BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Örby - Älvsjö

Ottesångsvägen 103

  • 5 rum och kök
  • 140 kvm
  • Såld
  • 7767
  • 16315
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till detta charmiga hus från 1923 om totalt 210 kvm med friköpt lättskött hörntomt i bästa sydvästläge - fint belägen i Örby/Lisebergs villastad – en av Stockholms äldsta villastäder. Ett verkligen väldisponerat hus med ytor på tre  plan, plats för hela familjen, stora renoveringar gjorda, grönskande och inbjudande trädgård med plats för barnens lek, grönskande odlingar, studsmatta, avkoppling, växthus och med sol under hela dagen och mot kvällen. Liseberg i barnvänliga Örby och gatan Ottesångsvägen är verkligen sinnesbilden för en villaidyll med charm, underbar känsla och harmoni för hela familjen.

En lättillgänglig planlösning med 3 generösa sovrum på övre plan samt badrum, ett kök med fönster ut mot trädården och ingång till matsal och vardagsrum. Ett källarplan med utmärkta möjligheter till förvaring samt garage. Bara någon minut bort finns bussar till både t-bana och pendeltåg, med cykel är du på Södermalm på ca 15 minuter - utmärkta kommunikationer med andra ord.

TRÄDGÅRDSTOMT – EN EGEN OAS

För att vara en tomt på 780 kvm har man verkligen allt det som man kan förvänta sig av en mysig och barnvänlig tomt. Grönskande odlingar som blommar från tidig vår till sen höst - bara att flytta runt och njuta av en nästan ständigt blommande trådgård.  Plats finns för barnens lek med gräsytor och fruktträd att klättra i. Gavelläget ger minimalt med insyn och du kan njuta av solens strålar från olika delar av tomten. Vill man låta sina gröna fingrar få utlopp för blommor och odlingar är det förstås möjligt, perfekt kanske i växthuset som blir en extra dimension av tomtens harmoni lugn. Verkligen en lättskött fin tomt för hela familjen. Plats finns för bil med uppfart vid garaget, eller kanske parkering vid sidan av huset. 

ENTRÉPLAN – MYSIGT OCH SOCIALT

Kök
Väldisponerat och fint kök från 2003 med plats för matbord på till ca 4-6 personer, finns förstås plats i intilliggande matsalen. Kanske en mer öppen planlösning mellan kök och matsal kan vara något? Skulle verkligen kunna öppna upp till ett än mer socialt plan med plats för stora familjemiddagar och barnkalas. Ett kök med fönster ut mot den härliga trädgården, mycket goda arbetsytor och förvaring. Köksutrustningen består av inductionshäll/varmluftsugn från 2017, spisfläkt, micro, kyl i fullhöjd samt diskmaskin. 

Vardagsrum & matsal
Ljust fint vardagsrum med fönster ut mot trädgården. Vardagsrummet har bra med plats för skön soffgrupp och barnens lek - ett rum verkligen för hela familjen och i anslutning till köket. I vardagsrummet kan man självklart njuta framför en öppen spis. Ekparkettgolv i massiv stavpakett i fiskbensmöster - elegant och snyggt. Direkt i fil till vardagsrummet finns matsalen. Plats för stort bord och många sittande om så önskas. 

Entré & hall
En verkligen tidstypisk entré med spröjsade fönster och äldre charm. Rymlig hall med plats för förvaring och kläder. 

WC
Gäst-wc från 2002 med ingång från hallen. 

ÖVRE PLAN

Badrum
Ett fint badrum från 2001 med dusch, wc, handfat. 

Sovrum 1, 2, 3
Tre utmärkta sovrum på det övre planet var man verkligen utnyttjat varje kvadratmeter så att rummen är generösa och väl tilltagna med möjlighet till flertal olika möbleringsalternativ. Behöver man 4 sovrum på samma plan finns förstås möjlighet till det också. Bra förvaringsmöjligheter i samtliga tre rum. Ekparkettgolv i massiv stavpakett i fiskbensmöster i stora masterbedroom. 

Vind / sovrum 4-5?
Vindsförråd med inredningsmöjligheter om det skulle behövas ytterligare sovrum. Annars perfekt förvaring och förråd. 

KÄLLARPLAN

Tvättstuga / förråd / garage
På källarplanet finns tvättstuga och en mängd möjligheter till förvaring, garage, matkällare.