer: 2. Vänligen notera att driftskostnaderna endast är uppskattade.

Brf Cigarrfabriken bildades 2015 och omfattar adresserna Igeldammsgatan 22 D-E. I föreninen finns 50 bostadsrätter och är en äkta föreningen som äger marken. Fastigheten är belägen på Kungsholmen i Stockholm och omfattar en byggnad som består av sju våningar och innehåller två trapphus. I byggnaden finns även en förskola. Denna del av byggnaden är dock 3D-avstyckad och utgör således en del av grannfastigheten.  

Gemensamma utrymmen
Cykelförråd finns i anslutning till garage och på innergård. Barnvagnsrum finns i anslutning till respektive trapphus. Ett soprum finns placerat med ingång från Igeldammsgatan och ett miljörum med enklare sortering finns placerat med entré från portik på Isbrytaren 46. Återvinningsstationer finns på Igeldammsgatan 8 & Igeldammsgatan 42. Postboxar finns i husets entréer. 

Parkering 
Föreningen disponerar över 10 garageplatser som kan hyras till en kostnad av ca 2 000 kr/månad. I övrigt råder boendeparkering. För mer information se: www.stockholm.se.
Uppvärmning och el: Fjärrvärme

TV och internet 
Föreningen är ansluten till TV och bredband via Ownit som levererar en TV-box och en router till varje lägenhet. 

Cykelställ är placerade på bottenvåningen i Bryggeriet med entré från porten på Isbrytaren 46. Barnvagnsrum finns i anslutning till respektive trapphus. 

Ett soprum finns placerat med ingång från Igeldammsgatan och ett miljörum med enklare sortering finns placerat med entré från portik på Isbrytaren 46. Återvinningsstationer finns på Igeldammsgatan 8 & Igeldammsgatan 42

Kommande renoveringar
Då huset totalrenoveras och färdigställdes 2017 finns inga planerade renoveringar.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Filosofin bakom Cigarrfabrikens materialval är vackra, sobra, som tillsammans skapar en lugn och behaglig kontrast mot byggnadens industriella karaktär och känsla.

Bostäderna i Cigarrfabriken har genomgående, vitpigmenterande ekgolv av breda tiljor. En fin kontrast mot fönsterpartierna som är målade i en mörk kulör som ramar in de stora ljusinsläppen på ett vackert och effektfullt sätt.

Det är nu många decenier sedan fabriker i Stockholms innerstad stäckte ner och tystade för gott. Kvar står ett antal fantastiska byggnader vars goda kvaliteter och egenskaper lämpar sig perfekt som moderna bostäder med välbyggda genuina och vackert robusta med öppna planlösningar. Dessutom ofta med stora fönster som både ger rymd och ett riktigt ljusinsläpp. Under ledning av Oscar Properties omvandlades nu tre av dessa före detta industrifastigheter till moderna bostäder. Det råa och robusta kompletteras med smarta funktionella lösningar och taktila material. Unka detaljer som ger husen karaktär och personlighet bevaras. Det gamla tar plats bredvid det nya. Bryggeriet, Radiofabriken och Cigarrfabriken går från industrier till industriell elegans.

Industriverkets tre hus
Industriverket, beläget i kvarteret mellan Igeldammsgatan och Svarvargatan på Kungsholmen är samlingsnamnet för de tre fabrikshusen Bryggeriet, Radiofabriken och Cigarrfabriken. Huset som heter Bryggeriet har adress Igeldammsgatan 22 vars fasad vetter mot det stora grönområdet S:t Göransparken. Längs med Svarvargatan står det som kallas Radiofabriken och mellan dessa två byggnader ligger Cigarrfabriken. Det sistnämnda huset får ett helt nytt uttryck genom den nya fasaden som vetter mot söder. 

Huset med namnet Bryggeriet uppfördes 1897 av AB centrator som tillverkade centrifugmaskiner samt ägnade sig åt mejeriverksamhet. Ritningarna signerades av den ofta anlitade industriella arkitekten Fritz Söderberg. Fabriken byggdes som gathus i en våningshöjd med tegelfasader och takfönster. Den öppna verkstadslokalen fick därför både sido - och överljus. En tacksam lösning när byggnaden nu omvandlas till modernt bostadshus.
I takt med att verksamheten växte köpte AB Centrator även upp gårdshuset samt grannfastighjeten på Svarvargatan - namnet Cigarrfabriken kommer av tobakstillverkningen som fanns här. 
Över decenierna föränddrades industriverkets byggnader med fler våningar, tillbyggnader och nya fasader. Mest betydelsefulla är kanske ombyggnaden av Cigarrfabriken 1937 då exteriören fick ny utformning i funktionalistisk stil av Ragnar Östberg - en av Sveriges genom tiderna främsta arkitekter, mest känd för att vara kreatören bakom Stockholms stadshus.

Områdesbeskrivning

Här bor du i ett av Kungsholmens mest populära kvarter med vattnet och Fridhemsplan som närmsta granne. I din direkta närhet finns flertalet välbesökta restauranger och caféer som exempelvis Proviant, Petit France, Fabrique och Restaurang AG. Ett flertal bussar finns bara några minuters promenad från bostaden ner på Fleminggatan.

Norr Mälarstrand ligger inte långt bort med vackra promenadstråk längs vattnet. Strandpromenaden tar dig hela vägen runt Kungsholmen och du har en perfekt motionsrunda om ca en mil. Åt andra hållet, direkt ner från bostaden, når man även Kungsholms Strand med båtplatser, populära tapasrestaurangen Matkonsulatet samt parker och natur. 

Goda kommunikationer finns i närområdet med Fridhemsplans blåa samt gröna t-banelinje någon minut bort samt stombussarna 1,3,4. Endast cirka 15 min gångavstånd till Centralen med Arlanda Express, pendeltåg och övriga kommunikationer.